Amb la incorporació de 18 municipis més, es conclou el conjunt de la Xarxa Informa a Mallorca, que acosta Europa a la ciutadania

entrega_pie_3_foto_grup

Avui matí, a la sala d’actes del Consell Insular de Mallorca, els batles i batlesses dels divuit municipis han recollit el lliurament de Punt d’Informació Europea, sumant-se a la Xarxa Informa. L’acte ha estat presidit per Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior del Consell de Mallorca; Francesca Vives, consellera de Comerç, Indústria i Energia del Govern Balear i Catalina Alemany, directora gerent del Centre Balears Europa.

L’objectiu d’aquests punts d’informació és crear una xarxa per acostar tota la informació que procedeix de les institucions europees a tota la ciutadania de les nostres illes, una finestra oberta a Europa per a la ciutadania. En aquests punts d’informació s’assessora en temes relacionats amb la Unió Europea i es donen respostes de manera descentralitzada a les consultes, als dubtes i a les necessitats d’informació de cada un dels veïns o col·lectius socials que ho sol·liciten, amb l’avantatge de la immediatesa i que no cal que les persones usuàries es desplacin fins a Palma.

Els divuit municipis que incorporen un Punt d’Informació Europea, en aquesta tercera i darrera fase d’implantació, són Banyalbufar, Búger, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Santa Eugènia, Sineu, Son Servera i Valldemossa. Així, els cinquanta-tres municipis de Mallorca en disposen ja d’un, objectiu que s’havia fixat per a executar abans d’acabar la present legislatura.

La implantació dels Punts d’Informació Europea a Mallorca és fruit d’un conveni entre el Centre Balears Europa i el Consell de Mallorca. Està promoguda per Europe Direct, una xarxa d’informació de la Comissió Europea establerta a cadascun dels 27 estats membres, que permet als ciutadans obtenir informació, assessorament, ajuda i resposta a les seves preguntes sobre la Unió Europea, les seves polítiques i els seus programes d’una manera propera, adaptada i informal. Entre molts altres temes, els interessats podran informar-se en aquests punts sobre beques d’estudis, subvencions, feines a altres països de la Unió, i fins i tot ofertes d’oposicions per fer feina a les institucions dels Vint-i-set.

Dins el marc de l’acte de lliurament, Catalina Alemany ha presentat la convocatòria de la primera edició del «Premi Xarxa Informa», corresponent a l’any 2010, amb l’objectiu de reconèixer socialment i institucional la tasca desenvolupada pels ajuntaments en l’àmbit local en favor de la difusió dels valors i ideals europeus i la visualització, presència o ressò europeu davant de la seva ciutadania. Amb aquesta iniciativa, convocada pel Centre Balears Europa amb la col·laboració del Consell de Mallorca, es vol premiar al municipi que hagi contribuït, a través d’una iniciativa innovadora, a l’apropament de la realitat europea als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

Share This