EL BLOC CONSIDERA URGENT LA INTERNALITZACIÓ DELS INFORMATIUS D’IB3
El BLOC per Mallorca considera que és urgent que la direcció de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) i el Govern de les Illes Balears accelerin el procés per complir el compromís de dotar l’ens públic d’una plantilla d’informatius pròpia. Aquest compromís està arreplegat en el contracte programa signat recentment entre el Govern i l’EPRTVIB.


Els partits que integren la coalició d’esquerres, nacionalista i ecologista assenyalen que les novetats sobre les investigacions judicials vinculades a l’operació Voltor, que afecten a l’empresa concessionària dels serveis informatius de la radiotelevisió pública, SBT, fan més necessari que mai impulsar el procés d’internalització d’aquest servei. Des del BLOC per Mallorca consideren que la gestió del pressupost d’IB3 ha de ser, a més d’eficient, absolutament transparent i ha de quedar lliure qualsevol sospita d’irregularitats.

Segons el contracte programa, i amb l’objectiu “d’avançar en la millora del el sistema funcional dels serveis informatius i per garantir que els continguts informatius quedin sota la responsabilitat directa de personal de l’ens”, l’EPRTVIB i el Govern han d’iniciar un procés per dotar l’ens d’una plantilla d’informatius pròpia, en un termini màxim de sis mesos, a través d’una “convocatòria pública per a la cobertura dels llocs de feina esmentats en règim de contractació laboral fixa, d’acord amb els principis constitucionals d’igualtat, de capacitat i de mèrit que informen l’accés a la ocupació pública”.

La formació recorda que l’opinió majoritària entre els professionals del sector és que una radiotelevisió amb una estructura pròpia capaç d’elaborar els informatius és el model que garanteix l’eficiència i la professionalitat d’aquest servei, absolutament troncal en uns mitjans comunicació públics.

EL BLOC IMPULSA INICIATIVA CONTRA EL CÀNON DIGITAL


El grup parlamentari del BlocxMallorca va presentar ahir una proposició no de llei al Parlament contra el cànon digital, particularment contra la mesura de què els Ajuntaments hagin de pagar drets d’autor pels subministraments informàtics. Es tracta d’una iniciativa que diversos Ajuntaments amb regidors del Bloc i d’EU o EV han duït endavant, el primer d’ells el de Pollença, a inicativa del company Pepe Garcia, tal i com informàvem des d’aquest butlletí fa unes setmanes.


Regidores i regidors es varen reunir ahir a Inca a defensar la PNDL presentada al Parlament, ja que es tracta d’una mesura “sense sentit” i una “imposició d’un cost afegit que paguen els consumidors, al marge de si s’utilitza per reproduir material amb drets o no”.

BOTÍN RECOMANA LES MESURES ANTICRISI DE ZP…I ESTOSOLOLOARREGLAMOSSINELLOS.ORG


Mentre el president del Banc de santander, Emilio Botín, recomana públicament que es posin en funcionament les mesures anticrisi presentades per ZP, sobretot allò que fa referència a la reducció del dèficit  mitjançant un retall en els serveis públics, i la campanya “Estosololoarreglamosentretodos.org” que criticàvem fa uns dies comença a embafar-nos,la societat civil ha impulsat una campanya en paral·lel:

http://www.estosololoarreglamossinellos.org/, que recorda que la campanya impulsada per les principals multinacionals del país juntament amb les Cambres de comerç “se’n riu de nosaltres. Diuen que d’aquesta sortim tots junts, mentre es banyen en enormes beneficis. L’alt empresariat ha iniciat una ridícula campanya com un recurs més contra el qual seguir jugant contra amb el treballador d’a peu, els aturats, els estudiants. Amb aquell qui, al contrari que ells, sí ha patit la crisi”.


Una genial campanya, que inicialment va ser censurada al Facebook, ja que a pesar de les 19.000 persones inscrites, no es podia visitar es del passat divendres. Organitza’t i lluita, diu la pàgina  en qüestió…


EU RECLAMA AL GOVERN CENTRAL QUE NO VENGUI ARMES A COLÒMBIA I EL MARROCEl senador d´ICV-EUiA, Joan Josep Nuet, ha registrat al Senat una pregunta dirigida al Govern en la que l´interroga sobre si impedirà la venda d´armament a Colòmbia i El Marroc, tenint en compte que els Governs d´aquests països reprimeixen aquells que discrepen de les seves postures.


