Republicana es la luna, republicano es el sol, republicano es el aire, republicano soy yo. «La arboleda perdida», Rafael Alberti 
EU: LA DETENCIÓ DE SAINZ DE BARANDA EVIDENCIA VINCLES AMB INTERESSOS PRIVATS A L’ANTERIOR LEGISLATURA I POSA EN ENTREDIT BAUZÀ
Per a EU, la detenció de l’exdirector de tributs del govern Matas, Jorge Sáinz de Baranda,  administrador concursal del deute de Vicenç Grande en l’actualitat, evidencia els vincles de la corrupció de l’anterior legislatura practicada pel PP amb interessos econòmics privats, “en la mateixa línia que el Pla Territorial”.
Segons el coordinador d’EU, David Abril, hi va haver molt poc control públic i es va simultanejar en massa ocasions l’activitat privada i els despatxos privats d’advocats amb l’exercici de l’activitat pública, i ara això es destapa clarament.
En el cas de Sáinz de Baranda, “ja no serveix de res que Bauzà posi cara de pena i demani perdó, quan es tracta d’una persona de la seva confiança, que és adjunt a la presidència del PP després del darrer congrés”.
En declaracions realitzades al programa Bon Dia Balears d’ib3, ahir al matí David Abril assenyalà ‘Allò que s’acostuma a dir de que el temps posa a tothom al seu lloc està essent així ja que més enllà de la denúncia política tenim uns excelents fiscals anticorrupció i uns jutges molt valents que estan fent una excelent feina per dignificar la vida política i la democràcia en aquesta comunitat autònoma’.
* Potser també us interessi accedir a la seva  intervenció completa, aquí teniu l’enllaç http://ib3noticies.com/20100413_62725-david-abril-coordinador-desquerra-unida-a-balears.html
SON BOSC: EL PP I UM  CONFONEN L’INTERÈS GENERAL AMB L’URBANISME A LA CARTA
El PP i UM varen treure ahir endavant al Parlament per majoria la presa en consideració de la declaració del projecte de camp de Golf a Son Bosc, a S’Albufera, com a projecte d’interès autonòmic. “Una declaració que demostra com el PP i UM ja confonen l’interès general amb l’urbanisme a la carta”, afirmen des d’EU.
Cal recordar, a més, que el PP i UM varen desprotegir primer els terrenys de Son Bosc, inclosos a l’anterior Pacte de progrés a l’àrea de protecció del Parc natural de S’Albufera, i després varen facilitar el projecte privat de camp de golf. Per tant, el que fa aquest Govern ara, el pacte d’esquerres, és protegir els interessos generals, i no només els d’uns pocs que s’han aprofitat de la desprotecció afavorida durant l’anterior legislatura.
Per a EU, “el pitjor és que s’atreveixen a fer-ho quan justament els dirigents de PP i UM han de comparèixer als jutjats acusats de practicar importants pelotazos a l’etapa 2003-2007”.
 
