SON BOSC: EL PP JA NO SAP DISTINGIR ENTRE L’INTERÈS GENERAL I L’INTERÈS PRIVAT

La presentació ahir per part del PP d’una proposició de Llei al Parlament de les Illes de Balears per evitar l’intent de protegir els terrenys de Son Bosc, amb l’objectiu de rescatar el projecte de camp de golf projectat després de la seva desprotecció durant l’anterior legislatura és, per a EU, una vergonya.


“El PP, després de tanta corrupció, ja no sap distingir entre l’interès general i l’interès privat, i això de fer Lleis a mida dels interessos privats, amb l’excusa de l’interès autonòmic, és una autèntita irresponsabilitat”,  ha afirmat el coordinador d’EU, David Abril, que ha qualificat la iniciativa de “pedagògica, d’una clara demostració de com entén la dreta la política i les institucions”.


El PP, doncs, legislarà de bell nou en favor dels poderosos, i tornarà a desprotegir per segona vegada uns terrenys que mai no haurien d’haver estat trets de l’àrea de protecció del Parc Natural de S’Albufera.


Per això, per a EU, que amb una altra iniciativa el PP recolzada per UM s’atrevís ahir a intentar modificar els pressuposts de la CAIB, i instàs el Govern a “aclarir els comptes”, és una maniobra demagògica i de desgast, que no s’haurien d’atrevir a fer quan els comptes que no estan clars són els de l’anterior legislatura.


IU/ICV REBUTGEN LA PUJADA DE L’IVA, I RECLAMEN MÉS IMPOSTS PER ALS RICS


Els diputats d’IU i d’ICV, respectivament, Gaspar Llamazares i Joan Herrera, van votar ahir amb el PP contra la pujada de l’IVA prevista per a l’estiu. Els motius de l’oposició d’IU/ICV, no obstant, contrasten amb les intencions genèriques del PP de “no pujar imposts”, ja que l’objectiu de l’esquerra és “ implantar un pla contra el frau fiscal, impulsar la progressivitat de l’IRPF, recuperar l’impost sobre el Patrimoni i redueixi l’IVA als serveis de primera necessitat i els augmenti als productes de luxe.”


Llamazares ha recordat que “a IU sempre ens hem oposat a la pujada de l’IVA. Consideram que la pujada d’imposts indirectes com aquest és la més injusta que existeix, ja uqe afecta especialment les economies familiars més modestes. Peròo creiem que les propostes de reforma fiscal no s’han de “trossejar” per interessos particulars o electoralistes, com cerca el PP, sinó plantejar-se en el seu conjunt i debatre també sobre la recuperació de l’Impost sobre el Patrimoni, sobre l’elevació dels tipus impositius en els trams més alts de l’IRPF per a les rendes més altes, o sobre la tributació dels Bancs i els ‘bonus’ dels seus directius”.


Per lal seva banda, Herrera ha afirmat que “No escollim ni entre Guatemala ni Guatapitjor, estem amb la justícia social i per la fiscalitat progressiva”.


CONCLUSIONS DE LES JORNADES DE L’ESQUERRA ALTERNATIVA EUROPEA A PALMA


Balears participarà en un programa de recerca d’experiències de Govern a distintes ciutats i regions europees de l’esquerra transformadora


Aquest cap de setmana ha tengut lloc a Palma un Seminari Internacional per tal de configurar un espai de reflexió i debat comptant amb diferents perspectives de ponents vinguts d’arreu d’Europa, representants de partits de l’esquerra alternativa que conformen el PIE (Partit de l’Esquerra Europea), una federació que comparteix grup parlamentari europeu, programa electoral, estratègies comunes i espais de debat mitjançant fundacions, com Transform!.


Aquest és un acte organitzat conjuntament per la Fundació Transform Europe i la FIM, Fundación de Investigaciones Marxistas d’Espanya amb el PCIB, Partit Comunista de les Illes Balears com a organitzador local i amb el suport d’Esquerra Unida de les Illes Balears.


