L’ÀREA DE BENESTAR SOCIAL, TREBALL, PARTICIPACIÓ I CULTURA IMPULSA EL TREBALL COMUNITARI COM A EINA DE TRANSFORMACIÓ DELS BARRIS
L’objectiu és fomentar un teixit associatiu fort, actiu i potent que s’impliqui en el desenvolupament de projectes que repercuteixin en una millora del benestar de totes les persones del barri    

El Tinent de Batlessa i Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura va explicar ahir en roda de premsa que s’està fent un esforç sense precedents per a que els serveis municipals i les entitats ciutadanes cooperin cada vegada més en la feina que es realitza als barris.

Grosske ha explicat que el que es busca és construir un teixit associatiu fort i ric, que treballi juntament amb l’administració per la millora del benestar de totes les persones de la ciutat. En aquest sentit, ha destacat que el pressupost destinat per l’àrea a la subvenció d’activitats i projectes socials ha ant en augments, tot i que el pressupost general de l’Ajuntament ha descendit de manera considerable. Concretament, els diners destinats a subvencions de caire social ha estat el següent:

– Any 2008: 380.131€             – Any 2009: 608.000€             – Any 2010: 796.000€            

A més a més, Grosske ha explicat que, des del 2009, es va definir una línia específica de subvenció per a associacions de veïns, destinada a finançar projectes socials i comunitaris. Enguany s’ha fet això mateix amb les subvencions destinades a les associacions de persones majors.           

La directora general de benestar social, Marian Feliu, ha explicat que aquestes línies de subvenció són essencials per a que les entitats ciutadanes descobreixin el potencial que tenen, i vegin la seva capacitat d’incidència sobre el territori, especialment quan treballen conjuntament i en xarxa amb altres entitats.

En línies generals, Feliu ha explicat que el que s’entén per projectes socials i comunitaris és totes aquelles activitats que inclouen alguns dels següents objectius:        

1. Recolzament als col·lectius més vulnerables o en situació de risc social        
2. Foment de les relacions intergeneracionals       
3. Foment del voluntariat       
4. Activitats al voltant de la interculturalitat            
5. Integració i recolzament de la infància, joventut i família en situació de risc social   
6. Prevenció i inclusió social en matèria de drogues           
7. Prevenció i inclusió social en matèria de l’autonomia personal i la dependència    
8. Promoció i prevenció de la salut i hàbit saludables        

Així mateix, Feliu ha explicat que s’ha elaborat un catàleg per a orientar a les entitats i guiar-les en aquesta nova tasca social que assumeixen. En aquest sentit, ha posat alguns exemples de projectes concrets que ja s’estan fent, i que il·lustres el sentit d’aquestes subvencions:    
– Servei “Manitas”, per fer petites reparacions domèstiques a la gent gran amb rendes baixes.
– Posada en marxa d’una escola per a pares i mares, juntament amb les AMIPES per prevenir el fracàs escolar.
– Creació d’un hort ecològic urbà per a promocionar una activitat intergeneracional amb menors amb dificultats i gent gran del barri.   
– Creació d’un Banc de Temps, un intercanvi de petits serveis entre veïnats sense cost.      
– Tallers de memòria i manteniment del moviment per a persones majors.           
– Activitat “Tu sitio, tu barrio” per a fomentar l’encontre al barri de les persones immigrants i les nascudes a Mallorca.

EU EXIGEIX UN PLA CONTRA EL FRAU FISCAL PER A GENERAR OCUPACIÓ
El coordinador general d’Esquerra Unida, Cayo Lara, va declarar ahir que per a reduir el dèficit, generar ocupació i augmentar la inversió pública de l’Estat és necessari l’engegada d’un pla de lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida.    

Lara, que feia aquestes declaracions abans de participar en un acte per a presentar les alternatives d’IU a la reforma del sistema de pensions, ha indicat que el Govern central està apostant per retallar la inversió, el que agreujarà la sortida de la crisi i suposarà una major destrucció d’ocupació.      

