EU: LA RECUPERACIÓ DE CAN DOMENGE, UN SÍMBOL DEL CANVI POLÍTIC
La intenció de l’actual equip de govern del Consell de Mallorca, que des de fa mesos intentava recuperar els terrenys de Can Domenge, a Palma, finalment es podrà materialitzar, després que s’hagi arribat a un acord amb l’empresa que va comprar els solars licitats en el seu dia envoltats de polèmica.El Consell haurà d’abonar els 30 milions d’euros que les empreses adjudicatàries havien pagat pels solars, molt per davall del seu preu de mercat, que estava taxat en el doble, una operació que encara és investigada i que implica diferents (ja) ex-dirigents d’UM i també del PP que governaven la institució insular durant l’anterior legislatura.
A més, el Consell negocia amb la Conselleria d’Habitatge del Govenr dedicar els solars a allò que en el seu dia reclamàvem des d’EU: la construcció d’habitatges socials en règim de lloguer. Un projecte ben necessari a una ciutat com Palma, on allò de què l’habitatge és un dret sempre havia estat dificultat justament per l’especulació urbanística.
Per això, la recuperació de Can Domenge és per a EU un clar senyal del canvi de cicle polític que es viu a la Comunitat, on l’especulació és substituïda per l’interès general, a pesar de la insistència de la dreta (PP i UM) en legislar en favor dels poderosos.

PSOE I PP SEGUIRAN TREIENT PROFIT D’UNA LLEI ELECTORAL INJUSTA
Les forces polítiques majoritàries del Congrés dels Diputats, PSOE i PP, amb el recolzament de CiU i PNV, van unir l’altre dia forces a la subcomissió parlamentària que estudiava possibles modificacions de la LOREG per evitar la correcció de la desproporcionalitat del sistema electoral. El diputat d´IU, Gaspar Llamazares, el qual forma part d´aquesta subcomissió, va manifestar que “PSOE i PP s´han unit per tombar la reforma i que han consagrat la llei de l´embut, la part ampla pels majoritaris i l´estreta per a IU i minoritaris”.
Amb l´actual sistema electoral, les forces minoritàries necessiten fins a set vegades més vots que els grans per aconseguir un escó. “Han donat un cop de porta, han dit que no a tot, a què el Congrés creixi fins a 400 diputats, al•legant raons d´austeritat i sense tenir en compte que quan es va fer l´actual llei Espanya tenia 10 milions menys d´habitants, a canviar la fórmula d´Hondt per una altra de més proporcional, perquè opinen que no és bo canviar i perquè podrien perdre influència, a rebaixar de dos a un el número d´escons mínim per província, perquè diuen que algunes circumscripcions es veurien perjudicades, defensant el respecte a la proporcionalitat individual quan rebutgen la del conjunt del sistema.
El Consell d´Estat, l´any passat, va assenyalar en un informe irregularitats en els sistema electoral espanyol, on exposava la necessitat de millorar la proporcionalitat de la norma. La subcomissió parlamentària ja no tornarà a discutir el gruix del sistema, a partir d´ara discutirà ajustos menors. Llamazares va lamentar que després de dos anys de treball en la subcomissió, ara els partits majoritaris hagin rebutjat qualsevol canvi de fons i només plantegin “canvis cosmètics, com la modificació de la papereta electoral del Senat o estudiar la figura del diputat suplent”.

CAMPANYA PEL NOBEL DE LA PAU PER A EVO MORALES
El premi Nobel de la Pau (1980), Adolfo Pérez Esquivel, qui fa uns mesos visità Palma convidat per la Conselleria d’Afers Socials, va anunciar ahir que recolza la canditatura del president de Bolívia, Evo Morales, per al 2010, perquè Evo s’ha de considerar un exemple per al continent en la seva llarga lluita davora el seu poble, a qui “avui com a president representa amb dignitat i lleialtat, i promou la permanent participació social”.

Esquivel ha destacat “el compromís i coherència de Morales amb el seu poble i la seva ferma convicció que és possible el canvi per aconseguir la dignitat de les perssones i els pobles”, així com el compliment de les seves promeses al poble bolivià, amb mesures urgents davant la tràgica situació de la majoria indígena camperola, sotmesa a la pobresa extrema en un país ric en recursos naturals.

Morales va donar un exemple al món en resistir sense violència, sense fer el joc a aquells qui han intentat provocar una guerra civil, després dels esdeveniments protagonitzats per l’oposició recolzada des de l’exterior del país, entre agost i setembre de 2008.

En els seus inicis, aquesta campanya és recolzada no sols per Esquivel, sinó per un comitè de notables més ample i altres comitès integrats per moviments socials i camperols d’Amèrica Llatina i la resta del món. 2010 és, a més, el bicentenari de la independència de Bolívia, que en termes reals “es vol fer enrera amb noves dependències”, ha assenyalat Esquivel.

