MATAS PODRIA NO VENIR A DECLARAR… I EL PP CALLA


A pesar que hi ha secret de sumari, les declaracions de les persones involucrades en l’execució del projecte del Palma Arena apunten cada vegada amb més claretat a Jaume Matas com a responsable polític del sobrecost del velòdrom. La darrera, ahir, la secretària general tècnica de Rosa Estaràs quan la també ex-presidenta del PP ocupava el càrrec de vicepresidenta del govern.

Davant aquests fets, l’etern advocat del PP i els seus casos de pressumpta corrupció, Rafael Perera, ja va anunciar ahir que Matas “s’està pensant” si venir a declarar, perquè podria estar canviant la seva estratègia davant aquestes declaracions cada vegada més incriminatòries. Per a EU, seria no sols “faltar a la paraula” del propi Matas, que “tant havia insistit en donar explicacions”, sinó que situaria al PP en una difícil situació.


De fet, des d’EU criticam que el PP mantengui un silenci absolut sobre aquesta qüestió, de la mateixa manera que com hem assenyalat en altres ocasions, el “nou PP” fruït del congrés del passat cap de setmana ni tan sols ha estat capaç de suspendre de militància ni Matas ni altres imputats per delictes greus de corrupció, que romanen a les seves files, molts d’ells amb responsabilitats de primer nivell, com el propi Joan Cardona.
ROSA BUENO, PREMI BATLE EMILI DARDER A TÍTOL PÒSTUM


La nostra companya i líder veïnal, que vàrem perdre el passat mes de desembre, Rosa Bueno, va ser guardonada ahir a títol pòstum per l’Ajuntament de Palma amb el premi “Batle Emili Darder”a la convivència i el civisme 2009.


I és que Rosa va destacar per tota una vida de lluita i compromís social per millorar les condicions de vida dels habitants dels barris de Palma i una democràcia basada en la participació ciutadana, al capdavant de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma. Una lluita que es mereix el màxim reconeixement social i institucional.
CAMPANYA DEMAGÒGICA DEL PP SOBRE EL IVA
Ara, el PP encapçalat per Esperanza Aguirre ha cridat (textualment) “a la rebelión” contra l’augment de l’IVA al 18% previst aplicar a partir del proper estiu. Una mesura que també hem criticat des d’EU, perquè l’augment dels imposts indirectes no és progressiva.


Però a diferència del PP, des d’EU reclamam un augment dels imposts a les persones i empreses que més tenen, a les rendes més altes, una mesura que el PP rebutja de Ple, ja que afectaria a persones com la mateixa Esperanza Aguirre, o els interessos dels poders econòmics que el PP defensa.


Resulta curiós, si més no, que el PP cridi “a la rebelión” ara, i estàs a favor al Parlament de la proposta de dedicar 150.000 euros del pressupost públic a salvar la situació dels Bancs, i ara els conservadors parlin de “defensar els treballadors” amb la seva campanya contra l’IVA, una campanya en la nostra opinió profundament demagògica.
ICV/EUIA DEMANA MÉS CONTROL PÚBLIC SOBRE LES ELÈCTRIQUES DESPRÉS DEL CAOS A GIRONA
El coordinador d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari al Parlament català d’ICV/EUiA, Jordi Miralles, a la sessió d’ahir del Ple del Parlament de Catalunya, va demanar al president José Montilla més control públic sobre les empreses elèctriques, després del caos a Catalunya, i especialment a Girona, pel “monstre meteorològic” d’aquests dies, i va recordar la responsabilitat de les elèctriques en restablir urgentment el servei a les persones, els establiments i les empreses afectades. Cal recordar que dos dies després de la nevada, milers de persones encara seguien a les fosques a Girona.


Per la seva banda, Joan Herrera va presentar també ahir al Congrés una iniciativa per modificar la legislació del sector elèctric i així evitar situacions lamentables com la que s’ha produït a Catalunya. La iniciativa recorda que “Estem parlant d’un servei de subministrament i distribució que estan privatitzats, que pertanyen a empreses gestionades amb criteris empresarials, que actuen a la pràctica en serveis de monopoli, sense competència”.


