El Consell ha presentat el nou vehicle BUL (Bomba Urbana Lleugera) que s’incorpora al parc de bombers d’Alcúdia i és part del pla de modernització del servei d’Emergències de la institució insular

cim_150410Avui matí, al parc de bombers d’Alcúdia, s’ha presentat un nou vehicle denominat BUL (Bomba Urbana Lleugera). Aquest és un camió de primera sortida que s’incorpora al cos de bombers de Mallorca, passant a formar part de la flota del parc de bombers d’Alcúdia. Està especialment indicat per a intervencions al ports. A més està equipat per intervenir en casos de sinistres químics.

A la presentació hi han assistit Miquel Rosselló, conseller de Cooperació Local i Interior; Guillem Bauçà, director insular d’Emergències; Miquel Llompart, batle d’Alcúdia, així com el cap de bombers, Santiago Rovira, bombers del parc d’Alcúdia i una nombrosa representació municipal.

Algunes característiques d’aquest vehicle, on hi poden viatjar quatre bombers, són una capacitat de cisterna de 2.000 litres d’aigua, 8 bidons d’escuma AAAF especial per a casos de vessaments de productes químics o un equip d’excarceració amb motor elèctric especialment indicat per a tallar la carrosseria de vehicles accidentats, portes blindades i contenidors de transport.

Aquesta presentació és part del pla de modernització en el qual el departament de Cooperació Local i Interior està treballant i que suposarà millores substancials tant per als bombers com al seu equipament. A més de les 30 noves places de bombers, un renovat equip de protecció individual i taquilles, una forta inversió en el parc mòbil que inclou nous vehicles, noves bombes urbanes, rurals, noves escales i obres de millora i acondicionament en distints parcs de bombers. El pla també contempla un nou sistema integral de comunicació, que passa de l’analògic actual al digital.

S’ha aprofitat la presentació per fer una visita per al parc de bombers. El d’Alcúdia és el parc més modern dels Bombers de Mallorca, que permet oferir un temps mitjà de resposta d’uns 15 minuts a la zona nord de l’illa i que dóna servei a una població aproximada de més de 63.000 persones a l’hivern, i més del doble d’aquesta xifra a l’estiu, ja que el seu àmbit d’actuació comprèn els municipis de: Pollença, Alcúdia, Sa Pobla, Muro i Santa Margalida. Es va inaugurar el primer de maig de 2008.

Share This