EU RESPON A RAMIS: EL PP NO ESTÀ PER DONAR LLIÇONS A NINGÚ


Davant les declaracions del portaveu del PP, Miquel Ramis, que ahir va dir que l’esquerra “s’hauria de regenerar com ha fet el PP amb el seu congrés”, des d’EU volem recordar que aquesta pressumpta regeneració queda en entredit quan els diputats i membres del PP imputats o involucrats en casos de corrupció segueixen ocupants llocs de representació.


De fet, per a EU és una autèntica burla que ara el PP digui que “no té opinió sobre si Matas ha de venir a declarar o no”, i que es tracta d’”un militant més”. Cal recordar que Matas, acusat de nou delictes, era el màxim president no sols de la Comunitat Autònoma, sinó també del PP balear durant l’anterior legislatura. I que per tant, és el responsable polític, més enllà de les implicacions penals, de tot el que va passar, com apunten cada vegada més els testimonis del cas Palma Arena.


Des d’EU afirmen que “qui hauria de tenir por no és l’esquerra, sinó el PP, al qual li espera ara llarg calvari judicial que comença amb la compareixença (o no) de Jaume Matas i no es sap com acabarà, i que veurem si el tercer president del PP en tres anys és capaç de pair”.


ECOLOGISTES EN ACCIÓ RECLAMEN A LA UE MESURES CONTRA LA “TROPICALITAZCIÓ” DE LA MEDITERRÀNIA


Des d’Ecologistes en Acció han aprofitat la Presidència espanyola de torn de la UE per exigir al govern central que lideri iniciatives per corregir el preocupant procés de “tropicalització” que pateix la nostra mar Mediterrànea.


El grup ecologista basa les seves demandes en una recent investigació del Centre Oceanogràfic de Balears que constatava la presència de 38 noves esp+ecies de caràcter tropical a aigües de Balears per l’augment de les temperatures durant la segona meitat del segle passat, una tendència que duu a la pèrdua de biodiversitat per la imposició d’unes espècies sobre les altres.


Ecologistes en acció han proposat, entre altres mesures, un pla de prevenció i actualització contra la “tropicalització” de la Mediterrànea, un control exhaustiu en el cultiu d’espècies exòtiques, el desenvolupament de plans de vigilància per detectar la presència d’aquestes espècies el més aviat possible, educar i divulgar aqueta problemàtica entre els col•lectius que poden facilitar la dispersió d’aquestes espècies, com ara pescadors, nàutica esportiva i marina mercant, i l’aplicació dels principis ambientals de “prevenció” i de “precaució mediambiental o de cautela”, tal i com estableix l’article 174.2 del Tractat de la UE.


LLAMAZARES ACUSA EL PP DE VOLER SUBSTITUIR EL SISTEMA PÚBLIC SANITARI PER UN SISTEMA PRIVAT


El diputat d’IU i president de la Comissió de Sanitat del Congrés, Gaspar Llamazares, va manifestar ahir a València la seva preocupació per la postura del PP de substitució del sistema de gestió púlbica de la Sanitat per una gestió privada, “com està fent a les comunitats de Madrid i València”.


Llamazares va recordar que s’ha proposat al Congrés dels Diputats que suprimeixi la Llei 15/97 sobre Noves Formes de Gestió Sanitària del Sistema Nacional de Saluti i es revisi el procés accelerat i perillós de privatització sanitària. Una Llei que ara està en període d’esmenes i que més enllà de les diferències entre els partits, “el més preocupant és la posició del PP, que té decidit que substituirà el sistema de gestió pública per un privat i que ho està fent a Madrid i València”, però també “els dubtes del PSOE i el govern central”.


Per a IU, “el PSOE diu que no estan d’acord amb el model del PP, però en la pràctica no han definit quin és el seu model alternatiu”, per la qual cosa “s’haurà d’esperar a les esmenes que presentin a veure què proposen”.


Llamazares ha afirmat que “li estan fent el llit al sistema sanitari públic, acabne sent més cars, es deterioren les condicions laborals i els resultats des del punt de vista laboral són pitjors”, i ha posat d’exemple el que ha passat a Grècia, on després d’implantar sistemes semblants als de València o Madrid, s’ha acabat amb una privatització gairebé total del sistema sanitari, on els ciutadans han de destinar una part important de la seva renda a pagar les prestacions sanitàries.

