EU CONSIDERA IMPRESENTABLE L’ENTREVISTA DE MATAS A IB3

Des d’EU consideram que l’entrevista ahir a IB3 a l’expresident Jaume Matas no respon als objectius d’informació i transparència que haurien de primar en la ràdio-televisió pública de les Balears, ja que en paraules del coordinador d’EU, David Abril, “no s’estava informant, sinó que se li donava a Matas l’ocasió de contestar des d’un mitjà de comunicació que paguen tots els ciutadans i ciutadanes a l’auto d’un jutge per les seves malifetes”.
Per a EU, “l’entrevista a Matas serveix a l’actual direcció de l’ens per justificar l’entrevista a Maria Antònia Munar de fa unes setmanes, en la mateixa situació que l’expresident, per així defensar que IB3 és ‘equitativa’”.
Segons Abril, “amb diners públics s’ha donat cobertura a Jaume Matas, que ha intentat aparèixer davant els telespectadors com un pobre aturat, quan la ciutadania ja ha fet el seu judici, ja que és incomprensible com pot haver pagat en qüestió de dies una fiança de 3 milions d’euros amb els ingressos dels seus darrers anys”.
Implicació del Banc de València
La fiança dipositada dimecres, via Banc de València, filial de Bancaja, demostra per a EU la implicació d’altres membres del PP a nivell d’Estat, i la utilització de les influències d’aquest partit en les caixes, ja que el president de Bancaja fou proposat pel propi Zaplana, amic personal de Matas i exdirigent com ell de l’època Aznar.
Segons EU, “ja s’entén perquè Rajoy calla, ja que el PP té molt a amagar”, i per això “fins i tot mantenen Bàrcenas de Senador, ja que si parla, es podria demostrar una operació de finançament il·legal del PP a gran escala”.

EL PROCEDIMENT CONTRA GARZÓN, 

UN COP A LA RAÓ I A LA DEMOCRÀCIA

Des d’EU consideram que la decisió del magistrat del Tribunal Suprem,  Luciano Varela, de procedir penalment contra el jutge de l´Audiència Nacional, Baltasar Garzón, d’acusar-lo d’un pressumpte delicte de prevaricació   per investigar els crims del franquisme és un cop a la raó i a la democràcia.
La decisió de Varela és una mostra d’involució democràtica d’aquest país i ens recorda a altres moments de la Història, ja que l’únic que sembla cercar aquest jutge és silenciar els crims del Franquisme, fent-se còmplice de la desmemòria i dels sectors d’ultra-dreta d’aquest país. És indignant que mentre a Alemanya, Argentina i fins i tot Xile la justícia ha actuat contundentment per investigar i condemnar i restablir la dignitat de les víctimes del nazisme i altres brutals dictadures a Espanya siguem la riota de la comunitat internacional quan en ple  segle XXI encara s’impedeix la investigació dels crims comesos pel feixisme que continuen en la més absoluta impunitat.

Casualment, aquesta notícia coincideix en el temps amb l´obertura de sumari del `cas Gürtel´, que afecta directament al PP, de manera que el `soroll de togues´ podria esdevenir un problema, ja que  sembla que la dreta i els seus aliats mediàtics vulguin tombar a les sales judicials el que les urnes i la voluntat dels parlaments van decidir amb el seu vot”.

IU CRITICA QUE ZP CONVIDI PRESIDENT IL·LEGÍTIM D’HONDURES A CIMERA UE-AMÈRICA LLATINA
El responsable de relacions internacionals i eurodiputat d’IU, Willy Meyer, ha criticat la invitació cursada pel govern de ZP a l’actual mandatari d’Hondures, Porfirio Lobo, perquè participi a la propera VI Cimera de Caps d’Estat i de Govern de la UE, Amèrica Llatina i el Carib. Segons Meyer, “aquesta invitació implica el reconeixement de la legitimitat d’un govern derivat d’un procés electoral no reconegut per la comunitat internacional i viciat per la militarització del país després del cop d’Estat de juny de 2009, que va acabar amb la destitució del president constitucional, Manuel Zelaya”.

Per a l’eurodiputat, “aquesta actuació només servirà per produir senyals negatives per al futur de les joves democràcies latinoamericanes. La situació d’aquests països podria derivar en situacions colpistes semblants, i enlloc de rebre sancions adients pels fets succeïts, se’ls premia i se’ls reconeix per part de la comunitat internacional”.
Meyer ha recomanat al govern espanyol no oblidar que “a Hondures i baix el mandat de Lobo s’estan incomplint de manera brutal els drets humans, com ho demostra el continu goteig d’assassinats polítics de camperols, professors i periodistes contraris al govern instaurat”. 

