ESQUERRA UNIDA DÓNA SUPORT LES MOBILITZACIONS CONTRA LA IMPUNITAT DEL FRANQUISME I EN DEFENSA DEL JUTGE GARZÓN

La formació d’esquerra transformadora continua donant suport la causa de Garzón, i totes les federacions d’IU en tot l’estat participaran en la manifestació del dia 24.  Per EU la situació actual es deu ‘la vinculació amb arrels franquistes per una banda de la judicatura espanyola” i al Govern socialista que “no va fer el que havia de fer i  claudicà davant la pressió de l’extrema dreta” en la Llei de Memòria Històrica. Va expressar la seva “esperança que no s’inhabiliti a un valor importantíssim de la judicatura espanyola”, al que es duu ” a la banqueta per l’acció dels hereus del braç armat del franquisme, per la vinculació a arrels franquistes per una banda de la judicatura espanyola, que encara no s’ha adaptat al ple segle XXI i la democràcia espanyola”. També és responsable el Govern del PSOE, que claudicà en el debat de la Llei de Memòria Històrica, “si el Govern no hagués claudicat davant la pressió de l’extrema dreta i de la dreta de l’oblit que vol oblidar el passat, Garzón no estaria en la cruïlla actual”. Esquerra Unida seguirà lluitant per la recuperació de la memòria i la rehabilitació de les víctimes del franquisme, base de “una democràcia de qualitat que a més es retrobi plenament amb el passat negre que ens va tocar viure, i que es resolgui definitivament perquè passi a ser únicament una pàgina en la memòria històrica d’Espanya”. Per aquesta raó, Esquerra Unida continua donant suport la causa de Garzón, i totes les federacions d’Esquerra Unida a tot l’estat participaran en la manifestació del dia 24 per a intentar impedir que s’inhabiliti a un jutge que està complint amb el rescat del millor de la democràcia en el nostre país. Així que recorda….
RESERVA’T EL 24 D’ABRIL: CONCENTRACIÓ EN SUPORT A GARZÓN A PALMA, INVESTIGAR ELS CRIMS DEL FRANQUISME NO ÉS CAP DELICTE!
EUIB es sumarà a la Concentració en suport a Garzón prevista pel proper dissabte 24 d’abril a les 18:30 a la Plaça d’Espanya i que ha estat convocada a través d’internet com a proposta de mobilització simultània a totes les capitals de comunitat de l’estat.
Compromesos en la difusió de la convocatòria us adjuntem enllaços al cartell que ja corre per internet:  Cartell en format a4 http://www.scribd.com/doc/30014824/240410-Car-Tell-A4-Mani-Palma-Garzon  per facilitar-vos la seva difusió i que en breu també trobareu  a la nostra web
LA REGIDORIA DE BENESTAR SOCIAL REALITZA UN NOU REALLOTJAMENT D’UNA FAMÍLIA DE SON BANYA
Un cop la família ha abandonat el poblat han començat les obres de demolició de la barraca on vivien fins ara.
La Regidoria de Benestar Social ha realitzat el reallotjament voluntari d’una nova família que fins ara residia a Son Banya, a través del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social. 
La família reallotjada es composa de set membres, quatres dels quals són majors i tres són menors d’edat. La infravivenda on residien fins ara es trobava situada al carrer número tres del poblat de Son Banya. Tal i com es contempla al “programa de reallotjament i integració social de la població de Son Riera” aprovat per junta de govern al mes de juliol de 2008, aquesta barraca ha començat a ser enderrocada avui mateix per a que no sigui ocupada per cap altra persona. Tot el procés s’ha produït dintre de la normalitat i sense cap tipus d’incident. Així mateix, les persones reallotjades presenten les garanties econòmiques suficients per a que puguin començar el seu procés de inserció a la vida normalitzada de Palma com qualsevol altre ciutadà. 
PRESENTACIÓ DE LA XVIII FIRA DE SON FERRIOL  
La Fira de Son Ferriol que tindrà lloc aquest cap de setmana comptarà amb la participació directa de més de 40 entitats ciutadanes i serveis públics
La Conselleria d’Agricultura i Pesca, juntament amb les entitats ciutadanes, agraeixen aquesta participació que ha presidit l’organització de tota la fira, a més de la rellevància donada a l’activitat agrària, ramadera i artesanal.
Eberhard Grosske, Tinent de Batlessa i president de l’IMFOF ha presentat aquesta setmana la XVIII edició de la Fira de Son Ferriol, que tindrà lloc els pròxims dies 24 i 25 d’abril. Cal recordar que aquesta era la data prevista per l’anterior equip de l’IMFOF, una decisió que irreversible per raons de calendari que farà que per primera vegada la fira de Son Ferriol es celebri al mes d’abril, coincidint amb la de Santa Maria. No obstant això, Grosske ha manifestat que s’espera una presència d’expositors semblant a la de l’any passat, i una gran assistència de públic degut al major nombre d’activitats complementàries programades.