Segons dades del Ministeri d´Indústria, Turisme i Comerç, el 2009, el negoci de la venda d´armes a Espanya ha generat 411 milions d´euros, un 64.5% més que l´any 2008. Entre els països compradors, destaquen Colòmbia, que ha aportat 31 milions d´euros, i El Marroc, 28 milions.


Nuet fa referència a la greu situació en la que es troba el respecte dels Drets Humans tant a Colòmbia com al Marroc, quan demana al Govern que s´aturi aquest negoci. “El Marroc persegueix, tortura i realitza detencions arbitràries d´activistes en defensa dels Drets Humans i per la independència del Sàhara Occidental, i a Colòmbia, es persegueix, es segresta, s´amenaça, es tortura i s´assassina col•lectius de sindicalistes, de dones, de camperols, d´indígenes, d´activistes dels Drets Humans i de líders de l´esquerra.” Des d’EUiA demanen que s´eviti que Espanya vengui armament a un país que pot utilitzar-lo per reprimir la seva població civil.


ELS COLONS ISRAELIANS DEMANEN “COMPRENSIÓ” ALS ESTATS UNITS


Davant la inexplicable ofensiva israeliana dels darrers dies per crear nous assentaments colons a territoris palestins, els colons s’han atrevit a escriure una carta a la secretària d’Estat dels Eua, Hillary Clinton, en la qula demanen “comprensió” pel que fa a l’ocupació de Jerusalem, que segons les resolucions de Nacions Unides és territori palestí.


“Nosaltres, els jueus, som descendents del Rei David, i de 100 generacions de jueus que van construir i glorificar Jerusalem, des de fa 3.000 anys”… Tota una mostra de fonamentalisme d’aquells que ara demanen fins i tot a Obama que mirin “amb perspectiva” l’aniquilació selectiva del poble palestí que de la mà de l’Estat d’Israel i amb la connivència de la comunitat internacional, aquests dies s’aprofundeix amb una presència testimonial als mitjans de comunicació.

EL BLOC CONSIDERA URGENT LA INTERNALITZACIÓ DELS INFORMATIUS D’IB3
El BLOC per Mallorca considera que és urgent que la direcció de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) i el Govern de les Illes Balears accelerin el procés per complir el compromís de dotar l’ens públic d’una plantilla d’informatius pròpia. Aquest compromís està arreplegat en el contracte programa signat recentment entre el Govern i l’EPRTVIB.


Els partits que integren la coalició d’esquerres, nacionalista i ecologista assenyalen que les novetats sobre les investigacions judicials vinculades a l’operació Voltor, que afecten a l’empresa concessionària dels serveis informatius de la radiotelevisió pública, SBT, fan més necessari que mai impulsar el procés d’internalització d’aquest servei. Des del BLOC per Mallorca consideren que la gestió del pressupost d’IB3 ha de ser, a més d’eficient, absolutament transparent i ha de quedar lliure qualsevol sospita d’irregularitats.

Segons el contracte programa, i amb l’objectiu “d’avançar en la millora del el sistema funcional dels serveis informatius i per garantir que els continguts informatius quedin sota la responsabilitat directa de personal de l’ens”, l’EPRTVIB i el Govern han d’iniciar un procés per dotar l’ens d’una plantilla d’informatius pròpia, en un termini màxim de sis mesos, a través d’una “convocatòria pública per a la cobertura dels llocs de feina esmentats en règim de contractació laboral fixa, d’acord amb els principis constitucionals d’igualtat, de capacitat i de mèrit que informen l’accés a la ocupació pública”.

La formació recorda que l’opinió majoritària entre els professionals del sector és que una radiotelevisió amb una estructura pròpia capaç d’elaborar els informatius és el model que garanteix l’eficiència i la professionalitat d’aquest servei, absolutament troncal en uns mitjans comunicació públics.

EL BLOC IMPULSA INICIATIVA CONTRA EL CÀNON DIGITAL


El grup parlamentari del BlocxMallorca va presentar ahir una proposició no de llei al Parlament contra el cànon digital, particularment contra la mesura de què els Ajuntaments hagin de pagar drets d’autor pels subministraments informàtics. Es tracta d’una iniciativa que diversos Ajuntaments amb regidors del Bloc i d’EU o EV han duït endavant, el primer d’ells el de Pollença, a inicativa del company Pepe Garcia, tal i com informàvem des d’aquest butlletí fa unes setmanes.