A les conferències s’han tractat i debatut temes com “Pot generar l’esquerra europea un projecte hegemònic per superar la crisi?” o la situació de l’esquerra alternativa en països com República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Itàlia, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Espanya, Suècia; on les enquestes estan apuntant a creixement electorals en la gran majoria de casos.


Manel Carmona, Secretari General del PCIB, ha destacat a la clausura que a aquest seminari “hem pogut establir les bases de col·laboració permanent en programes de recerca vers la participació de l’esquerra transformadora a governs plurals de l’esquerra, com Berlín i Palma, mitjançant una estreta col·laboració entre la FIM i el PCIB amb l’Institut Rosa Luxemburg Stiftung a Berlin, experiències que, sens dubte, seran profitoses per Esquerra Unida de les Illes Balears i pel conjunt de l’esquerra alternativa”. Carmona ha destacat que un dels objectius principals del Partit Comunista a les Illes és habilitar espais de reflexió i de debat, amb la voluntat d’influir per fer extensives les conclusions i propostes que sorgeixin d’ells, i així arribar a tots els àmbits de la societat.


El proper encontre d’aquest nivell tindrà lloc a Florència el mes d’abril, si bé, prèviament hi ha prevista la participació d’aquests mateixos partits en una trobada a Brussel·les organitzada per l’esquerra social. Serà a finals de març, amb l’objectiu de concretar alternatives al Tractat de Lisboa.


Per més informació accediu a l’ESPECIAL penjat a la web d’EUIB del SEMINARI INTERNACIONAL DE L’ESQUERRA EUROPEA A PALMA DE MALLORCA: Perspectivas estratégicas para la izquierda europeaHIPOCRESIA DE LA UE DAVANT EL DISCURS SOBRE ELS DRETS HUMANS A CUBA


La mort d’Orlando Zapata a Cuba fa uns dies, per mor de la seva vaga de fam, és responsabilitat de l’Estat cubà, com qualsevol altra vaga de fam que es produeix a un país i té un trist desenllaç com aquest. No obstant, aquesta mort ha desencadenat tot un seguit de reaccions de l’anomenada “comunitat internacional”, i també de la UE, que criminalitzen Cuba en comparació a moltíssims altres països d’arreu del planeta, amb els quals Europa mantén relacions preferents, com és el cas de Marroc, o d’Israel, entre molts altres.


Cal recordar, a més que Zapata fa mesos que seria fora de la presó ja que el govern cubà va proposar el canvi dels 26 presos tutelats per Amnistia Internacional, entre els quals hi havia Zapata, pels 5 cubans empresonats als EUA, detinguts i condemnats per lluitar contra els grups terroristes que operen a Cuba finançats pels EUA.


És, doncs, hipòcrita voler parlar només de la situació dels presos a Cuba, i oblidar o fins i tot justificar el que passa a les presons dels EUA, o a la mateixa presó de Guantànamo, a la qual hi han arribat presos il·legals gràcies a la col·laboració de països de la UE, o el que es fa de manera clandestina als territoris ocupats com l’Afanistan o Iraq, els passadissos de la mort i la cruel estadística dels condemnats a mort als Estats Units, amb majoria de negres i hispans.


La posició comú de la UE sobre Cuba, i la pressió amb mesures econòmiques al poble cubà, és immoral quan es mantén un Estatut preferent amb Marroc, que ha violat reiteradament els drets humans al Sàhara, amb desenes de detinguts i repressaliats només fa uns dies. Per no parlar del bloqueig econòmic sobre Cuba practicat pels EUA des de fa me´s de 40 anys, que només ha estat objecte de condemnes testimonials.


Cuba no és el paradís, a pesar dels nombrosos beneficis socials i els baixos indicadors de pobresa en relació als països del seu entorn. L’illa té problemes, i la revolució ha comès errors i desviacions, però el poble cubà ha resistit i s’ha convertit en referent i en suport per a tots els moviments de canvi a Amèrica Llatina i arreu del món, on metges, educadors i altres professionals cubans han col·laborat desinteressadament en centenars de causes solidàries. Per això, l’ofensiva mediàtica d’aquests dies sobre Cuba no fa justícia amb la trajectòria d’un poble que a pesar de tot, resisteix l’envit de l’imperialisme.


