LES MESURES CAUTELARS IMPOSADES A RAMIS D’AYREFLOR, UNA PROVA DE QUÈ AL GOVERN DEL PP “NO ES PODIEN FIAR NI DE QUI FEIA ELS COMPTES”


La interposició ahir de mesures cautelars a l’exconseller d’economia del govern Matas, Lluís Ramis d’Ayreflor, per part de la jutgessa d’instrucció del cas Bomsai, que investiga irregularitats en la política de patrimoni de l’anterior legislatura, és per a EU una prova de què al govern del PP “no es podien fiar ni de qui feia els comptes”.
Per a EU, és evident que encara que el nom de l’exconseller no havia “sonat” fins a l’apertura d’aquest cas, Ramis d’Ayreflor necessàriament ha d’haver jugat un paper important en les desviacions de diners durant l’anterior legislatura i en el maquillatge dels comptes públics, donat el nivell de casos ja no sols de corrupció, sinó de mala gestió, durant l’etapa PP-UM.
Es tracta, finalment, d’un nou maldecap per a Bauzà, que fa pocs dies fins i tot va assumir el codi ètic del Pacte, davant les dificultats objectives per “rompre amb el passat” dins la seva formació. Des d’EU consideram que la inclusió de persones de l’equip de govern de Matas a la nova direcció del PP balear inevitablement seguirà donant problemes al seu flamant president, i de fet l’exconseller Cardona haurà de comparèixer també demà per mor del cas Scala.

EL PROGRAMA DE BENESTAR SOCIAL ‘ALIMENTS EN XARXA’, L’ÈXIT EN XIFRES

Aquí teniu les xifres actualitzades d’Aliments en Xarxa. Com veureu, xerren per elles mateixes, i demostren que la feina que estem fent entre tots no és només necessària, sinó molt útil.  

Xifres d’evolució de setembre 2009 – desembre 2009 – març 2010:


– 16 entitats ciutadanes participants – 21 entitats ciutadanes participants – 21 entitats ciutadanes participants 
– Inversió de la Regidoria de Benestar Social: 18.000€ – 72.000€ – 108.000€
– 740 famílies / 2.362 persones beneficiades – 1.908 famílies / 5.915 persones beneficiades – 2.508 famílies / 7.665 persones beneficiades
– 76.000 quilos d’aliments repartits – 160.910 quilos d’aliments repartits – 180.365 quilos d’aliments repartits
UNES QUANTES DADES SOBRE EL PROGRAMA ALIMENTS EN XARXA
– Comença al mes de juny de 2009
– Fins al mes de gener de 2010 s’han repartit més de 120 tones d’aliments.
– D’aquests aliments se n’han beneficiat 915 famílies, que representen al voltant de 3.000 persones.
– L’Ajuntament de Palma porta invertits prop de 72.000€ en aliments, a fi garantir el servei a totes les persones que ho necessiten, a més complementar la senalla bàsica i proporcionar als ciutadans una dieta més equilibrada.
– Des de l’inici de la campanya s’ha passat de 16 a 22 entitats ciutadanes que col·laboren amb el programa, 10 de les quals són associacions de veïns.
– De moment hi ha 3 centres comercials implicats, El Corte Inglés, Alcampo i Eroski, i segurament aviat hi haurà noves incorporacions.
VOLS SER VOLUNTARI ?

El projecte d’Aliments en Xarxa va creixent. Per això cada vegada necessitam més persones que vulguin participar activament amb el projecte, que vulguin donar a conèixer el programa, explicant-li a la ciutadania els seus detalls, com funciona, com ens organitzam i totes les coses que arribam a fer.        

Si voleu donar un cop de mà i al mateix temps aprofitar l’oportunitat de veure d’aprop com es gestiona Aliments en Xarxa, podeu enviar un correu electrònic amb les vostres dades de contacte a alimentsenxarxa@a-palma.es o telefonar al número 971.225 967.


DIFUSIÓ:ACULL A UN NIN SAHARAUI AMB EL PROGRAMA‘VACANCES EN PAU’

Un any més, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears inicia el programa d’estiu Vacances en Pau, i estan cercant famílies acollidores.