Grosske, ha destacat també que l’organització d’aquesta nova edició de la Fira de Son Ferriol ha estat fruit de la participació i el consens amb les entitats ciutadanes, que s’han involucrat en els detalls d’aquest esdeveniment a través del consell de barri de Son Ferriol, la comissió de seguiment de l’organització de la fira i la programació d’activitats que marcaran la celebració. Grosske ha remarcat també que aquesta participació serà una garantia de transparència en la gestió d’aquest esdeveniment.
Emylse Mas, assessora de promoció econòmica de l’IMFOF, ha explicat que la XVIII Fira de Son Ferriol compta amb un pressupost total de 65.000€, dels quals 45.000€ provenen de l’IMFOF i 20.000€ del Govern de les Illes Balears. A més a més, Mas, ha explicat que els principals objectius d’aquesta Fira de Son Ferriol són:
Posar en valor la ruralia de Palma
Intentar retornar al màxim el caràcter agrícola, ramader i de caça de la Fira.
Ajudar a dinamitzar Son Ferriol, les seves entitats i comerços.
En aquest sentit, Mas ha destacat que al programa d’activitats de la fira s’hi hagin incorporat associacions lligades al món ramader i autòcton de Mallorca, a més d’associacions lligades a la caça i organitzacions del sector agrícola, que contribuiran a retornar a la fira el seu esperit tradicional de valorització de la ruralia palmesana.
Respecte a aquesta qüestió, la directora general d’agricultura de la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears ha expressat la seva satisfacció en relació a l’organització i l’orientació donada enguany a la Fira de Son Ferriol, ja que el seu marcat caràcter rural servirà no només per donar suport al sector agrícola, ramader i artesà de la zona, sinó també per conscienciar a la ciutadania en general del valor de que Palma compti amb un territori rural tan important dintre de la geografia de la ciutat.
Així mateix, la sra. Jerònima Bonafè, representant de la Unió de Cooperatives Agrícoles de Balears, ha manifestat que representa un gran pas per endavant que per primera vegada s’hagin tingut en compte a les entitats agràries en l’organització d’aquesta fira. En aquest mateix sentit, el sr. Antoni Crespí, president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni Abat, ha mostrat el seu agraïment a l’equip municipal per haver assumit plenament l’organització de la fira i haver-la obert a totes les entitats ciutadanes de Son Ferriol, “sense sectarismes”. 

L’INSTITUT BALEAR DE LA DONA ORGANITZA UNA CONFERÈNCIA SOBRE LLENGUATGE NO SEXISTA DINS ELS ACTES COMMEMORATIUS DEL SEU DESÈ ANIVERSARI
L’Institut Balear de la Dona ha organitzat, dins dels actes programats per commemorar el seu desè aniversari, la conferència “El Llenguatge no sexista”, que farà la catedràtica Eulàlia Lledó Cunill aquest divendres, al Centre de Cultura de Sa Nostra. L’acte serà presentat per la consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, i comptarà amb l’assistència de la directora de l’Institut, Lila Thomàs.
CIMERA DELS POBLES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC: WILLY MEYER ES COMPROMET A TRASLLADAR AL PARLAMENT EUROPEU LES CONCLUSIONS DE LA CONFERÈNCIA   Adolfo Barrena, Secretari de Medi ambient, Energia, Transport i Aigua, juntament amb Willy Meyer, eurodiputat i Coordinador de Política Internacional d’Esquerra Unida, i una delegació del Grup Parlamentari de l’Esquerra Unitària Europea – Esquerra Verd Nòrdica (*GUE/*NGL),  participen en la Cimera dels Pobles contra el Canvi Climàtic que està tenint lloc a Cochabamba, Bolívia.
En l’acte d’obertura, davant 20 mil persones, han intervingut representants de tots els continents del Planeta, entre ells Willy Meyer, en nom del GUE/NGL. Evo Morales, President de l’Estat Plurinacional de Bolívia, va tancar l’acte amb una cridada urgent a un compromís mundial per a salvar el Planeta, per a salvar a la Pachamama.
En la seva intervenció, Willy Meyer, va subratllar el fracàs del Cim de Copenhagen, responsabilitzant als països desenvolupats per aquest fet i plantejant la necessitat de canviar el sistema que està en l’origen de la crisi econòmica, social i mediambiental. “Si no canviem el model econòmic en el qual el mercat imposa les seves lleis, va dir Meyer, no aconseguirem acabar amb les agressions al Planeta ni ajudarem a la Mare Terra Pachamama’. Meyer va destacar que “a diferència de Copenhagen, en els quals es va detenir a milers de manifestants, aquí, en Copenhagen, els pobles del món estan expressant les seves opinions en llibertat”. 
