Un total de 52 punts de venda situats als diferents barris de Palma oferiran als seus clients la targeta dels 0’50 cèntims de col·laboració amb Aliments en Xarxa

grosske_eroski_aliments_en_xarxaEl Tinent de Batlessa i Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura ha presentat avui en roda de premsa l’adhesió de la cadena de supermercats Eroski a la xarxa de recollida de fons del programa municipal de repartiment d’aliments, Aliments en Xarxa. A l’acte ha estat present el Sr. Fernando Pereda, director general d’Eroski.

Grosske ha recordat que Aliments en Xarxa és un programa que gestiona la Regidoria de Benestar Social de  l’Ajuntament de Palma, juntament amb una plataforma de 21 entitats ciutadanes, que té per objecte garantir l’accés als aliments a totes les persones de Palma. En aquest sentit, les famílies  que tenen dificultats per a accedir als aliments són derivades, per part dels serveis socials municipals, a les entitats més properes, a on se les proporcionen aliments bàsics.

Originalment, els aliments que nodreixen aquest programa provenien dels excedents de la Comunitat Econòmica Europea, però a fi de garantir una distribució permanent i regular a les famílies de Palma, Aliments en Xarxa va iniciar també una campanya de recollida de fons per al programa. Eroski es suma avui a la xarxa de supermercats que oferiran a la ciutadania unes targetes de col·laboració per valor de 0’50 cèntims, que periòdicament es bescanviaran per aliments que seran repartits a les persones que més ho necessiten.

El Sr. Pereda, director general d’Eroski, s’ha mostrat avui molt il·lusionat pel fet que aquesta cadena de supermercats s’adhereixi a la campanya de recollida de fons, una iniciativa que ha qualificat de referent i innovadora, i que ha manifestat que està en total sintonia amb l’esperit de l’empresa que dirigeix.

Pereda ha explicat que les targetes de col·laboració d’ Aliments en Xarxa estaran disponibles a un total de 209 caixes dels 52 supermercats que Eroski té a Palma. Això representa un gran pas quantitatiu i qualitatiu per al programa, ja que la seva presència a la ciutat de Palma es veurà altament ampliada, i a més la campanya de recollida de fons adquireix un caràcter de proximitat que farà més fàcil la col·laboració de la ciutadania.

Dades d’evolució del programa Aliments en Xarxa:

El programa s’inicià al mes de juny de 2009, i ha anat creixent i consolidant-se amb el temps. Amb les següents xifres es pot veure la seva evolució:

SETEMBRE 2009

DESEMBRE 2009

MARÇ 2010

16 entitats ciutadanes participants

21 entitats ciutadanes participants

21 entitats ciutadanes participants

Inversió de la Regidoria de Benestar Social: 18.000€

Inversió de la Regidoria de Benestar Social: 72.000€

Inversió de la Regidoria de Benestar Social: 108.000€

740 famílies / 2.362 persones beneficiades

1.908 famílies / 5.915 persones beneficiades

2.508 famílies / 7.665 persones beneficiades

76.000 quilos d’aliments repartits

160.910 quilos d’aliments repartits

180.365 quilos d’aliments repartits

  • Hi ha tres centres comercials implicats amb les campanyes de recollida de fons, El Corte Inglés, Alcampo i Eroski.

Share This