El conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló ha presentat el nou vehicle especialment equipat de la Unitat Canina de Recerca. El Consell vol incrementar de sis a vuit les places de bombers guies de cans

unitat_canina_manacorEl nou vehicle per a facilitar els desplaçaments de la Unitat Canina de Recerca ja es troba al Parc de Bombers de Manacor. El bomber guia Xisco Raja, i la seva cussa Noa han mostrat el nou vehicle a Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior; Guillem Bauçà, director insular d’Emergències i ha compartit alguna de les seves experiències. Els cans i cusses d’aquesta unitat conviuen amb els seus bombers guia, creant un vincle especial que és necessari a l’hora de desenvolupar amb prestesa i determinació la seva tasca de servei a la ciutadania. Cada bomber guia té un mínim d’un ca o cussa al seu càrrec.

Actualment la dotació de la Unitat Canina de Recerca és de sis bombers guia i nou cans i cusses. Amb la imminent convocatòria d’oferta pública de 30 noves places de bomber del Consell de Mallorca, es vol augmentar a vuit bombers guia, quedant així tots els possibles torns de permanència coberts. També es vol aprofitar per unificar aquesta unitat en el Parc de Bombers de Manacor vers la seva dispersió actual pels diferents parcs.

Rosselló i Bauçà han aprofitat la visita per comentar amb els bombers el pla de modernització en el qual el departament de Cooperació Local i Interior està treballant i que suposarà millores substancials tant per als bombers com al seu equipament. A més de les 30 noves places que es convocaran, han destacat, un nou vestuari i taquilles, una forta inversió en el parc mòbil que inclou nous vehicles, noves bombes urbanes, rurals i una especialitzada per a espais portuaris, noves escales i obres de millora i acondicionament en distints parcs de bombers.

Share This