AVUI, CONCENTRACIÓ PELS DRETS HUMANS AL SÀHARA I CONTRA L A REPRESSIÓ DEL REGNE DE MARROC
L’Associació d’Amics del Poble Saharauí ha convocat per a avui divendres, a les 19:30 hores, una concentració a la Plaça de Cort, a Palma, amb motiu de la greu repressió que el Regne de Marroc practica al Sàhara, intensificada després de la vaga de fam d’Aminatou Haidar.Concretament, un grup de sis activistes i defensors dels drets humans sahrauís, pendents de judici militar, ha vist perllongat per 2 mesos més la presó provisional. Mentrestant, les forces policials i els serveis d’intel•ligència del Marroc provocaven una cruel i violenta onada de repressió, a les ciutats ocupades del Sàhara, contra manifestants pacífics.

Violacions dels drets humans que es produeixen tot just acabada la cimera de la UE amb el Marroc, encaminada a consolidar l’Estatut Avançat d’un estat que té una manera molt peculiar de consolidar la “democràcia” i de “progressar” en la defensa dels drets humans.

L’Associació denuncia la hipocresia d’Europa i, molt especialment, d’Espanya, i fa una crida urgent a les Nacions Unides perquè protegeixi els drets humans de la població sahrauí indefensa.

DEMÀ, NOVA CONVOCATÒRIA DE MANIFESTACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA
Demà dissabte, 20 de març, la Plataforma contra la Corrupció i per la Dignificació de la Democràcia, integrada per més d’un centenar d’organitzacions socials, ha fet una nova convocatòria de manifestació, baix el lema “CONTRA LA CORRUPCIÓ: PARTICIPACIÓ CIUTADANA”.
Un lema i una proposta que defensam també des d’EU: la participació ciutadana i el control social com el millor antídot contra la corrupció. Com va dir fa unes setmanes el batle de Seseña en la seva visita a Palma, “en aquesta societat, els poders econòmics controlen als polítics, i els polítics als ciutadans a travès dels mitjans i les institucions. A una societat democràtica, els polítics haurien de controlar els poders econòmics, i els ciutadans i les ciutadanes als polítics”.
La cita és demà, a les 18 hores, a la Plaça d’Espanya de Palma.

EU: LA RECUPERACIÓ DE CAN DOMENGE, UN SÍMBOL DEL CANVI POLÍTIC
La intenció de l’actual equip de govern del Consell de Mallorca, que des de fa mesos intentava recuperar els terrenys de Can Domenge, a Palma, finalment es podrà materialitzar, després que s’hagi arribat a un acord amb l’empresa que va comprar els solars licitats en el seu dia envoltats de polèmica.El Consell haurà d’abonar els 30 milions d’euros que les empreses adjudicatàries havien pagat pels solars, molt per davall del seu preu de mercat, que estava taxat en el doble, una operació que encara és investigada i que implica diferents (ja) ex-dirigents d’UM i també del PP que governaven la institució insular durant l’anterior legislatura.
A més, el Consell negocia amb la Conselleria d’Habitatge del Govenr dedicar els solars a allò que en el seu dia reclamàvem des d’EU: la construcció d’habitatges socials en règim de lloguer. Un projecte ben necessari a una ciutat com Palma, on allò de què l’habitatge és un dret sempre havia estat dificultat justament per l’especulació urbanística.
Per això, la recuperació de Can Domenge és per a EU un clar senyal del canvi de cicle polític que es viu a la Comunitat, on l’especulació és substituïda per l’interès general, a pesar de la insistència de la dreta (PP i UM) en legislar en favor dels poderosos.

PSOE I PP SEGUIRAN TREIENT PROFIT D’UNA LLEI ELECTORAL INJUSTA
Les forces polítiques majoritàries del Congrés dels Diputats, PSOE i PP, amb el recolzament de CiU i PNV, van unir l’altre dia forces a la subcomissió parlamentària que estudiava possibles modificacions de la LOREG per evitar la correcció de la desproporcionalitat del sistema electoral. El diputat d´IU, Gaspar Llamazares, el qual forma part d´aquesta subcomissió, va manifestar que “PSOE i PP s´han unit per tombar la reforma i que han consagrat la llei de l´embut, la part ampla pels majoritaris i l´estreta per a IU i minoritaris”.
Amb l´actual sistema electoral, les forces minoritàries necessiten fins a set vegades més vots que els grans per aconseguir un escó. “Han donat un cop de porta, han dit que no a tot, a què el Congrés creixi fins a 400 diputats, al•legant raons d´austeritat i sense tenir en compte que quan es va fer l´actual llei Espanya tenia 10 milions menys d´habitants, a canviar la fórmula d´Hondt per una altra de més proporcional, perquè opinen que no és bo canviar i perquè podrien perdre influència, a rebaixar de dos a un el número d´escons mínim per província, perquè diuen que algunes circumscripcions es veurien perjudicades, defensant el respecte a la proporcionalitat individual quan rebutgen la del conjunt del sistema.
El Consell d´Estat, l´any passat, va assenyalar en un informe irregularitats en els sistema electoral espanyol, on exposava la necessitat de millorar la proporcionalitat de la norma. La subcomissió parlamentària ja no tornarà a discutir el gruix del sistema, a partir d´ara discutirà ajustos menors. Llamazares va lamentar que després de dos anys de treball en la subcomissió, ara els partits majoritaris hagin rebutjat qualsevol canvi de fons i només plantegin “canvis cosmètics, com la modificació de la papereta electoral del Senat o estudiar la figura del diputat suplent”.

