El departament de Cooperació Local i Interior treballa de forma ferma i decidida per a potenciar aquestes mesures dins el Consell de Mallorca i els Ajuntaments

presentacio_clausules_socialsConscienciar les administracions públiques d’aplicar criteris de compra responsable en les seves compres i contractació de serveis i, alhora, dotar d’eines per a anar avançant en la inclusió d’aspectes de política social en els processos de contractació i compra pública són els objectius de la tasca que està portant a terme el departament de Cooperació Local i Interior. Així ho han explicat el conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló i la directora insular d’Assessorament Municipial, Maria Orts, en roda de premsa.

Així es va crear el servei d’assessorament per als ajuntaments, que, entre altres funcions, dóna suport a l’hora de redactar els plecs de contractació, ja que la llei de contractació de les administracions públiques deixa portes obertes a criteris mediambientals, de comerç just, d’estabilitat i qualitat laboral, de millores salarials o d’inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social i/o discapacitat. Així per exemple, Capdepera ha revisat els seus plecs per a la gestió del centre de dia i del servei de menjar a domicili per incloure’ls.

La formació és un dels altres pilars bàsics. Per una banda s’està formant tècnics i responsables polítics, com l’acció formativa d’avui, 11 de març, organitzada conjuntament amb l’IMAS, per als professionals del departament de Cooperació Local i Interior. Per altra també s’està formant a les entitats socials que treballen amb col·lectius amb risc d’exclusió i entitats d’economia socials per a que coneguin aquestes noves possibilitats.

Les següents actuacions en aquest sentit seran la publicació d’una guia útil per als ajuntaments de Mallorca, prevista per al mes d’abril, i l’organització de les primeres jornades a Mallorca de compra responsable per a tècnics i secretaris municipals.

Share This