El diputat va assumir el compromís de defensar en el Parlament Europeu les Conclusions de la Conferència i de fer tot el possible per a divulgar les mateixes i contribuir que la Conferència de Cancún sigui l’inici d’un procés del canvi que el planeta i la Humanitat necessiten. 
EU reafirma el seu compromís  amb la necessitat de confluir amb tots els Moviments Socials en la consecució d’una estratègia global de sostenibilitat i lluita contra el Canvi Climàtic.

ESQUERRA UNIDA DÓNA SUPORT LES MOBILITZACIONS CONTRA LA IMPUNITAT DEL FRANQUISME I EN DEFENSA DEL JUTGE GARZÓN

La formació d’esquerra transformadora continua donant suport la causa de Garzón, i totes les federacions d’IU en tot l’estat participaran en la manifestació del dia 24.  Per EU la situació actual es deu ‘la vinculació amb arrels franquistes per una banda de la judicatura espanyola” i al Govern socialista que “no va fer el que havia de fer i  claudicà davant la pressió de l’extrema dreta” en la Llei de Memòria Històrica. Va expressar la seva “esperança que no s’inhabiliti a un valor importantíssim de la judicatura espanyola”, al que es duu ” a la banqueta per l’acció dels hereus del braç armat del franquisme, per la vinculació a arrels franquistes per una banda de la judicatura espanyola, que encara no s’ha adaptat al ple segle XXI i la democràcia espanyola”. També és responsable el Govern del PSOE, que claudicà en el debat de la Llei de Memòria Històrica, “si el Govern no hagués claudicat davant la pressió de l’extrema dreta i de la dreta de l’oblit que vol oblidar el passat, Garzón no estaria en la cruïlla actual”. Esquerra Unida seguirà lluitant per la recuperació de la memòria i la rehabilitació de les víctimes del franquisme, base de “una democràcia de qualitat que a més es retrobi plenament amb el passat negre que ens va tocar viure, i que es resolgui definitivament perquè passi a ser únicament una pàgina en la memòria històrica d’Espanya”. Per aquesta raó, Esquerra Unida continua donant suport la causa de Garzón, i totes les federacions d’Esquerra Unida a tot l’estat participaran en la manifestació del dia 24 per a intentar impedir que s’inhabiliti a un jutge que està complint amb el rescat del millor de la democràcia en el nostre país. Així que recorda….
RESERVA’T EL 24 D’ABRIL: CONCENTRACIÓ EN SUPORT A GARZÓN A PALMA, INVESTIGAR ELS CRIMS DEL FRANQUISME NO ÉS CAP DELICTE!
EUIB es sumarà a la Concentració en suport a Garzón prevista pel proper dissabte 24 d’abril a les 18:30 a la Plaça d’Espanya i que ha estat convocada a través d’internet com a proposta de mobilització simultània a totes les capitals de comunitat de l’estat.
Compromesos en la difusió de la convocatòria us adjuntem enllaços al cartell que ja corre per internet:  Cartell en format a4 http://www.scribd.com/doc/30014824/240410-Car-Tell-A4-Mani-Palma-Garzon  per facilitar-vos la seva difusió i que en breu també trobareu  a la nostra web
LA REGIDORIA DE BENESTAR SOCIAL REALITZA UN NOU REALLOTJAMENT D’UNA FAMÍLIA DE SON BANYA
Un cop la família ha abandonat el poblat han començat les obres de demolició de la barraca on vivien fins ara.
La Regidoria de Benestar Social ha realitzat el reallotjament voluntari d’una nova família que fins ara residia a Son Banya, a través del Patronat Municipal de Reallotjament i Reinserció Social. 
La família reallotjada es composa de set membres, quatres dels quals són majors i tres són menors d’edat. La infravivenda on residien fins ara es trobava situada al carrer número tres del poblat de Son Banya. Tal i com es contempla al “programa de reallotjament i integració social de la població de Son Riera” aprovat per junta de govern al mes de juliol de 2008, aquesta barraca ha començat a ser enderrocada avui mateix per a que no sigui ocupada per cap altra persona. Tot el procés s’ha produït dintre de la normalitat i sense cap tipus d’incident. Així mateix, les persones reallotjades presenten les garanties econòmiques suficients per a que puguin començar el seu procés de inserció a la vida normalitzada de Palma com qualsevol altre ciutadà. 