Ha assenyalat que PP i PSOE tenen “obsessió” amb reduir el dèficit públic, el que “no és previsible” que es produeixi si no és a costa del “sacrifici” dels treballadors, i ha assegurat que la reducció dels ingressos estatals provocarà una retallada del finançament autonòmic.      

Ha insistit que els ajuntaments són els “parents pobres” de l’Estat, ja que es fan càrrec de moltes tasques que no són de la seva competència mentre que el Govern central redueïx les partides destinades a aquests organismes.

El dirigent de l’organització d’esquerres ha advocat per una política fiscal progressiva que gravi a les rendes més altes, en detriment d’altres mesures que afecten als treballadors, com la pujada de l’IVA, i ha defensat la recuperació de l’impost de Patrimoni.       

Sobre la decisió de PP i PSOE de no reformar la Llei Electoral, ha assenyalat que es tracta d’un “menyspreu” de ambdós partits amb el qual volen consolidar el bipartidisme, pactant amb PNB i PP, en lloc de “ajudar a vertebrar socialment a Espanya”.                

D’altra banda, ha destacat la “cacera” que s’està portant a terme en contra del jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, del que ha assenyalat que “es juga la vida intentant asseure en la banqueta a criminals del franquisme i aixecar la trama del cas Gürtel”.

 

‘AIXÒ NOMÉS HO ARREGLEM DES DE L’ESQUERRA’ APUNTA’T AMB IU 2.0: RECOLLIDA DE SIGNATURES CONTRA EL ‘PENSIONAZO’ DE ZP

Izquierda Unida té en marxa una campanya de recollida de signatures contra qualsevol intent de que les nostres pensions empitjorin. Us recomanem que descarregueu el full de signatures (abaix trobareu l’enllaç), la imprimiu a doble cara i començem entre tots i totes a recollir signatures per mostrar la nostra indignació davant tots els intents de que paguem la crisi els que no l’hem provocat. Aixa mateix s’ha preparat un banner per incloure’l a les nostres webs, perfils de facebook, etc, que veureu a l segon enllaç.
Així mateix, conscients de que no tothom disposa d’eines informàtiques al seu abast, podreu trobar fulls de signatures disponibles al local d’Esquerra Unida Illes Balears. Això només ho arreglem des de l’esquerra…

ESQUERRA UNIDA EXIGEIX A RAJOY QUE “POSI ORDRE DE DEBÒ EN EL PP I ES DEIXI D’ACTITUDS HIPÒCRITES I DOBLE MORAL” SOBRE LA RELACIÓ DE MATES AMB DELICTES DE CORRUPCIÓ

El dirigent federal Eberhard Grosske adverteix al líder del PP que “la regeneració política de la qual tant li agrada alardear no passa per lancear ‘morts polítics’ de cara a la galeria ni per intentar fer creure que el seu partit trenca amb el passat a Balears”.        

El membre de la direcció federal d’Esquerra Unida Eberhard Grosske ha exigit avui al líder del partit Popular, Mariano Rajoy, que “posi ordre de debò en la seva formació i deixi d’aprofundir en actituds hipòcrites i en casos de doble moral”. El dirigent balear d’IU fa aquesta valoració en relació a les mesures que la direcció nacional del PP ha dit que podria prendre amb l’expresident del Govern Balear, expresident del PP en aquesta comunitat fins a 2007 i ex company de govern de Rajoy en el gabinet de José María Aznar, Jaume Mates. 

Tal com ha anunciat, la direcció popular s’hauria plantejat fins a arribar a la seva expulsió del partit en el cas que el jutge dicti contra Mates mesures cautelars d’avançar en les imputacions per, entre altres delictes, presumpte enriquiment il·lícit i finançament irregular del PP pels quals se li investiga en ‘el cas Palma Arena’ i que li han dut a ser citat a declarar davant els tribunals.    