CAMPANYA PEL NOBEL DE LA PAU PER A EVO MORALES
El premi Nobel de la Pau (1980), Adolfo Pérez Esquivel, qui fa uns mesos visità Palma convidat per la Conselleria d’Afers Socials, va anunciar ahir que recolza la canditatura del president de Bolívia, Evo Morales, per al 2010, perquè Evo s’ha de considerar un exemple per al continent en la seva llarga lluita davora el seu poble, a qui “avui com a president representa amb dignitat i lleialtat, i promou la permanent participació social”.

Esquivel ha destacat “el compromís i coherència de Morales amb el seu poble i la seva ferma convicció que és possible el canvi per aconseguir la dignitat de les perssones i els pobles”, així com el compliment de les seves promeses al poble bolivià, amb mesures urgents davant la tràgica situació de la majoria indígena camperola, sotmesa a la pobresa extrema en un país ric en recursos naturals.

Morales va donar un exemple al món en resistir sense violència, sense fer el joc a aquells qui han intentat provocar una guerra civil, després dels esdeveniments protagonitzats per l’oposició recolzada des de l’exterior del país, entre agost i setembre de 2008.

En els seus inicis, aquesta campanya és recolzada no sols per Esquivel, sinó per un comitè de notables més ample i altres comitès integrats per moviments socials i camperols d’Amèrica Llatina i la resta del món. 2010 és, a més, el bicentenari de la independència de Bolívia, que en termes reals “es vol fer enrera amb noves dependències”, ha assenyalat Esquivel.

AVUI, CONCENTRACIÓ PELS DRETS HUMANS AL SÀHARA I CONTRA L A REPRESSIÓ DEL REGNE DE MARROC
L’Associació d’Amics del Poble Saharauí ha convocat per a avui divendres, a les 19:30 hores, una concentració a la Plaça de Cort, a Palma, amb motiu de la greu repressió que el Regne de Marroc practica al Sàhara, intensificada després de la vaga de fam d’Aminatou Haidar.Concretament, un grup de sis activistes i defensors dels drets humans sahrauís, pendents de judici militar, ha vist perllongat per 2 mesos més la presó provisional. Mentrestant, les forces policials i els serveis d’intel•ligència del Marroc provocaven una cruel i violenta onada de repressió, a les ciutats ocupades del Sàhara, contra manifestants pacífics.

Violacions dels drets humans que es produeixen tot just acabada la cimera de la UE amb el Marroc, encaminada a consolidar l’Estatut Avançat d’un estat que té una manera molt peculiar de consolidar la “democràcia” i de “progressar” en la defensa dels drets humans.

L’Associació denuncia la hipocresia d’Europa i, molt especialment, d’Espanya, i fa una crida urgent a les Nacions Unides perquè protegeixi els drets humans de la població sahrauí indefensa.

DEMÀ, NOVA CONVOCATÒRIA DE MANIFESTACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA
Demà dissabte, 20 de març, la Plataforma contra la Corrupció i per la Dignificació de la Democràcia, integrada per més d’un centenar d’organitzacions socials, ha fet una nova convocatòria de manifestació, baix el lema “CONTRA LA CORRUPCIÓ: PARTICIPACIÓ CIUTADANA”.
Un lema i una proposta que defensam també des d’EU: la participació ciutadana i el control social com el millor antídot contra la corrupció. Com va dir fa unes setmanes el batle de Seseña en la seva visita a Palma, “en aquesta societat, els poders econòmics controlen als polítics, i els polítics als ciutadans a travès dels mitjans i les institucions. A una societat democràtica, els polítics haurien de controlar els poders econòmics, i els ciutadans i les ciutadanes als polítics”.
La cita és demà, a les 18 hores, a la Plaça d’Espanya de Palma.
Share This