Regidores i regidors es varen reunir ahir a Inca a defensar la PNDL presentada al Parlament, ja que es tracta d’una mesura “sense sentit” i una “imposició d’un cost afegit que paguen els consumidors, al marge de si s’utilitza per reproduir material amb drets o no”.

BOTÍN RECOMANA LES MESURES ANTICRISI DE ZP…I ESTOSOLOLOARREGLAMOSSINELLOS.ORG


Mentre el president del Banc de santander, Emilio Botín, recomana públicament que es posin en funcionament les mesures anticrisi presentades per ZP, sobretot allò que fa referència a la reducció del dèficit  mitjançant un retall en els serveis públics, i la campanya “Estosololoarreglamosentretodos.org” que criticàvem fa uns dies comença a embafar-nos,la societat civil ha impulsat una campanya en paral·lel:

http://www.estosololoarreglamossinellos.org/, que recorda que la campanya impulsada per les principals multinacionals del país juntament amb les Cambres de comerç “se’n riu de nosaltres. Diuen que d’aquesta sortim tots junts, mentre es banyen en enormes beneficis. L’alt empresariat ha iniciat una ridícula campanya com un recurs més contra el qual seguir jugant contra amb el treballador d’a peu, els aturats, els estudiants. Amb aquell qui, al contrari que ells, sí ha patit la crisi”.


Una genial campanya, que inicialment va ser censurada al Facebook, ja que a pesar de les 19.000 persones inscrites, no es podia visitar es del passat divendres. Organitza’t i lluita, diu la pàgina  en qüestió…


EU RECLAMA AL GOVERN CENTRAL QUE NO VENGUI ARMES A COLÒMBIA I EL MARROCEl senador d´ICV-EUiA, Joan Josep Nuet, ha registrat al Senat una pregunta dirigida al Govern en la que l´interroga sobre si impedirà la venda d´armament a Colòmbia i El Marroc, tenint en compte que els Governs d´aquests països reprimeixen aquells que discrepen de les seves postures.


Segons dades del Ministeri d´Indústria, Turisme i Comerç, el 2009, el negoci de la venda d´armes a Espanya ha generat 411 milions d´euros, un 64.5% més que l´any 2008. Entre els països compradors, destaquen Colòmbia, que ha aportat 31 milions d´euros, i El Marroc, 28 milions.


Nuet fa referència a la greu situació en la que es troba el respecte dels Drets Humans tant a Colòmbia com al Marroc, quan demana al Govern que s´aturi aquest negoci. “El Marroc persegueix, tortura i realitza detencions arbitràries d´activistes en defensa dels Drets Humans i per la independència del Sàhara Occidental, i a Colòmbia, es persegueix, es segresta, s´amenaça, es tortura i s´assassina col•lectius de sindicalistes, de dones, de camperols, d´indígenes, d´activistes dels Drets Humans i de líders de l´esquerra.” Des d’EUiA demanen que s´eviti que Espanya vengui armament a un país que pot utilitzar-lo per reprimir la seva població civil.


ELS COLONS ISRAELIANS DEMANEN “COMPRENSIÓ” ALS ESTATS UNITS


Davant la inexplicable ofensiva israeliana dels darrers dies per crear nous assentaments colons a territoris palestins, els colons s’han atrevit a escriure una carta a la secretària d’Estat dels Eua, Hillary Clinton, en la qula demanen “comprensió” pel que fa a l’ocupació de Jerusalem, que segons les resolucions de Nacions Unides és territori palestí.


“Nosaltres, els jueus, som descendents del Rei David, i de 100 generacions de jueus que van construir i glorificar Jerusalem, des de fa 3.000 anys”… Tota una mostra de fonamentalisme d’aquells que ara demanen fins i tot a Obama que mirin “amb perspectiva” l’aniquilació selectiva del poble palestí que de la mà de l’Estat d’Israel i amb la connivència de la comunitat internacional, aquests dies s’aprofundeix amb una presència testimonial als mitjans de comunicació.

Share This