 
DIPUTATS D’IU DEMANEN L’ORELLA D’ESPERANZA AGUIRRE PER HAVER DECLARAT BIC ELS TOROS


La declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) de les corregudes de Bous proposada ahir a l’Assemblea de Madrid per part de la presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre (PP) va ser contestada ahir amb la demanda des dels escons dels diputats i diputades d’IU de l’orella de la dirigent conservadora, amb mocadors blancs, tal com toca.


La proposta d’Aguirre, que atorga a les corregudes de bous la màxima protecció patrimonial reconeguda a la Llei, és per a IU una burla, que a més no s’ha aplicat a altres elements patrimonials que vertaderament requereixen aquest nivell de protecció.


Aguirre va argumentar que els bous han format part de les pintures de Goya, dels textos d’Ortega i Gasset i de l’admiració de gent coneguda, com Miguel Bosé, “ese amigo de las dictaduras”, i fa fer referència també a la importància que tenen els bous per a la “identitat madrilenya”.


La mesura aprovada ahir a Madrid no sols va en la direcció oposada al que han aprovat ciutats com Barcelona, que descarten l’autorització d’actes de tortura animal, sinó que allunyen la Comunitat de Madrid de la modernitat i la humanitat.


AVUI, L’ESQUERRA EUROPEA DEBAT A PALMA ALTERNATIVES A LA CRISI


Avui, a partir de les tres de la tarda, a l’Hotel Continental del carrer Indústria, de Palma, comença el Seminari europeu de la xarxa Transform!: “Perspectives estratègiques de l’esquerra europea: perquè la crisi sembla afavorir més la dreta que l’esquerra?”


Diferents activistes, pensadors i polítics de l’esquerra europea participaran en aquest seminari, que ha estat coorganitzat per la xarxa Transform!, la Fundació d’Investigacions Marxistes, el PCIB i EUIB. Hi trobareu més info a la nostra web www.euib.org o bé a  www.transform-network.net


EU RESPON A RAMIS: EL PP NO ESTÀ PER DONAR LLIÇONS A NINGÚ


Davant les declaracions del portaveu del PP, Miquel Ramis, que ahir va dir que l’esquerra “s’hauria de regenerar com ha fet el PP amb el seu congrés”, des d’EU volem recordar que aquesta pressumpta regeneració queda en entredit quan els diputats i membres del PP imputats o involucrats en casos de corrupció segueixen ocupants llocs de representació.


De fet, per a EU és una autèntica burla que ara el PP digui que “no té opinió sobre si Matas ha de venir a declarar o no”, i que es tracta d’”un militant més”. Cal recordar que Matas, acusat de nou delictes, era el màxim president no sols de la Comunitat Autònoma, sinó també del PP balear durant l’anterior legislatura. I que per tant, és el responsable polític, més enllà de les implicacions penals, de tot el que va passar, com apunten cada vegada més els testimonis del cas Palma Arena.


Des d’EU afirmen que “qui hauria de tenir por no és l’esquerra, sinó el PP, al qual li espera ara llarg calvari judicial que comença amb la compareixença (o no) de Jaume Matas i no es sap com acabarà, i que veurem si el tercer president del PP en tres anys és capaç de pair”.


ECOLOGISTES EN ACCIÓ RECLAMEN A LA UE MESURES CONTRA LA “TROPICALITAZCIÓ” DE LA MEDITERRÀNIA


Des d’Ecologistes en Acció han aprofitat la Presidència espanyola de torn de la UE per exigir al govern central que lideri iniciatives per corregir el preocupant procés de “tropicalització” que pateix la nostra mar Mediterrànea.


El grup ecologista basa les seves demandes en una recent investigació del Centre Oceanogràfic de Balears que constatava la presència de 38 noves esp+ecies de caràcter tropical a aigües de Balears per l’augment de les temperatures durant la segona meitat del segle passat, una tendència que duu a la pèrdua de biodiversitat per la imposició d’unes espècies sobre les altres.