Per a Grosske, “la regeneració política de la qual agrada omplir-se la boca  Rajoy no passa per lancear ‘morts polítics’ de cara a la galeria, ni per tractar de donar carpetada a l’actual situació política del seu partit a Balears, fent creure que es trenca amb el passat utilitzant l’últim congrés ‘popular’ per a posar a un dirigent semidesconegut al capdavant del partit. Això és continuar com sempre”. El dirigent federal d’Esquerra Unida adverteix a Rajoy que “les dobles vares d’amidar no només són moralment indefendibles sinó que formen part del problema de la corrupció política en general i del seu partit, en particular”.

Eberhard Grosske assenyala que “gestos de cara a la galeria sense entrar al fons del problema em recorden molt a l’empleat per Aznar en 1995, quan va fer dimitir al llavors president balear Gabriel Cañellas perquè ‘no anés un obstacle en el meu camí cap a La Moncloa. Sap senyor Rajoy què va passar després de la sortida de Cañellas?… doncs que va entrar Jaume Mates”.           

Grosske qüestiona les intencions de la direcció nacional del PP d’actuar realment contra els seus nombrosos imputats per múltiples casos de presumpta corrupció en les Illes i ho il·lustra amb un exemple palmario. “Sens dubte –assenyala- Mariano Rajoy coneix que Rafael Durán, qui anés president del consorci del velòdrom Palma Arena, va compatibilitzar durant molts mesos el seu lloc de regidor en l’Ajuntament de Palma amb la seva situació de llibertat sota fiança, fins que recentment va abandonar la corporació municipal a iniciativa pròpia i només ‘per a facilitar una moció de censura’, segons va dir”.           

“Durán –recorda Eberhard Grosske- no només segueix estant a dia d’avui en llibertat sota fiança i sent militant del PP sinó que el seu partit li va honrar fa poc amb formar part de la Taula del Congrés ‘popular’ de Balears. Difícilment es pot fer passar aquest conclave, ni a Palma ni en el carrer Gènova, com un congrés de la renovació i la ruptura amb el passat amb aquestes actuacions i aquests antecedents”.

La notícia en castellà està disponible a la web d’IU federal, per llegir-la fes clic aquí

L’ÀREA DE BENESTAR SOCIAL, TREBALL, PARTICIPACIÓ I CULTURA IMPULSA EL TREBALL COMUNITARI COM A EINA DE TRANSFORMACIÓ DELS BARRIS
L’objectiu és fomentar un teixit associatiu fort, actiu i potent que s’impliqui en el desenvolupament de projectes que repercuteixin en una millora del benestar de totes les persones del barri    

El Tinent de Batlessa i Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura va explicar ahir en roda de premsa que s’està fent un esforç sense precedents per a que els serveis municipals i les entitats ciutadanes cooperin cada vegada més en la feina que es realitza als barris.

Grosske ha explicat que el que es busca és construir un teixit associatiu fort i ric, que treballi juntament amb l’administració per la millora del benestar de totes les persones de la ciutat. En aquest sentit, ha destacat que el pressupost destinat per l’àrea a la subvenció d’activitats i projectes socials ha ant en augments, tot i que el pressupost general de l’Ajuntament ha descendit de manera considerable. Concretament, els diners destinats a subvencions de caire social ha estat el següent:

– Any 2008: 380.131€             – Any 2009: 608.000€             – Any 2010: 796.000€            

A més a més, Grosske ha explicat que, des del 2009, es va definir una línia específica de subvenció per a associacions de veïns, destinada a finançar projectes socials i comunitaris. Enguany s’ha fet això mateix amb les subvencions destinades a les associacions de persones majors.           

La directora general de benestar social, Marian Feliu, ha explicat que aquestes línies de subvenció són essencials per a que les entitats ciutadanes descobreixin el potencial que tenen, i vegin la seva capacitat d’incidència sobre el territori, especialment quan treballen conjuntament i en xarxa amb altres entitats.