Vacances en Pau és un projecte humanitari de caire solidari amb el Poble Saharaui. L’acollida d’infants saharauis per part de famílies de les Illes Balears és l’eix central. Aquests nins i nines, de 8 a 12 anys, provenen dels Campaments de refugiats de Tindouf, al sud-oest d’Argèlia; una zona desèrtica i inhòspita coneguda com Hamada.

L’acollida és un acte de solidaritat amb aquests nins i nines i amb  aquest poble i un programa de sensibilització de la població civil i política de l’Estat espanyol amb el conflicte del Sàhara Occidental.
L’estada a les Illes Balears té una durada de dos mesos, juliol i agost, implica 153 nins i nines saharauis, 153 famílies acollidores i un grup, cada vegada major, de voluntaris/es de diferents professions: treballadors socials, metges,…

Els objectius del projecte són els següents:
          Propiciar que els nins i nines evitin les elevades temperatures que es donen al desert durant dos mesos d’estiu, que poden arribar fins als 50ºC.
          Diagnosticar i tractar tots els aspectes sanitaris que presentin els infants per tal d’evitar el desenvolupament de malalties greus i/o proporciaonar-lis una major qualitat de vida.
          Recordar i sensibilitzar la ciutadania de les Illes Balears que el conflicte saharaui persisteix i s’agreuja dia a dia. Per tant, els infants es converteixen en ambaixador del seu poble en tant que són rebuts per les autoritats comunitàries i tenen una forta repercussió mediàtica.

L’ESQUERRA CATALANA RECLAMA LA RENOVACIÓ DEL CONSTITUCIONAL
EuiA i ICV han exigit aquests dies la renovació del Tribunal Constitucional, davant les incerteses que encara es mantenen sobre l’esperada sentència sobre l’Estatut de Catalunya. El coordinador d’EUiA, Jordi Miralles, ha afirmat que el que ha de fer el TC és   “deixar estar l´Estatut i renovar-se”. “El Tribunal Constitucional està deslegitimat per a dictar sentència sobre l´Estatut de Catalunya, ja que no es pot modificar allò que ha decidit el poble”, ha manifestat Miralles. Aquest tribunal tampoc pot fer de “quarta cambra” en aquest país, ja que l´Estatut ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Congrés dels Diputats i pel Senat.
Per la seva banda, Joan Herrera ha dit que la coalició “està oberta a qualsevol fórmula perquè el Parlament es pronunciï perquè l’espectacle del TC és lamentable” i ha recordat que no només afecta a Catalunya, sinó també a nivell de l’Estat. En aquest sentit, ha demanat responsabilitat al PP “perquè retiri la sentència” i al PSOE perquè “forci la màquina per renovar els seus membres” ja que, segons el secretari general ecosocialista “aquest Tribunal Constitucional no pot continuar en degradant-se per sentit democràtic”. “No és hora d’un sisè intent, és hora de renovar-se perquè una institució amb autoritat pugui resoldre la sentència. Ja n’hi ha prou”, ha lamentat mentre ha criticat l’intent de legitimar-se dels propis magistrats encarregant una nova ponència.
De fet, el senador de l’Entesa catalana de progrés, Jordi Guillot, interpel·larà la propera setmana el govern central sobre aquesta qüestió.
LA ULTRADRETA, CONTRA L’ESTAT DE LES AUTONOMIES… QUÈ DIRÀ EL CONSTITUCIONAL?
I mentre el Constitucional, com el Suprem, dificulten l’evolució del país, la ultradreta es mobilitza i ha llançat una campanya contra l’”Estat de les autonomies”, que compta amb el suport d’alguns comunicadors i intel·lectuals amb una clara vocació centralista, que defensen la desaparició de les autonomies com la gran solució per salvar Espanya. La campanya, que disposa d’una pàgina web (http://www.estosololoarreglamossinlasautonomias.org/), assenyala l’Estat de les autonomies com un dels principals mals de l’actual crisi econòmica.
Una campanya que en opinió d’EU, és inconstitucional, i que de moment ha despertat poques adhesions. Per a EU, allò que cal no és tornar enrera, sinó avançar cap a un Estat federal per superar l’actual situació en què és obvi que s’ha tocat sostre en el desenvolupament autonòmic.