SON BOSC: EL PP JA NO SAP DISTINGIR ENTRE L’INTERÈS GENERAL I L’INTERÈS PRIVAT

La presentació ahir per part del PP d’una proposició de Llei al Parlament de les Illes de Balears per evitar l’intent de protegir els terrenys de Son Bosc, amb l’objectiu de rescatar el projecte de camp de golf projectat després de la seva desprotecció durant l’anterior legislatura és, per a EU, una vergonya.


“El PP, després de tanta corrupció, ja no sap distingir entre l’interès general i l’interès privat, i això de fer Lleis a mida dels interessos privats, amb l’excusa de l’interès autonòmic, és una autèntita irresponsabilitat”,  ha afirmat el coordinador d’EU, David Abril, que ha qualificat la iniciativa de “pedagògica, d’una clara demostració de com entén la dreta la política i les institucions”.


El PP, doncs, legislarà de bell nou en favor dels poderosos, i tornarà a desprotegir per segona vegada uns terrenys que mai no haurien d’haver estat trets de l’àrea de protecció del Parc Natural de S’Albufera.


Per això, per a EU, que amb una altra iniciativa el PP recolzada per UM s’atrevís ahir a intentar modificar els pressuposts de la CAIB, i instàs el Govern a “aclarir els comptes”, és una maniobra demagògica i de desgast, que no s’haurien d’atrevir a fer quan els comptes que no estan clars són els de l’anterior legislatura.


IU/ICV REBUTGEN LA PUJADA DE L’IVA, I RECLAMEN MÉS IMPOSTS PER ALS RICS


Els diputats d’IU i d’ICV, respectivament, Gaspar Llamazares i Joan Herrera, van votar ahir amb el PP contra la pujada de l’IVA prevista per a l’estiu. Els motius de l’oposició d’IU/ICV, no obstant, contrasten amb les intencions genèriques del PP de “no pujar imposts”, ja que l’objectiu de l’esquerra és “ implantar un pla contra el frau fiscal, impulsar la progressivitat de l’IRPF, recuperar l’impost sobre el Patrimoni i redueixi l’IVA als serveis de primera necessitat i els augmenti als productes de luxe.”


Llamazares ha recordat que “a IU sempre ens hem oposat a la pujada de l’IVA. Consideram que la pujada d’imposts indirectes com aquest és la més injusta que existeix, ja uqe afecta especialment les economies familiars més modestes. Peròo creiem que les propostes de reforma fiscal no s’han de “trossejar” per interessos particulars o electoralistes, com cerca el PP, sinó plantejar-se en el seu conjunt i debatre també sobre la recuperació de l’Impost sobre el Patrimoni, sobre l’elevació dels tipus impositius en els trams més alts de l’IRPF per a les rendes més altes, o sobre la tributació dels Bancs i els ‘bonus’ dels seus directius”.


Per lal seva banda, Herrera ha afirmat que “No escollim ni entre Guatemala ni Guatapitjor, estem amb la justícia social i per la fiscalitat progressiva”.


CONCLUSIONS DE LES JORNADES DE L’ESQUERRA ALTERNATIVA EUROPEA A PALMA


Balears participarà en un programa de recerca d’experiències de Govern a distintes ciutats i regions europees de l’esquerra transformadora


Aquest cap de setmana ha tengut lloc a Palma un Seminari Internacional per tal de configurar un espai de reflexió i debat comptant amb diferents perspectives de ponents vinguts d’arreu d’Europa, representants de partits de l’esquerra alternativa que conformen el PIE (Partit de l’Esquerra Europea), una federació que comparteix grup parlamentari europeu, programa electoral, estratègies comunes i espais de debat mitjançant fundacions, com Transform!.


Aquest és un acte organitzat conjuntament per la Fundació Transform Europe i la FIM, Fundación de Investigaciones Marxistas d’Espanya amb el PCIB, Partit Comunista de les Illes Balears com a organitzador local i amb el suport d’Esquerra Unida de les Illes Balears.