MEDI AMBIENT CLAUSURA ABOCADOR DE S’ERMITA DE MANACOR

El conseller de Medi ambient i mobilitat, Biel Vicens i el Director de Canvi Climàtic i educació ambiental i coordinador d’EU, David Abril, varen visitar ahir les obres de clausura de l’abocador de S’Ermita, de Manacor.
Es tracta d’una inversió de gairebé 2 milions d’euros que ha permès acabar amb l’abocador històric del poble des dels anys 60, mitjançant la copactació de més de 350.000 tones de residus, en una superfície de 46.000 metres quadrats. A més, s’hi han instal·lat ximeneies de desgasificació per evitar l’emissió de metà cap a l’atmosfera, i s’hi ha impermeabilitzat tota la superfície de l’antic abocador, que serà coberta amb plantes vegetals autòctones, de manera que l’abocador quedarà integrat amb l’entorn natural.
D’aquesta manera, es passarà pàgina en la història d’un dels punts negres en matèria ambiental a Manacor, i es recorda que els fem són cosa de tots i que la reducció, el reciclatge i la reutilització són imprescindibles per evitar abocadors com aquest.
SALAH SALAH DENUNCIA A PALMA HIPOCRESIA DE LA COMUNITAT INTERNACIONAL
El líder del Front Popular Palestí i cap dels refugiats palestins a Líban, Salah Salah, va pronunciar ahir una conferència a Palma, convidat per la plataforma de solidaritat Taula x Palestina. En la seva intervenció, Salah Salah va fer un recorregut per la història del conflicte àrabo-israelià, i va denunciar com “la comunitat internacional ha passat de considerar els assentaments colons i l’ocupació com un fet il·legítim i il·legal, a una simple trava de cara a un hipotètic procés de pau”.

Salah també ha denunciat el bloqueig a què està sotmesa la franja de Gaza, que fa que les condicions de vida a la zona siguin inhumanes. A pesar de tot, el dirigent de l’esquerra palestina ha defensat un projecte de Palestina “per a tots, on convisquin jueus i palestins, amb Jerusalem com a capital de tothom, independentment del seu origen o religió”. Un gran projecte pel qual lluita el poble palestí des de fa ja més de 50 anys.

EU CONSIDERA IMPRESENTABLE L’ENTREVISTA DE MATAS A IB3

Des d’EU consideram que l’entrevista ahir a IB3 a l’expresident Jaume Matas no respon als objectius d’informació i transparència que haurien de primar en la ràdio-televisió pública de les Balears, ja que en paraules del coordinador d’EU, David Abril, “no s’estava informant, sinó que se li donava a Matas l’ocasió de contestar des d’un mitjà de comunicació que paguen tots els ciutadans i ciutadanes a l’auto d’un jutge per les seves malifetes”.
Per a EU, “l’entrevista a Matas serveix a l’actual direcció de l’ens per justificar l’entrevista a Maria Antònia Munar de fa unes setmanes, en la mateixa situació que l’expresident, per així defensar que IB3 és ‘equitativa’”.
Segons Abril, “amb diners públics s’ha donat cobertura a Jaume Matas, que ha intentat aparèixer davant els telespectadors com un pobre aturat, quan la ciutadania ja ha fet el seu judici, ja que és incomprensible com pot haver pagat en qüestió de dies una fiança de 3 milions d’euros amb els ingressos dels seus darrers anys”.
Implicació del Banc de València
La fiança dipositada dimecres, via Banc de València, filial de Bancaja, demostra per a EU la implicació d’altres membres del PP a nivell d’Estat, i la utilització de les influències d’aquest partit en les caixes, ja que el president de Bancaja fou proposat pel propi Zaplana, amic personal de Matas i exdirigent com ell de l’època Aznar.
Segons EU, “ja s’entén perquè Rajoy calla, ja que el PP té molt a amagar”, i per això “fins i tot mantenen Bàrcenas de Senador, ja que si parla, es podria demostrar una operació de finançament il·legal del PP a gran escala”.