CONFERÈNCIA MUNDIAL A BOLIVIA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
Convocada per Evo Morales, president de l’Estat plurinacional de Bolívia, pocs dies després de la fracassada Conferència de Copenhague, ahir va començar a Cochabamba la I Conferència mundial dels pobles sobre el canvi climàtic i els drets de la Mare Terra, que es perllongarà fins al proper dijous. A la mateixa hi participarà una delegació de diputats del grup de l’Esquerra Unitària-Esquerra Verda nòrdica del Parlament europeu, entre ells Willy Meyer, Jean-Luc Mélenchon i Marisa Matias, juntament amb Adolfo Barrena, responsable federal de sostenibilitat d’IU.
Barrena ha destacat el “fracàs de les més recents cimeres climàtiques, on s’ha perdut l’oportunitat d’assolir un acord per salvar el planeta i s’ha mostrat l’enorme irresponsabilitat de les nacions mal anomenades desenvolupades i la seva manca de comromís real per afrontar el problema”. D’acord amb el plantejament d’Evo Morales, des d’IU comparteixen que “el canvi climàtic no és una causa, sinó un efecte provocat pel sistema capitalista” i que per tant “si es vol salvar el planeta s’ha d’erradicar el sistema capitalista vigent”.
La conferència de Cochabamba es desenvolupa amb l’objectiu d’analitzar les causes estructurals del canvi climàtic, proposar models alternatius per viure amb harmoni amb la naturalesa, acordar una Declaració Universal de Drets de la Mare Terra, treballar amb mecanismes que permetin la realització d’un referèndum mundial sobre el canvi climàtic i desenvolupar una proposta per a la creació d’un Tribunal de Justícia Climàtica.

LES MESURES CAUTELARS IMPOSADES A RAMIS D’AYREFLOR, UNA PROVA DE QUÈ AL GOVERN DEL PP “NO ES PODIEN FIAR NI DE QUI FEIA ELS COMPTES”


La interposició ahir de mesures cautelars a l’exconseller d’economia del govern Matas, Lluís Ramis d’Ayreflor, per part de la jutgessa d’instrucció del cas Bomsai, que investiga irregularitats en la política de patrimoni de l’anterior legislatura, és per a EU una prova de què al govern del PP “no es podien fiar ni de qui feia els comptes”.
Per a EU, és evident que encara que el nom de l’exconseller no havia “sonat” fins a l’apertura d’aquest cas, Ramis d’Ayreflor necessàriament ha d’haver jugat un paper important en les desviacions de diners durant l’anterior legislatura i en el maquillatge dels comptes públics, donat el nivell de casos ja no sols de corrupció, sinó de mala gestió, durant l’etapa PP-UM.
Es tracta, finalment, d’un nou maldecap per a Bauzà, que fa pocs dies fins i tot va assumir el codi ètic del Pacte, davant les dificultats objectives per “rompre amb el passat” dins la seva formació. Des d’EU consideram que la inclusió de persones de l’equip de govern de Matas a la nova direcció del PP balear inevitablement seguirà donant problemes al seu flamant president, i de fet l’exconseller Cardona haurà de comparèixer també demà per mor del cas Scala.

EL PROGRAMA DE BENESTAR SOCIAL ‘ALIMENTS EN XARXA’, L’ÈXIT EN XIFRES

Aquí teniu les xifres actualitzades d’Aliments en Xarxa. Com veureu, xerren per elles mateixes, i demostren que la feina que estem fent entre tots no és només necessària, sinó molt útil.  