A les conferències s’han tractat i debatut temes com “Pot generar l’esquerra europea un projecte hegemònic per superar la crisi?” o la situació de l’esquerra alternativa en països com República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Itàlia, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Espanya, Suècia; on les enquestes estan apuntant a creixement electorals en la gran majoria de casos.


Manel Carmona, Secretari General del PCIB, ha destacat a la clausura que a aquest seminari “hem pogut establir les bases de col·laboració permanent en programes de recerca vers la participació de l’esquerra transformadora a governs plurals de l’esquerra, com Berlín i Palma, mitjançant una estreta col·laboració entre la FIM i el PCIB amb l’Institut Rosa Luxemburg Stiftung a Berlin, experiències que, sens dubte, seran profitoses per Esquerra Unida de les Illes Balears i pel conjunt de l’esquerra alternativa”. Carmona ha destacat que un dels objectius principals del Partit Comunista a les Illes és habilitar espais de reflexió i de debat, amb la voluntat d’influir per fer extensives les conclusions i propostes que sorgeixin d’ells, i així arribar a tots els àmbits de la societat.


El proper encontre d’aquest nivell tindrà lloc a Florència el mes d’abril, si bé, prèviament hi ha prevista la participació d’aquests mateixos partits en una trobada a Brussel·les organitzada per l’esquerra social. Serà a finals de març, amb l’objectiu de concretar alternatives al Tractat de Lisboa.


Per més informació accediu a l’ESPECIAL penjat a la web d’EUIB del SEMINARI INTERNACIONAL DE L’ESQUERRA EUROPEA A PALMA DE MALLORCA: Perspectivas estratégicas para la izquierda europeaHIPOCRESIA DE LA UE DAVANT EL DISCURS SOBRE ELS DRETS HUMANS A CUBA


La mort d’Orlando Zapata a Cuba fa uns dies, per mor de la seva vaga de fam, és responsabilitat de l’Estat cubà, com qualsevol altra vaga de fam que es produeix a un país i té un trist desenllaç com aquest. No obstant, aquesta mort ha desencadenat tot un seguit de reaccions de l’anomenada “comunitat internacional”, i també de la UE, que criminalitzen Cuba en comparació a moltíssims altres països d’arreu del planeta, amb els quals Europa mantén relacions preferents, com és el cas de Marroc, o d’Israel, entre molts altres.


Cal recordar, a més que Zapata fa mesos que seria fora de la presó ja que el govern cubà va proposar el canvi dels 26 presos tutelats per Amnistia Internacional, entre els quals hi havia Zapata, pels 5 cubans empresonats als EUA, detinguts i condemnats per lluitar contra els grups terroristes que operen a Cuba finançats pels EUA.


És, doncs, hipòcrita voler parlar només de la situació dels presos a Cuba, i oblidar o fins i tot justificar el que passa a les presons dels EUA, o a la mateixa presó de Guantànamo, a la qual hi han arribat presos il·legals gràcies a la col·laboració de països de la UE, o el que es fa de manera clandestina als territoris ocupats com l’Afanistan o Iraq, els passadissos de la mort i la cruel estadística dels condemnats a mort als Estats Units, amb majoria de negres i hispans.


La posició comú de la UE sobre Cuba, i la pressió amb mesures econòmiques al poble cubà, és immoral quan es mantén un Estatut preferent amb Marroc, que ha violat reiteradament els drets humans al Sàhara, amb desenes de detinguts i repressaliats només fa uns dies. Per no parlar del bloqueig econòmic sobre Cuba practicat pels EUA des de fa me´s de 40 anys, que només ha estat objecte de condemnes testimonials.


Cuba no és el paradís, a pesar dels nombrosos beneficis socials i els baixos indicadors de pobresa en relació als països del seu entorn. L’illa té problemes, i la revolució ha comès errors i desviacions, però el poble cubà ha resistit i s’ha convertit en referent i en suport per a tots els moviments de canvi a Amèrica Llatina i arreu del món, on metges, educadors i altres professionals cubans han col·laborat desinteressadament en centenars de causes solidàries. Per això, l’ofensiva mediàtica d’aquests dies sobre Cuba no fa justícia amb la trajectòria d’un poble que a pesar de tot, resisteix l’envit de l’imperialisme.

Share This