DIRIGENTS SOCIALS RECLAMEN UNA TRANSICIÓ ÈTICA I MORAL A L’ACTE DE SUPORT A GARZÓN
Mentre el CGPJ es queixa pel que considera un “descrèdit de l’Estat”, en al·lusió a les manifestacions públiques contràries a la decisió dels jutges del Suprem de jutjar Garzón, ahir es va celebrar a Madrid un exitós acte públic promogut pels sindicats CCOO i UGT, que el PP no ha tardat en qualificar com un “atemptat a la democràcia”.
A l’acte hi participaren nombroses personalitats i col·lectius, com els responsables dels sindicats majoritaris,  les Mares de la Plaça de Maig argentines, o l’exfiscal anticorrupció, Jiménez-Villarejo, que dijous 15 serà a Palma convidat per ATTAC a fer una conferència-debat al Col·legi d’Advocats sota el títol ‘CONTRA LA CORRUPCIÓ, TRANSPARÈNCIA I CONTROL’ (trobareu més informació al respecte a la nostra web www.euib.org). Aquí teniu l’enllaç amb el discurs complet de Villarejo pronunciat a l’acte en defensa de Garzón que va tenir lloc ahir.
També hi eren Cayo Lara, coordinador federal d’IU, i Gaspar Llamazares, diputat de la formació. Els dirigents socials varen reclamar la necessitat que a Espanya hi hagi una transició “ètica i moral” que encara està per venir, i varen denunciar novament l’intent de la dreta i la els jutges del Suprem de voler consagrar la impunitat dels crims del franquisme que Garzón va intentar investigar.
Es preveuen més accions en defensa del jutge, com ara una gran mobilització per al proper 24 d’abril a les principals capitals de l’Estat, i aquesta setmana mateix actors i personatges del món de la cultura es tancaran en solidaritat amb el jutge.
ICV EXIGEIX AL GOVEN CENTRAL QUE ES PRONUNCÏI SOBRE LES DECLARACIONS DEL VATICÀ QUE VINCULEN HOMOSEXUALITAT I PEDOFÍLIA
El diputat estatal del grup d’IU/ICV i secretari general d’ICV, Joan Herrera, va registrar ahir  una Proposició No de Llei (PNL) per exigir al Govern central que es pronunciï sobre les declaracions que va fer el secretari del Vaticà, Tarcisio Bertone, el passat 12 d’abril en què vincula la homosexualitat amb la pedofília. En aquets sentit, Herrera ha manifestat que les afirmacions de Bertone són “profundament irresponsables i falses” i ha remarcat que contribueixen a estigmatitzar la homosexualitat d’una manera intolerable.
En aquesta PNL, Joan Herrera ha preguntat al Govern central si comparteix aquesta “vinculació, pretesament científica entre homosexualitat y pedofília” al mateix temps que ha emplaçat l’ambaixador de la Sant Seu a expressar el seu malestar davant el Vaticà per unes declaracions que “vinculen una opció sexual a un del pitjors delictes que pot cometre l’esser humà”.
Amb motiu d’aquesta reivindicació, Herrera ha aprofitat per remarcar que les persones que tenen una responsabilitat pública i espiritual per alguns sectors de la població mundial “han de ser molt curoses amb les seves afirmacions” i ha afegit que, en el aquets cas, “es difama un col·lectiu que en cap cas mereix ser vinculat a un delicte tan execrable com la pederàstia”.
Finalment, el candidat d’ICV/EUiA a la presidència de la Generalitat ha manifestat que un Govern que ha ampliat tots els drets de les persones homosexuals a Espanya “no pot restar impassible ni mirar cap a un altre costat quan un altre Estat calumnia d’aquesta manera un col·lectiu que no ha fet res que motivi aquest tracte”.
14 D’ABRIL, 79È ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA… A PER LA 3a! RECULL D’ACTIVITATS
Fes clic al següent enllaç i et conduirà a l’agenda també disponible a la web d’Esquerra Unida www.euib.org
Avui es compleixen 79 anys de la proclamació de la II República, que els colpistes del Front Nacional varen tomar. Aquí us oferim una recopilació d’EUIB dels actes republicans dels quals tenim constància. Apart dels organitzats per moviments socials d’arreu de Mallorca hi trobareu la completa agenda d’actes dels companys i companyes d’Esquerra de Menorca-Esquerra unida amb motiu del 79è Aniversari de la II República.
Us recomanem especialment, els actes que tendran lloc al Bosc de la Memòria de Calvià i el del Cementeri de Son Coletes, Manacor per la seva tradició històrica. Esperem que us sigui útil a l’hora de triar el vostre ‘menú’ d’activisme republicà.
Aprofitem l’avinentesa republicana per comunicar-vos una notícia de la que acabem de tenir coneixement i que passem a reproduïr-vos a continuació…
Seguirem ampliant. Salut i República, a per la 3a!!