En línies generals, Feliu ha explicat que el que s’entén per projectes socials i comunitaris és totes aquelles activitats que inclouen alguns dels següents objectius:        

1. Recolzament als col·lectius més vulnerables o en situació de risc social        
2. Foment de les relacions intergeneracionals       
3. Foment del voluntariat       
4. Activitats al voltant de la interculturalitat            
5. Integració i recolzament de la infància, joventut i família en situació de risc social   
6. Prevenció i inclusió social en matèria de drogues           
7. Prevenció i inclusió social en matèria de l’autonomia personal i la dependència    
8. Promoció i prevenció de la salut i hàbit saludables        

Així mateix, Feliu ha explicat que s’ha elaborat un catàleg per a orientar a les entitats i guiar-les en aquesta nova tasca social que assumeixen. En aquest sentit, ha posat alguns exemples de projectes concrets que ja s’estan fent, i que il·lustres el sentit d’aquestes subvencions:    
– Servei “Manitas”, per fer petites reparacions domèstiques a la gent gran amb rendes baixes.
– Posada en marxa d’una escola per a pares i mares, juntament amb les AMIPES per prevenir el fracàs escolar.
– Creació d’un hort ecològic urbà per a promocionar una activitat intergeneracional amb menors amb dificultats i gent gran del barri.   
– Creació d’un Banc de Temps, un intercanvi de petits serveis entre veïnats sense cost.      
– Tallers de memòria i manteniment del moviment per a persones majors.           
– Activitat “Tu sitio, tu barrio” per a fomentar l’encontre al barri de les persones immigrants i les nascudes a Mallorca.

EU EXIGEIX UN PLA CONTRA EL FRAU FISCAL PER A GENERAR OCUPACIÓ
El coordinador general d’Esquerra Unida, Cayo Lara, va declarar ahir que per a reduir el dèficit, generar ocupació i augmentar la inversió pública de l’Estat és necessari l’engegada d’un pla de lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida.    

Lara, que feia aquestes declaracions abans de participar en un acte per a presentar les alternatives d’IU a la reforma del sistema de pensions, ha indicat que el Govern central està apostant per retallar la inversió, el que agreujarà la sortida de la crisi i suposarà una major destrucció d’ocupació.      

Ha assenyalat que PP i PSOE tenen “obsessió” amb reduir el dèficit públic, el que “no és previsible” que es produeixi si no és a costa del “sacrifici” dels treballadors, i ha assegurat que la reducció dels ingressos estatals provocarà una retallada del finançament autonòmic.      

Ha insistit que els ajuntaments són els “parents pobres” de l’Estat, ja que es fan càrrec de moltes tasques que no són de la seva competència mentre que el Govern central redueïx les partides destinades a aquests organismes.

El dirigent de l’organització d’esquerres ha advocat per una política fiscal progressiva que gravi a les rendes més altes, en detriment d’altres mesures que afecten als treballadors, com la pujada de l’IVA, i ha defensat la recuperació de l’impost de Patrimoni.       

Sobre la decisió de PP i PSOE de no reformar la Llei Electoral, ha assenyalat que es tracta d’un “menyspreu” de ambdós partits amb el qual volen consolidar el bipartidisme, pactant amb PNB i PP, en lloc de “ajudar a vertebrar socialment a Espanya”.                

D’altra banda, ha destacat la “cacera” que s’està portant a terme en contra del jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, del que ha assenyalat que “es juga la vida intentant asseure en la banqueta a criminals del franquisme i aixecar la trama del cas Gürtel”.

 

‘AIXÒ NOMÉS HO ARREGLEM DES DE L’ESQUERRA’ APUNTA’T AMB IU 2.0: RECOLLIDA DE SIGNATURES CONTRA EL ‘PENSIONAZO’ DE ZP

Izquierda Unida té en marxa una campanya de recollida de signatures contra qualsevol intent de que les nostres pensions empitjorin. Us recomanem que descarregueu el full de signatures (abaix trobareu l’enllaç), la imprimiu a doble cara i començem entre tots i totes a recollir signatures per mostrar la nostra indignació davant tots els intents de que paguem la crisi els que no l’hem provocat. Aixa mateix s’ha preparat un banner per incloure’l a les nostres webs, perfils de facebook, etc, que veureu a l segon enllaç.
Així mateix, conscients de que no tothom disposa d’eines informàtiques al seu abast, podreu trobar fulls de signatures disponibles al local d’Esquerra Unida Illes Balears. Això només ho arreglem des de l’esquerra…

