2a_republica_1931

El proper 14 d’abril es commemoren els 79 anys de la instauració de la II República a l’Estat Espanyol. 79 anys és un moment important per  recordar la gran transcendència que va tenir en aquella època un fet d’aquestes característiques  que va suposar un fil d’esperança a l’hora posar en pràctica altres formes de fer política, molt més properes als ciutadans i ciutadanes. I  també ho és per reivindicar amb més força que mai que la III República és una prioritat en la lluita per democratitzar d’una vegada les nostres institucions.

Com ja ve essent tradicional des de 2001 Esquerra de Menorca vol retre un homenatge a tots els homes i dones que van lluitar per la defensa d’aquell règim. En aquest sentit, hem organitzat un programa d’actes que inclou des d’una exposició de reproduccions de cartells de l’època, conferència sobre la III República i el ja tradicional acte de reconeixement al cementiri de Maó.

 

del 14 al 17 d’abril

EXPOSICIÓ  DE CARTELLS SOBRE LA II REPÚBLICA

Cartells cedits per l’Agustí Sainz

Biblioteca Pública de Maó. Inauguració dimecres, 14 d’abril a les 19:30 H.

del 23 al 29 d’abril (excepte diumenge)

EXPOSICIÓ  DE CARTELLS SOBRE LA II REPÚBLICA

Cartells cedits per l’Agustí Sainz

Ajuntament d’Alaior

dimecres, 14 d’abril

CONFERÈNCIA – COL·LOQUI “CAP A LA III REPÚBLICA”

A càrrec de Marga Ferré, membre de la “Fundación de investigaciones marxistas”

Biblioteca Pública de Maó, a les 20 h.

diumenge 18 d’abril

HOMENATGE ALS REPUBLICANS

  • Lectura del manifest republicà
  • Recital de poemes i cançons
  • Lliurament de banderes als defensors i defensores de la República

    Maó, Cementiri Municipal a les 12:30 hores.

Share This