NOTA DE PREMSA UCXR Balears a Palma, 14 d’abril de 2010

 

L’ASSOCIACIÓ MALLORQUINA UNIÓ CÍVICA PER LA REPÚBLICA TAMBÉ ES QUERELLA CONTRA VARELA  I SAAVEDRA EN DEFENSA DE LES VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ I EN SUPORT AL JUTGE GARZÓN

L’associació Unió Cívica per la República -UCXR Balears, presentà  també una querella davant el Tribunal Suprem contra el magistrat Luciano Varela i contra el president de la sala de lo Penal, Juan Saavedra, com a responsables de la imputació contra  el magistrat de l’ Audiència Nacional Baltasar Garzón per investigar els crims del franquisme.
Amb l’associació Memòria de Mallorca són ja dues les entitats de la nostra comunitat autònoma, que juntament amb l’Associació Memòria de Catalunya sumen esforços en la lluita contra l’amnèsia, per la justícia contra els repressaliats  i en suport al jutge Garzón.
Des de Unió Cívica per la República expressaren el total suport a les paraules expressades per Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca dies passats, “Compartim la preocupació de Memòria de Mallorca ja que si aquests dos magistrats aconsegueixen jutjar a Garzón, es podrien paralitzar totes les investigacions dels crims del franquisme a tota Espanya i en especial a Mallorca, tirant per terra l’ingent treball que les entitats ciutadanes compromeses han portat a terme fins a dia d’avui’.

En paraules de Miquel Mascaró, president UCXR Balears l’activitat de la seva entitat en el camp de la memòria històrica s’encaminarà a ‘Donar la batalla per aconseguir la unitat  d’un moviment republicà ample que permeti, entre d’altres fites, assolir una llei que anuli els judicis del franquisme i que garanteixi un enterrament digne a tots els defensors de la legalitat republicana, que es troben avui a les fosses comuns d’ arreu del nostre país’.

Republicana es la luna, republicano es el sol, republicano es el aire, republicano soy yo. «La arboleda perdida», Rafael Alberti 
EU: LA DETENCIÓ DE SAINZ DE BARANDA EVIDENCIA VINCLES AMB INTERESSOS PRIVATS A L’ANTERIOR LEGISLATURA I POSA EN ENTREDIT BAUZÀ
Per a EU, la detenció de l’exdirector de tributs del govern Matas, Jorge Sáinz de Baranda,  administrador concursal del deute de Vicenç Grande en l’actualitat, evidencia els vincles de la corrupció de l’anterior legislatura practicada pel PP amb interessos econòmics privats, “en la mateixa línia que el Pla Territorial”.
Segons el coordinador d’EU, David Abril, hi va haver molt poc control públic i es va simultanejar en massa ocasions l’activitat privada i els despatxos privats d’advocats amb l’exercici de l’activitat pública, i ara això es destapa clarament.
En el cas de Sáinz de Baranda, “ja no serveix de res que Bauzà posi cara de pena i demani perdó, quan es tracta d’una persona de la seva confiança, que és adjunt a la presidència del PP després del darrer congrés”.
En declaracions realitzades al programa Bon Dia Balears d’ib3, ahir al matí David Abril assenyalà ‘Allò que s’acostuma a dir de que el temps posa a tothom al seu lloc està essent així ja que més enllà de la denúncia política tenim uns excelents fiscals anticorrupció i uns jutges molt valents que estan fent una excelent feina per dignificar la vida política i la democràcia en aquesta comunitat autònoma’.
* Potser també us interessi accedir a la seva  intervenció completa, aquí teniu l’enllaç http://ib3noticies.com/20100413_62725-david-abril-coordinador-desquerra-unida-a-balears.html
SON BOSC: EL PP I UM  CONFONEN L’INTERÈS GENERAL AMB L’URBANISME A LA CARTA
El PP i UM varen treure ahir endavant al Parlament per majoria la presa en consideració de la declaració del projecte de camp de Golf a Son Bosc, a S’Albufera, com a projecte d’interès autonòmic. “Una declaració que demostra com el PP i UM ja confonen l’interès general amb l’urbanisme a la carta”, afirmen des d’EU.
Cal recordar, a més, que el PP i UM varen desprotegir primer els terrenys de Son Bosc, inclosos a l’anterior Pacte de progrés a l’àrea de protecció del Parc natural de S’Albufera, i després varen facilitar el projecte privat de camp de golf. Per tant, el que fa aquest Govern ara, el pacte d’esquerres, és protegir els interessos generals, i no només els d’uns pocs que s’han aprofitat de la desprotecció afavorida durant l’anterior legislatura.
Per a EU, “el pitjor és que s’atreveixen a fer-ho quan justament els dirigents de PP i UM han de comparèixer als jutjats acusats de practicar importants pelotazos a l’etapa 2003-2007”.
 