ESQUERRA UNIDA EXIGEIX A RAJOY QUE “POSI ORDRE DE DEBÒ EN EL PP I ES DEIXI D’ACTITUDS HIPÒCRITES I DOBLE MORAL” SOBRE LA RELACIÓ DE MATES AMB DELICTES DE CORRUPCIÓ

El dirigent federal Eberhard Grosske adverteix al líder del PP que “la regeneració política de la qual tant li agrada alardear no passa per lancear ‘morts polítics’ de cara a la galeria ni per intentar fer creure que el seu partit trenca amb el passat a Balears”.        

El membre de la direcció federal d’Esquerra Unida Eberhard Grosske ha exigit avui al líder del partit Popular, Mariano Rajoy, que “posi ordre de debò en la seva formació i deixi d’aprofundir en actituds hipòcrites i en casos de doble moral”. El dirigent balear d’IU fa aquesta valoració en relació a les mesures que la direcció nacional del PP ha dit que podria prendre amb l’expresident del Govern Balear, expresident del PP en aquesta comunitat fins a 2007 i ex company de govern de Rajoy en el gabinet de José María Aznar, Jaume Mates. 

Tal com ha anunciat, la direcció popular s’hauria plantejat fins a arribar a la seva expulsió del partit en el cas que el jutge dicti contra Mates mesures cautelars d’avançar en les imputacions per, entre altres delictes, presumpte enriquiment il·lícit i finançament irregular del PP pels quals se li investiga en ‘el cas Palma Arena’ i que li han dut a ser citat a declarar davant els tribunals.    

Per a Grosske, “la regeneració política de la qual agrada omplir-se la boca  Rajoy no passa per lancear ‘morts polítics’ de cara a la galeria, ni per tractar de donar carpetada a l’actual situació política del seu partit a Balears, fent creure que es trenca amb el passat utilitzant l’últim congrés ‘popular’ per a posar a un dirigent semidesconegut al capdavant del partit. Això és continuar com sempre”. El dirigent federal d’Esquerra Unida adverteix a Rajoy que “les dobles vares d’amidar no només són moralment indefendibles sinó que formen part del problema de la corrupció política en general i del seu partit, en particular”.

Eberhard Grosske assenyala que “gestos de cara a la galeria sense entrar al fons del problema em recorden molt a l’empleat per Aznar en 1995, quan va fer dimitir al llavors president balear Gabriel Cañellas perquè ‘no anés un obstacle en el meu camí cap a La Moncloa. Sap senyor Rajoy què va passar després de la sortida de Cañellas?… doncs que va entrar Jaume Mates”.           

Grosske qüestiona les intencions de la direcció nacional del PP d’actuar realment contra els seus nombrosos imputats per múltiples casos de presumpta corrupció en les Illes i ho il·lustra amb un exemple palmario. “Sens dubte –assenyala- Mariano Rajoy coneix que Rafael Durán, qui anés president del consorci del velòdrom Palma Arena, va compatibilitzar durant molts mesos el seu lloc de regidor en l’Ajuntament de Palma amb la seva situació de llibertat sota fiança, fins que recentment va abandonar la corporació municipal a iniciativa pròpia i només ‘per a facilitar una moció de censura’, segons va dir”.           

“Durán –recorda Eberhard Grosske- no només segueix estant a dia d’avui en llibertat sota fiança i sent militant del PP sinó que el seu partit li va honrar fa poc amb formar part de la Taula del Congrés ‘popular’ de Balears. Difícilment es pot fer passar aquest conclave, ni a Palma ni en el carrer Gènova, com un congrés de la renovació i la ruptura amb el passat amb aquestes actuacions i aquests antecedents”.

La notícia en castellà està disponible a la web d’IU federal, per llegir-la fes clic aquí
Share This