EL PROCEDIMENT CONTRA GARZÓN, 

UN COP A LA RAÓ I A LA DEMOCRÀCIA

Des d’EU consideram que la decisió del magistrat del Tribunal Suprem,  Luciano Varela, de procedir penalment contra el jutge de l´Audiència Nacional, Baltasar Garzón, d’acusar-lo d’un pressumpte delicte de prevaricació   per investigar els crims del franquisme és un cop a la raó i a la democràcia.
La decisió de Varela és una mostra d’involució democràtica d’aquest país i ens recorda a altres moments de la Història, ja que l’únic que sembla cercar aquest jutge és silenciar els crims del Franquisme, fent-se còmplice de la desmemòria i dels sectors d’ultra-dreta d’aquest país. És indignant que mentre a Alemanya, Argentina i fins i tot Xile la justícia ha actuat contundentment per investigar i condemnar i restablir la dignitat de les víctimes del nazisme i altres brutals dictadures a Espanya siguem la riota de la comunitat internacional quan en ple  segle XXI encara s’impedeix la investigació dels crims comesos pel feixisme que continuen en la més absoluta impunitat.

Casualment, aquesta notícia coincideix en el temps amb l´obertura de sumari del `cas Gürtel´, que afecta directament al PP, de manera que el `soroll de togues´ podria esdevenir un problema, ja que  sembla que la dreta i els seus aliats mediàtics vulguin tombar a les sales judicials el que les urnes i la voluntat dels parlaments van decidir amb el seu vot”.

IU CRITICA QUE ZP CONVIDI PRESIDENT IL·LEGÍTIM D’HONDURES A CIMERA UE-AMÈRICA LLATINA
El responsable de relacions internacionals i eurodiputat d’IU, Willy Meyer, ha criticat la invitació cursada pel govern de ZP a l’actual mandatari d’Hondures, Porfirio Lobo, perquè participi a la propera VI Cimera de Caps d’Estat i de Govern de la UE, Amèrica Llatina i el Carib. Segons Meyer, “aquesta invitació implica el reconeixement de la legitimitat d’un govern derivat d’un procés electoral no reconegut per la comunitat internacional i viciat per la militarització del país després del cop d’Estat de juny de 2009, que va acabar amb la destitució del president constitucional, Manuel Zelaya”.

Per a l’eurodiputat, “aquesta actuació només servirà per produir senyals negatives per al futur de les joves democràcies latinoamericanes. La situació d’aquests països podria derivar en situacions colpistes semblants, i enlloc de rebre sancions adients pels fets succeïts, se’ls premia i se’ls reconeix per part de la comunitat internacional”.
Meyer ha recomanat al govern espanyol no oblidar que “a Hondures i baix el mandat de Lobo s’estan incomplint de manera brutal els drets humans, com ho demostra el continu goteig d’assassinats polítics de camperols, professors i periodistes contraris al govern instaurat”. 

MEDI AMBIENT CLAUSURA ABOCADOR DE S’ERMITA DE MANACOR

El conseller de Medi ambient i mobilitat, Biel Vicens i el Director de Canvi Climàtic i educació ambiental i coordinador d’EU, David Abril, varen visitar ahir les obres de clausura de l’abocador de S’Ermita, de Manacor.
Es tracta d’una inversió de gairebé 2 milions d’euros que ha permès acabar amb l’abocador històric del poble des dels anys 60, mitjançant la copactació de més de 350.000 tones de residus, en una superfície de 46.000 metres quadrats. A més, s’hi han instal·lat ximeneies de desgasificació per evitar l’emissió de metà cap a l’atmosfera, i s’hi ha impermeabilitzat tota la superfície de l’antic abocador, que serà coberta amb plantes vegetals autòctones, de manera que l’abocador quedarà integrat amb l’entorn natural.
D’aquesta manera, es passarà pàgina en la història d’un dels punts negres en matèria ambiental a Manacor, i es recorda que els fem són cosa de tots i que la reducció, el reciclatge i la reutilització són imprescindibles per evitar abocadors com aquest.
SALAH SALAH DENUNCIA A PALMA HIPOCRESIA DE LA COMUNITAT INTERNACIONAL
El líder del Front Popular Palestí i cap dels refugiats palestins a Líban, Salah Salah, va pronunciar ahir una conferència a Palma, convidat per la plataforma de solidaritat Taula x Palestina. En la seva intervenció, Salah Salah va fer un recorregut per la història del conflicte àrabo-israelià, i va denunciar com “la comunitat internacional ha passat de considerar els assentaments colons i l’ocupació com un fet il·legítim i il·legal, a una simple trava de cara a un hipotètic procés de pau”.

Salah també ha denunciat el bloqueig a què està sotmesa la franja de Gaza, que fa que les condicions de vida a la zona siguin inhumanes. A pesar de tot, el dirigent de l’esquerra palestina ha defensat un projecte de Palestina “per a tots, on convisquin jueus i palestins, amb Jerusalem com a capital de tothom, independentment del seu origen o religió”. Un gran projecte pel qual lluita el poble palestí des de fa ja més de 50 anys.

Share This