DIRIGENTS SOCIALS RECLAMEN UNA TRANSICIÓ ÈTICA I MORAL A L’ACTE DE SUPORT A GARZÓN
Mentre el CGPJ es queixa pel que considera un “descrèdit de l’Estat”, en al·lusió a les manifestacions públiques contràries a la decisió dels jutges del Suprem de jutjar Garzón, ahir es va celebrar a Madrid un exitós acte públic promogut pels sindicats CCOO i UGT, que el PP no ha tardat en qualificar com un “atemptat a la democràcia”.
A l’acte hi participaren nombroses personalitats i col·lectius, com els responsables dels sindicats majoritaris,  les Mares de la Plaça de Maig argentines, o l’exfiscal anticorrupció, Jiménez-Villarejo, que dijous 15 serà a Palma convidat per ATTAC a fer una conferència-debat al Col·legi d’Advocats sota el títol ‘CONTRA LA CORRUPCIÓ, TRANSPARÈNCIA I CONTROL’ (trobareu més informació al respecte a la nostra web www.euib.org). Aquí teniu l’enllaç amb el discurs complet de Villarejo pronunciat a l’acte en defensa de Garzón que va tenir lloc ahir.
També hi eren Cayo Lara, coordinador federal d’IU, i Gaspar Llamazares, diputat de la formació. Els dirigents socials varen reclamar la necessitat que a Espanya hi hagi una transició “ètica i moral” que encara està per venir, i varen denunciar novament l’intent de la dreta i la els jutges del Suprem de voler consagrar la impunitat dels crims del franquisme que Garzón va intentar investigar.
Es preveuen més accions en defensa del jutge, com ara una gran mobilització per al proper 24 d’abril a les principals capitals de l’Estat, i aquesta setmana mateix actors i personatges del món de la cultura es tancaran en solidaritat amb el jutge.
ICV EXIGEIX AL GOVEN CENTRAL QUE ES PRONUNCÏI SOBRE LES DECLARACIONS DEL VATICÀ QUE VINCULEN HOMOSEXUALITAT I PEDOFÍLIA
El diputat estatal del grup d’IU/ICV i secretari general d’ICV, Joan Herrera, va registrar ahir  una Proposició No de Llei (PNL) per exigir al Govern central que es pronunciï sobre les declaracions que va fer el secretari del Vaticà, Tarcisio Bertone, el passat 12 d’abril en què vincula la homosexualitat amb la pedofília. En aquets sentit, Herrera ha manifestat que les afirmacions de Bertone són “profundament irresponsables i falses” i ha remarcat que contribueixen a estigmatitzar la homosexualitat d’una manera intolerable.
En aquesta PNL, Joan Herrera ha preguntat al Govern central si comparteix aquesta “vinculació, pretesament científica entre homosexualitat y pedofília” al mateix temps que ha emplaçat l’ambaixador de la Sant Seu a expressar el seu malestar davant el Vaticà per unes declaracions que “vinculen una opció sexual a un del pitjors delictes que pot cometre l’esser humà”.
Amb motiu d’aquesta reivindicació, Herrera ha aprofitat per remarcar que les persones que tenen una responsabilitat pública i espiritual per alguns sectors de la població mundial “han de ser molt curoses amb les seves afirmacions” i ha afegit que, en el aquets cas, “es difama un col·lectiu que en cap cas mereix ser vinculat a un delicte tan execrable com la pederàstia”.
Finalment, el candidat d’ICV/EUiA a la presidència de la Generalitat ha manifestat que un Govern que ha ampliat tots els drets de les persones homosexuals a Espanya “no pot restar impassible ni mirar cap a un altre costat quan un altre Estat calumnia d’aquesta manera un col·lectiu que no ha fet res que motivi aquest tracte”.
14 D’ABRIL, 79È ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA… A PER LA 3a! RECULL D’ACTIVITATS
Fes clic al següent enllaç i et conduirà a l’agenda també disponible a la web d’Esquerra Unida www.euib.org
Avui es compleixen 79 anys de la proclamació de la II República, que els colpistes del Front Nacional varen tomar. Aquí us oferim una recopilació d’EUIB dels actes republicans dels quals tenim constància. Apart dels organitzats per moviments socials d’arreu de Mallorca hi trobareu la completa agenda d’actes dels companys i companyes d’Esquerra de Menorca-Esquerra unida amb motiu del 79è Aniversari de la II República.
Us recomanem especialment, els actes que tendran lloc al Bosc de la Memòria de Calvià i el del Cementeri de Son Coletes, Manacor per la seva tradició històrica. Esperem que us sigui útil a l’hora de triar el vostre ‘menú’ d’activisme republicà.
Aprofitem l’avinentesa republicana per comunicar-vos una notícia de la que acabem de tenir coneixement i que passem a reproduïr-vos a continuació…
Seguirem ampliant. Salut i República, a per la 3a!!