“La ciutadania demana davant serveis d’interès general, bàsics i necessaris per al conjunt de la població i per a la bona marxa de la societat i de la nostra economia, que sigui l’administració, els responsables polítics, els qui prenguin decisions, els qui marquin prioritats, els qui imposin solucions”, argumenta la PNL, que defensa que “es tinguin garanties de les decisions de les empreses privades quan no donen els serveis amb la qualitat i fiabilitat que caldria esperar”.


IU CRITICA A EUROPA NIVELLS DE DESPESA MILITAR SUPERIORS ALS DE LA GUERRA FREDA
Ahir es va produir al Ple del Parlament europeu un debat sobre dos informes sobre Política Exterior i de Seguretat comuna de la UE (PESC) i les repercusions sobre aquesta després de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa. L’eurodiputat d’IU Willy Meyer ha defensat, davant l’Alta representant, Catherine Ashton, l’informe alternatiu presentat pel Grup de l’Esquerra Europa/Nova Esquerra Verda (GUE/NGL), ja que “la PESC no ha de tenir com a objectiu la defensa del territori de la UE, sinó definir la seva política exterior. No acceptam la vinculació entre la UE i l’OTAN que estableix el tractat de Lisboa. Apostam per la desmilitarització i per un “punt zero” d’armament”.


La PESC hauria d’estar basada en principis pacífics i de desmilitaritació i estar estrictament separada de l’OTAN, ja que aquesta converteix qüestions com el crim organitzat o el terrorisme en objecte d’una resposta militar, quan el que han de menester aquesta mena de problemes és una resposta civil.


Per a Meyer, “estem davant la més alta militarització de la història. La despesa en armament és superior fins i tot als nivells de la Guerra Freda. Exigim la retirada de totes les bases militars dels EUA i d’altres països del territori dels Estats membres de la UE i demanam que la despesa militar es destini a propòsits civils amb la finalitat de complir amb els Objectius de Desenvolupament del Mil•leni, ja que la major arma de destrucció massiva és la fam i la pobresa”.


MATAS PODRIA NO VENIR A DECLARAR… I EL PP CALLA


A pesar que hi ha secret de sumari, les declaracions de les persones involucrades en l’execució del projecte del Palma Arena apunten cada vegada amb més claretat a Jaume Matas com a responsable polític del sobrecost del velòdrom. La darrera, ahir, la secretària general tècnica de Rosa Estaràs quan la també ex-presidenta del PP ocupava el càrrec de vicepresidenta del govern.

Davant aquests fets, l’etern advocat del PP i els seus casos de pressumpta corrupció, Rafael Perera, ja va anunciar ahir que Matas “s’està pensant” si venir a declarar, perquè podria estar canviant la seva estratègia davant aquestes declaracions cada vegada més incriminatòries. Per a EU, seria no sols “faltar a la paraula” del propi Matas, que “tant havia insistit en donar explicacions”, sinó que situaria al PP en una difícil situació.


De fet, des d’EU criticam que el PP mantengui un silenci absolut sobre aquesta qüestió, de la mateixa manera que com hem assenyalat en altres ocasions, el “nou PP” fruït del congrés del passat cap de setmana ni tan sols ha estat capaç de suspendre de militància ni Matas ni altres imputats per delictes greus de corrupció, que romanen a les seves files, molts d’ells amb responsabilitats de primer nivell, com el propi Joan Cardona.
ROSA BUENO, PREMI BATLE EMILI DARDER A TÍTOL PÒSTUM


La nostra companya i líder veïnal, que vàrem perdre el passat mes de desembre, Rosa Bueno, va ser guardonada ahir a títol pòstum per l’Ajuntament de Palma amb el premi “Batle Emili Darder”a la convivència i el civisme 2009.


I és que Rosa va destacar per tota una vida de lluita i compromís social per millorar les condicions de vida dels habitants dels barris de Palma i una democràcia basada en la participació ciutadana, al capdavant de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma. Una lluita que es mereix el màxim reconeixement social i institucional.
CAMPANYA DEMAGÒGICA DEL PP SOBRE EL IVA
Ara, el PP encapçalat per Esperanza Aguirre ha cridat (textualment) “a la rebelión” contra l’augment de l’IVA al 18% previst aplicar a partir del proper estiu. Una mesura que també hem criticat des d’EU, perquè l’augment dels imposts indirectes no és progressiva.


