L’acte tindrà lloc el proper 15 de maig al Palma Arena, i comptarà amb la col·laboració desinteressada d’un gran nombre d’empreses, organitzacions, entitats i institucions.

El Tinent de Batlessa i Regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha donat a conèixer avui en roda de premsa que el proper dia 15 de maig tindrà lloc una Diada Solidària x Haití sense precedents, gràcies al gran nombre d’artistes, empresaris i organitzacions que s’hi ha implicat de forma absolutament altruista.

Tal i com ha explicat Grosske, aquest esdeveniment és fruit de l’acord signat entre la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma i la Coordinadora d’ONGs per al desenvolupament i la Cooperació Internacional de les Illes Balears (CONGDIB), a partir del qual es volen impulsar accions diverses que impliquin a la ciutadania, sensibilitzin a la població i serveixen per sumar els esforços solidaris de la població de Palma i de les Illes.

Grosske ha explicat que aquesta diada és necessària, perquè la situació que encara a dia d’avui es viu a Haití és extremadament alarmant: el 2’4% de la població ha mort per causa directa del terratrèmol, més de 2’5 milions de persones viuen desplaçades de la seva llar i el 50% de la població viu amb menys d’un euro al dia. Això fa que es necessiti una ajuda internacional que no només serveixi per a reconstruir el país, sinó també per oferir-li noves perspectives de futur.

haiti_270410

Marino de la Rocha, president de la CONGDIB, ha explicat que la diada consistirà en un gran nombre d’activitats pensades per a tots els públics, convidant a la participació, la diversió i la col·laboració de tothom. En aquest sentit, ha explicat que duran al matí tindran lloc activitats d’animació infantil gratuïtes per a tota la família, i a partir de les 18 hores començaran les actuacions musicals que es perllongaran fins entrada la matinada1. De la Rocha ha posat de manifest que el preu de l’entrada a la gala musical és simbòlic, de 5€, per a que el màxim de gent possible s’animi a participar. Al llarg de tot el dia les persones assistents tindran a la seva disposició uns vals de solidaritat per valor de 5€ més, per si volen augmentar la seva col·laboració amb la causa.

Així mateix, ja hi ha a disposició de la ciutadania dos números de compte bancari2 on es poden fer aportacions, i que seran tancats el dia 31 de maig. En aquesta data, la recaptació de la diada solidària s’afegirà a la quantitat acumulada a aquests comptes, i a una aportació municipal de 70.000€ que sumats seran atorgats, mitjançant un concurs públic, a projectes de cooperació d’entitats i organitzacions ja presents a Haití que es presentin a la convocatòria. Així mateix ha indicat que es consideraran prioritaris els projectes relacionats amb l’educació, la sanitat i les infrastructures. De la Rocha ha recalcat que la voluntat de la CONGDIB i de l’Ajuntament de Palma és que tot aquest procés sigui dut amb la major transparència, i que la ciutadania estigui informada en tot moment de la gestió dels doblers i de l’execució dels projectes finançats.

Finalment han intervingut a la roda de premsa representants dels artistes que participaran a la Diada Solidària x Haití, concretament: Toni Cuenca, Michelle Mc Cain, Federico Fossati, en representació de Dinamo i Miquel Munar en representació de Trencaclosques. Tots ells han agraït a la organització que s’estigui impulsant un esdeveniment d’aquestes dimensions, i han convidat a la ciutadania a participar en aquesta diada, perquè d’alguna manera serà una oportunitat de demostrar l’abast de la solidaritat de la societat balear, sumant els esforços i canalitzant-la de forma unida per a que els seus efectes siguin realment visibles allà on més es necessita.

DOSSIER DE PREMSA

DIADA SOLIDÀRIA X HAITÍ

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta  imatge.

Participants a la Diada:

De 11,00 a 15,30 hores: Animadorrs infantiles, Uapidubi, Loco Circo de la Vida, Trencaclosques, Circ Bover, Cucorba, Jordi Cruz

A partir de les 18 hores (inicia de la gala): Musical Blue Extreme, Il divo tribute, Toni Cuenca Art Ensemble  ( més de 30 músics de l’orquestra simfònica) que acompañarán a Toni Cruz, Michelle Mc Cain, Africa Gallego, Miquela Lladó, Marga Pocoví i Alma Sonora .

A partir de las  20,30 hores: Agustín El Casta, Tomeu Penya, Es Reboster, Llorenç Santamaría, Gerard Quintana i  la De TerratEn Terrat Elèctric Band, Anegats, 4 de Copes, Pep Suasi

A partir  de las  00,00 hores: Pelucon Flowers, Dinamo, Pelillos a la mar, La Vereda, Green Points Reggae

A partir 02,00 hores: Juan Campos DJ

Algunes de les empreses col·laboradores són:

Mallorca So, Grup Trui, Runaway, Peveas Espectáculos, Rubio Produccions, IB3 Televisió, Sargantana Grup, Potencia, Trablisa, Musicasa, Oh! Palma Espectáculos, Bp, Divermón Animacions Brotons, Raixa Estampacions, Muntitubo S.A., Espectavisión Audiovisual, Ilutec, Balear Acústic i Coca-Cola, entre d’altres.

Preu de l’entrada:

  • Les activitats programades per al matí són totalment gratuïtes.
  • L’entrada a la gala té un preu simbòlic de 5€, amb l’opció d’augmentar la col·laboració amb la compra de vals solidaris de 5€ més (també disponibles durant les activitats del matí).

Altres formes de col·laboració:

Hi ha dos números de compte a través dels quals també es poden fer aportacions econòmiques que es sumaran a la recaptació durant la diada i a la contribució municipal de 70.000€. Aquests números són:

  • La Caixa: 0200157573
  • Sa Nostra: 1070008116

Així mateix, tota persona interessada en col·laborar en l’organització de l’esdeveniment pot fer arribar la seva proposta a través del telèfon: 971.498.636 (CONGDIB).

Share This