També  afirmen que la fiança facilitada pel Banc de València implica directament el PP estatal

james_matas_ib3Des d’EU consideram que l’entrevista ahir a IB3 a l’expresident Jaume Matas no respon als objectius d’informació i transparència que haurien de primar en la ràdio-televisió pública de les Balears, ja que en paraules del coordinador d’EU, David Abril, “no s’estava informant, sinó que se li donava a Matas l’ocasió de contestar des d’un mitjà de comunicació que paguen tots els ciutadans i ciutadanes a l’auto d’un jutge per les seves malifetes”.

Per a EU, “l’entrevista a Matas serveix a l’actual direcció de l’ens per justificar l’entrevista a Maria Antònia Munar de fa unes setmanes, en la mateixa situació que l’expresident, per així defensar que IB3 és ‘equitativa’”.

Segons Abril, “amb diners públics s’ha donat cobertura a Jaume Matas, que ha intentat aparèixer davant els telespectadors com un pobre aturat, quan la ciutadania ja ha fet el seu judici, ja que és incomprensible com pot haver pagat en qüestió de dies una fiança de 3 milions d’euros amb els ingressos dels seus darrers anys”.

Implicació  del Banc de València

La fiança dipositada ahir, via Banc de València, filial de Bancaja, demostra per a EU la implicació d’altres membres del PP a nivell d’Estat, i la utilització de les influències d’aquest partit en les caixes, ja que el president de Bancaja fou proposat pel propi Zaplana, amic personal de Matas i exdirigent com ell de l’època Aznar.

Segons EU, “ja s’entén perquè Rajoy calla, ja que el PP té molt a amagar”, i per això “fins i tot mantenen Bàrcenas de Senador, ja que si parla, es podria demostrar una operació de finançament il·legal del PP a gran escala”.

Share This