Però a diferència del PP, des d’EU reclamam un augment dels imposts a les persones i empreses que més tenen, a les rendes més altes, una mesura que el PP rebutja de Ple, ja que afectaria a persones com la mateixa Esperanza Aguirre, o els interessos dels poders econòmics que el PP defensa.


Resulta curiós, si més no, que el PP cridi “a la rebelión” ara, i estàs a favor al Parlament de la proposta de dedicar 150.000 euros del pressupost públic a salvar la situació dels Bancs, i ara els conservadors parlin de “defensar els treballadors” amb la seva campanya contra l’IVA, una campanya en la nostra opinió profundament demagògica.
ICV/EUIA DEMANA MÉS CONTROL PÚBLIC SOBRE LES ELÈCTRIQUES DESPRÉS DEL CAOS A GIRONA
El coordinador d’EUiA i vicepresident del grup parlamentari al Parlament català d’ICV/EUiA, Jordi Miralles, a la sessió d’ahir del Ple del Parlament de Catalunya, va demanar al president José Montilla més control públic sobre les empreses elèctriques, després del caos a Catalunya, i especialment a Girona, pel “monstre meteorològic” d’aquests dies, i va recordar la responsabilitat de les elèctriques en restablir urgentment el servei a les persones, els establiments i les empreses afectades. Cal recordar que dos dies després de la nevada, milers de persones encara seguien a les fosques a Girona.


Per la seva banda, Joan Herrera va presentar també ahir al Congrés una iniciativa per modificar la legislació del sector elèctric i així evitar situacions lamentables com la que s’ha produït a Catalunya. La iniciativa recorda que “Estem parlant d’un servei de subministrament i distribució que estan privatitzats, que pertanyen a empreses gestionades amb criteris empresarials, que actuen a la pràctica en serveis de monopoli, sense competència”.


“La ciutadania demana davant serveis d’interès general, bàsics i necessaris per al conjunt de la població i per a la bona marxa de la societat i de la nostra economia, que sigui l’administració, els responsables polítics, els qui prenguin decisions, els qui marquin prioritats, els qui imposin solucions”, argumenta la PNL, que defensa que “es tinguin garanties de les decisions de les empreses privades quan no donen els serveis amb la qualitat i fiabilitat que caldria esperar”.


IU CRITICA A EUROPA NIVELLS DE DESPESA MILITAR SUPERIORS ALS DE LA GUERRA FREDA
Ahir es va produir al Ple del Parlament europeu un debat sobre dos informes sobre Política Exterior i de Seguretat comuna de la UE (PESC) i les repercusions sobre aquesta després de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa. L’eurodiputat d’IU Willy Meyer ha defensat, davant l’Alta representant, Catherine Ashton, l’informe alternatiu presentat pel Grup de l’Esquerra Europa/Nova Esquerra Verda (GUE/NGL), ja que “la PESC no ha de tenir com a objectiu la defensa del territori de la UE, sinó definir la seva política exterior. No acceptam la vinculació entre la UE i l’OTAN que estableix el tractat de Lisboa. Apostam per la desmilitarització i per un “punt zero” d’armament”.


La PESC hauria d’estar basada en principis pacífics i de desmilitaritació i estar estrictament separada de l’OTAN, ja que aquesta converteix qüestions com el crim organitzat o el terrorisme en objecte d’una resposta militar, quan el que han de menester aquesta mena de problemes és una resposta civil.


Per a Meyer, “estem davant la més alta militarització de la història. La despesa en armament és superior fins i tot als nivells de la Guerra Freda. Exigim la retirada de totes les bases militars dels EUA i d’altres països del territori dels Estats membres de la UE i demanam que la despesa militar es destini a propòsits civils amb la finalitat de complir amb els Objectius de Desenvolupament del Mil•leni, ja que la major arma de destrucció massiva és la fam i la pobresa”.

Share This