Ecologistes en acció han proposat, entre altres mesures, un pla de prevenció i actualització contra la “tropicalització” de la Mediterrànea, un control exhaustiu en el cultiu d’espècies exòtiques, el desenvolupament de plans de vigilància per detectar la presència d’aquestes espècies el més aviat possible, educar i divulgar aqueta problemàtica entre els col•lectius que poden facilitar la dispersió d’aquestes espècies, com ara pescadors, nàutica esportiva i marina mercant, i l’aplicació dels principis ambientals de “prevenció” i de “precaució mediambiental o de cautela”, tal i com estableix l’article 174.2 del Tractat de la UE.


LLAMAZARES ACUSA EL PP DE VOLER SUBSTITUIR EL SISTEMA PÚBLIC SANITARI PER UN SISTEMA PRIVAT


El diputat d’IU i president de la Comissió de Sanitat del Congrés, Gaspar Llamazares, va manifestar ahir a València la seva preocupació per la postura del PP de substitució del sistema de gestió púlbica de la Sanitat per una gestió privada, “com està fent a les comunitats de Madrid i València”.


Llamazares va recordar que s’ha proposat al Congrés dels Diputats que suprimeixi la Llei 15/97 sobre Noves Formes de Gestió Sanitària del Sistema Nacional de Saluti i es revisi el procés accelerat i perillós de privatització sanitària. Una Llei que ara està en període d’esmenes i que més enllà de les diferències entre els partits, “el més preocupant és la posició del PP, que té decidit que substituirà el sistema de gestió pública per un privat i que ho està fent a Madrid i València”, però també “els dubtes del PSOE i el govern central”.


Per a IU, “el PSOE diu que no estan d’acord amb el model del PP, però en la pràctica no han definit quin és el seu model alternatiu”, per la qual cosa “s’haurà d’esperar a les esmenes que presentin a veure què proposen”.


Llamazares ha afirmat que “li estan fent el llit al sistema sanitari públic, acabne sent més cars, es deterioren les condicions laborals i els resultats des del punt de vista laboral són pitjors”, i ha posat d’exemple el que ha passat a Grècia, on després d’implantar sistemes semblants als de València o Madrid, s’ha acabat amb una privatització gairebé total del sistema sanitari, on els ciutadans han de destinar una part important de la seva renda a pagar les prestacions sanitàries.

 
DIPUTATS D’IU DEMANEN L’ORELLA D’ESPERANZA AGUIRRE PER HAVER DECLARAT BIC ELS TOROS


La declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) de les corregudes de Bous proposada ahir a l’Assemblea de Madrid per part de la presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre (PP) va ser contestada ahir amb la demanda des dels escons dels diputats i diputades d’IU de l’orella de la dirigent conservadora, amb mocadors blancs, tal com toca.


La proposta d’Aguirre, que atorga a les corregudes de bous la màxima protecció patrimonial reconeguda a la Llei, és per a IU una burla, que a més no s’ha aplicat a altres elements patrimonials que vertaderament requereixen aquest nivell de protecció.


Aguirre va argumentar que els bous han format part de les pintures de Goya, dels textos d’Ortega i Gasset i de l’admiració de gent coneguda, com Miguel Bosé, “ese amigo de las dictaduras”, i fa fer referència també a la importància que tenen els bous per a la “identitat madrilenya”.


La mesura aprovada ahir a Madrid no sols va en la direcció oposada al que han aprovat ciutats com Barcelona, que descarten l’autorització d’actes de tortura animal, sinó que allunyen la Comunitat de Madrid de la modernitat i la humanitat.


AVUI, L’ESQUERRA EUROPEA DEBAT A PALMA ALTERNATIVES A LA CRISI


Avui, a partir de les tres de la tarda, a l’Hotel Continental del carrer Indústria, de Palma, comença el Seminari europeu de la xarxa Transform!: “Perspectives estratègiques de l’esquerra europea: perquè la crisi sembla afavorir més la dreta que l’esquerra?”


Diferents activistes, pensadors i polítics de l’esquerra europea participaran en aquest seminari, que ha estat coorganitzat per la xarxa Transform!, la Fundació d’Investigacions Marxistes, el PCIB i EUIB. Hi trobareu més info a la nostra web www.euib.org o bé a  www.transform-network.net

Share This