Xifres d’evolució de setembre 2009 – desembre 2009 – març 2010:


– 16 entitats ciutadanes participants – 21 entitats ciutadanes participants – 21 entitats ciutadanes participants 
– Inversió de la Regidoria de Benestar Social: 18.000€ – 72.000€ – 108.000€
– 740 famílies / 2.362 persones beneficiades – 1.908 famílies / 5.915 persones beneficiades – 2.508 famílies / 7.665 persones beneficiades
– 76.000 quilos d’aliments repartits – 160.910 quilos d’aliments repartits – 180.365 quilos d’aliments repartits
UNES QUANTES DADES SOBRE EL PROGRAMA ALIMENTS EN XARXA
– Comença al mes de juny de 2009
– Fins al mes de gener de 2010 s’han repartit més de 120 tones d’aliments.
– D’aquests aliments se n’han beneficiat 915 famílies, que representen al voltant de 3.000 persones.
– L’Ajuntament de Palma porta invertits prop de 72.000€ en aliments, a fi garantir el servei a totes les persones que ho necessiten, a més complementar la senalla bàsica i proporcionar als ciutadans una dieta més equilibrada.
– Des de l’inici de la campanya s’ha passat de 16 a 22 entitats ciutadanes que col·laboren amb el programa, 10 de les quals són associacions de veïns.
– De moment hi ha 3 centres comercials implicats, El Corte Inglés, Alcampo i Eroski, i segurament aviat hi haurà noves incorporacions.
VOLS SER VOLUNTARI ?

El projecte d’Aliments en Xarxa va creixent. Per això cada vegada necessitam més persones que vulguin participar activament amb el projecte, que vulguin donar a conèixer el programa, explicant-li a la ciutadania els seus detalls, com funciona, com ens organitzam i totes les coses que arribam a fer.        

Si voleu donar un cop de mà i al mateix temps aprofitar l’oportunitat de veure d’aprop com es gestiona Aliments en Xarxa, podeu enviar un correu electrònic amb les vostres dades de contacte a alimentsenxarxa@a-palma.es o telefonar al número 971.225 967.


DIFUSIÓ:ACULL A UN NIN SAHARAUI AMB EL PROGRAMA‘VACANCES EN PAU’

Un any més, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears inicia el programa d’estiu Vacances en Pau, i estan cercant famílies acollidores.

Vacances en Pau és un projecte humanitari de caire solidari amb el Poble Saharaui. L’acollida d’infants saharauis per part de famílies de les Illes Balears és l’eix central. Aquests nins i nines, de 8 a 12 anys, provenen dels Campaments de refugiats de Tindouf, al sud-oest d’Argèlia; una zona desèrtica i inhòspita coneguda com Hamada.

L’acollida és un acte de solidaritat amb aquests nins i nines i amb  aquest poble i un programa de sensibilització de la població civil i política de l’Estat espanyol amb el conflicte del Sàhara Occidental.
L’estada a les Illes Balears té una durada de dos mesos, juliol i agost, implica 153 nins i nines saharauis, 153 famílies acollidores i un grup, cada vegada major, de voluntaris/es de diferents professions: treballadors socials, metges,…

Els objectius del projecte són els següents:
          Propiciar que els nins i nines evitin les elevades temperatures que es donen al desert durant dos mesos d’estiu, que poden arribar fins als 50ºC.
          Diagnosticar i tractar tots els aspectes sanitaris que presentin els infants per tal d’evitar el desenvolupament de malalties greus i/o proporciaonar-lis una major qualitat de vida.
          Recordar i sensibilitzar la ciutadania de les Illes Balears que el conflicte saharaui persisteix i s’agreuja dia a dia. Per tant, els infants es converteixen en ambaixador del seu poble en tant que són rebuts per les autoritats comunitàries i tenen una forta repercussió mediàtica.