NOTA DE PREMSA UCXR Balears a Palma, 14 d’abril de 2010

 

L’ASSOCIACIÓ MALLORQUINA UNIÓ CÍVICA PER LA REPÚBLICA TAMBÉ ES QUERELLA CONTRA VARELA  I SAAVEDRA EN DEFENSA DE LES VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ I EN SUPORT AL JUTGE GARZÓN

L’associació Unió Cívica per la República -UCXR Balears, presentà  també una querella davant el Tribunal Suprem contra el magistrat Luciano Varela i contra el president de la sala de lo Penal, Juan Saavedra, com a responsables de la imputació contra  el magistrat de l’ Audiència Nacional Baltasar Garzón per investigar els crims del franquisme.
Amb l’associació Memòria de Mallorca són ja dues les entitats de la nostra comunitat autònoma, que juntament amb l’Associació Memòria de Catalunya sumen esforços en la lluita contra l’amnèsia, per la justícia contra els repressaliats  i en suport al jutge Garzón.
Des de Unió Cívica per la República expressaren el total suport a les paraules expressades per Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca dies passats, “Compartim la preocupació de Memòria de Mallorca ja que si aquests dos magistrats aconsegueixen jutjar a Garzón, es podrien paralitzar totes les investigacions dels crims del franquisme a tota Espanya i en especial a Mallorca, tirant per terra l’ingent treball que les entitats ciutadanes compromeses han portat a terme fins a dia d’avui’.

En paraules de Miquel Mascaró, president UCXR Balears l’activitat de la seva entitat en el camp de la memòria històrica s’encaminarà a ‘Donar la batalla per aconseguir la unitat  d’un moviment republicà ample que permeti, entre d’altres fites, assolir una llei que anuli els judicis del franquisme i que garanteixi un enterrament digne a tots els defensors de la legalitat republicana, que es troben avui a les fosses comuns d’ arreu del nostre país’.

Share This