logo_afers_socials_caibÉs un dels quatre centres que ja s’estan construint  a Palma i que implicaran la posada en marxa de 120 noves places per a persones en situació de dependència

La consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, i el regidor responsable de l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, han visitat avui l’obra del centre de dia que la Conselleria construeix al carrer del Pensament, amb 30 places per a persones en situació de dependència.

Aquest és un dels quatre centres de dia que actualment ja es construeixen a Palma. A més, la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració i l’Ajuntament de Palma tenen en marxa, en diferents fases d’execució, altres centres de dia amb l’objectiu d’arribar a final de legislatura amb una vintena de nous centres ja sigui en funcionament, en construcció o planificats.

La consellera ha recordat l’aposta de la Conselleria per aquest tipus de recurs, “ja que és el que menys presència tenia a la nostra comunitat”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “per posar un exemple, si el que és recomanable és que per cada 100 persones més grans de 65 anys hi hagi 6 places de centre de dia, en aquests moments a la nostra comunitat no arribam ni a l’1 %”, raó per la qual, afegeix Santiago, “l’aposta havia de ser pels centres de dia”.

Santiago ha destacat que aquest tipus de recurs permet “compatibilitzar els serveis professionals amb l’assistència de la pròpia família, dóna la possibilitat a la gent gran que vulgui romandre a ca seva de fer-ho”.

Respecte a la construcció de 4 centres a Palma, ha destacat que es va fixar la capital com a prioritària a l’hora de dotar-la d’aquests recursos perquè era “el municipi on hi havia menys places”, a l’hora que ha recordat que també s’estan edificant centres a altres localitats com ara Porreres, Valldemossa i Esporles.

Share This