L’ESQUERRA CATALANA RECLAMA LA RENOVACIÓ DEL CONSTITUCIONAL
EuiA i ICV han exigit aquests dies la renovació del Tribunal Constitucional, davant les incerteses que encara es mantenen sobre l’esperada sentència sobre l’Estatut de Catalunya. El coordinador d’EUiA, Jordi Miralles, ha afirmat que el que ha de fer el TC és   “deixar estar l´Estatut i renovar-se”. “El Tribunal Constitucional està deslegitimat per a dictar sentència sobre l´Estatut de Catalunya, ja que no es pot modificar allò que ha decidit el poble”, ha manifestat Miralles. Aquest tribunal tampoc pot fer de “quarta cambra” en aquest país, ja que l´Estatut ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Congrés dels Diputats i pel Senat.
Per la seva banda, Joan Herrera ha dit que la coalició “està oberta a qualsevol fórmula perquè el Parlament es pronunciï perquè l’espectacle del TC és lamentable” i ha recordat que no només afecta a Catalunya, sinó també a nivell de l’Estat. En aquest sentit, ha demanat responsabilitat al PP “perquè retiri la sentència” i al PSOE perquè “forci la màquina per renovar els seus membres” ja que, segons el secretari general ecosocialista “aquest Tribunal Constitucional no pot continuar en degradant-se per sentit democràtic”. “No és hora d’un sisè intent, és hora de renovar-se perquè una institució amb autoritat pugui resoldre la sentència. Ja n’hi ha prou”, ha lamentat mentre ha criticat l’intent de legitimar-se dels propis magistrats encarregant una nova ponència.
De fet, el senador de l’Entesa catalana de progrés, Jordi Guillot, interpel·larà la propera setmana el govern central sobre aquesta qüestió.
LA ULTRADRETA, CONTRA L’ESTAT DE LES AUTONOMIES… QUÈ DIRÀ EL CONSTITUCIONAL?
I mentre el Constitucional, com el Suprem, dificulten l’evolució del país, la ultradreta es mobilitza i ha llançat una campanya contra l’”Estat de les autonomies”, que compta amb el suport d’alguns comunicadors i intel·lectuals amb una clara vocació centralista, que defensen la desaparició de les autonomies com la gran solució per salvar Espanya. La campanya, que disposa d’una pàgina web (http://www.estosololoarreglamossinlasautonomias.org/), assenyala l’Estat de les autonomies com un dels principals mals de l’actual crisi econòmica.
Una campanya que en opinió d’EU, és inconstitucional, i que de moment ha despertat poques adhesions. Per a EU, allò que cal no és tornar enrera, sinó avançar cap a un Estat federal per superar l’actual situació en què és obvi que s’ha tocat sostre en el desenvolupament autonòmic.

CONFERÈNCIA MUNDIAL A BOLIVIA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
Convocada per Evo Morales, president de l’Estat plurinacional de Bolívia, pocs dies després de la fracassada Conferència de Copenhague, ahir va començar a Cochabamba la I Conferència mundial dels pobles sobre el canvi climàtic i els drets de la Mare Terra, que es perllongarà fins al proper dijous. A la mateixa hi participarà una delegació de diputats del grup de l’Esquerra Unitària-Esquerra Verda nòrdica del Parlament europeu, entre ells Willy Meyer, Jean-Luc Mélenchon i Marisa Matias, juntament amb Adolfo Barrena, responsable federal de sostenibilitat d’IU.
Barrena ha destacat el “fracàs de les més recents cimeres climàtiques, on s’ha perdut l’oportunitat d’assolir un acord per salvar el planeta i s’ha mostrat l’enorme irresponsabilitat de les nacions mal anomenades desenvolupades i la seva manca de comromís real per afrontar el problema”. D’acord amb el plantejament d’Evo Morales, des d’IU comparteixen que “el canvi climàtic no és una causa, sinó un efecte provocat pel sistema capitalista” i que per tant “si es vol salvar el planeta s’ha d’erradicar el sistema capitalista vigent”.
La conferència de Cochabamba es desenvolupa amb l’objectiu d’analitzar les causes estructurals del canvi climàtic, proposar models alternatius per viure amb harmoni amb la naturalesa, acordar una Declaració Universal de Drets de la Mare Terra, treballar amb mecanismes que permetin la realització d’un referèndum mundial sobre el canvi climàtic i desenvolupar una proposta per a la creació d’un Tribunal de Justícia Climàtica.

Share This