PRESENTACIÓ DE LA XVIII FIRA DE SON FERRIOL  
La Fira de Son Ferriol que tindrà lloc aquest cap de setmana comptarà amb la participació directa de més de 40 entitats ciutadanes i serveis públics
La Conselleria d’Agricultura i Pesca, juntament amb les entitats ciutadanes, agraeixen aquesta participació que ha presidit l’organització de tota la fira, a més de la rellevància donada a l’activitat agrària, ramadera i artesanal.
Eberhard Grosske, Tinent de Batlessa i president de l’IMFOF ha presentat aquesta setmana la XVIII edició de la Fira de Son Ferriol, que tindrà lloc els pròxims dies 24 i 25 d’abril. Cal recordar que aquesta era la data prevista per l’anterior equip de l’IMFOF, una decisió que irreversible per raons de calendari que farà que per primera vegada la fira de Son Ferriol es celebri al mes d’abril, coincidint amb la de Santa Maria. No obstant això, Grosske ha manifestat que s’espera una presència d’expositors semblant a la de l’any passat, i una gran assistència de públic degut al major nombre d’activitats complementàries programades.
Grosske, ha destacat també que l’organització d’aquesta nova edició de la Fira de Son Ferriol ha estat fruit de la participació i el consens amb les entitats ciutadanes, que s’han involucrat en els detalls d’aquest esdeveniment a través del consell de barri de Son Ferriol, la comissió de seguiment de l’organització de la fira i la programació d’activitats que marcaran la celebració. Grosske ha remarcat també que aquesta participació serà una garantia de transparència en la gestió d’aquest esdeveniment.
Emylse Mas, assessora de promoció econòmica de l’IMFOF, ha explicat que la XVIII Fira de Son Ferriol compta amb un pressupost total de 65.000€, dels quals 45.000€ provenen de l’IMFOF i 20.000€ del Govern de les Illes Balears. A més a més, Mas, ha explicat que els principals objectius d’aquesta Fira de Son Ferriol són:
Posar en valor la ruralia de Palma
Intentar retornar al màxim el caràcter agrícola, ramader i de caça de la Fira.
Ajudar a dinamitzar Son Ferriol, les seves entitats i comerços.
En aquest sentit, Mas ha destacat que al programa d’activitats de la fira s’hi hagin incorporat associacions lligades al món ramader i autòcton de Mallorca, a més d’associacions lligades a la caça i organitzacions del sector agrícola, que contribuiran a retornar a la fira el seu esperit tradicional de valorització de la ruralia palmesana.
Respecte a aquesta qüestió, la directora general d’agricultura de la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears ha expressat la seva satisfacció en relació a l’organització i l’orientació donada enguany a la Fira de Son Ferriol, ja que el seu marcat caràcter rural servirà no només per donar suport al sector agrícola, ramader i artesà de la zona, sinó també per conscienciar a la ciutadania en general del valor de que Palma compti amb un territori rural tan important dintre de la geografia de la ciutat.
Així mateix, la sra. Jerònima Bonafè, representant de la Unió de Cooperatives Agrícoles de Balears, ha manifestat que representa un gran pas per endavant que per primera vegada s’hagin tingut en compte a les entitats agràries en l’organització d’aquesta fira. En aquest mateix sentit, el sr. Antoni Crespí, president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni Abat, ha mostrat el seu agraïment a l’equip municipal per haver assumit plenament l’organització de la fira i haver-la obert a totes les entitats ciutadanes de Son Ferriol, “sense sectarismes”. 

L’INSTITUT BALEAR DE LA DONA ORGANITZA UNA CONFERÈNCIA SOBRE LLENGUATGE NO SEXISTA DINS ELS ACTES COMMEMORATIUS DEL SEU DESÈ ANIVERSARI
L’Institut Balear de la Dona ha organitzat, dins dels actes programats per commemorar el seu desè aniversari, la conferència “El Llenguatge no sexista”, que farà la catedràtica Eulàlia Lledó Cunill aquest divendres, al Centre de Cultura de Sa Nostra. L’acte serà presentat per la consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, i comptarà amb l’assistència de la directora de l’Institut, Lila Thomàs.
CIMERA DELS POBLES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC: WILLY MEYER ES COMPROMET A TRASLLADAR AL PARLAMENT EUROPEU LES CONCLUSIONS DE LA CONFERÈNCIA   Adolfo Barrena, Secretari de Medi ambient, Energia, Transport i Aigua, juntament amb Willy Meyer, eurodiputat i Coordinador de Política Internacional d’Esquerra Unida, i una delegació del Grup Parlamentari de l’Esquerra Unitària Europea – Esquerra Verd Nòrdica (*GUE/*NGL),  participen en la Cimera dels Pobles contra el Canvi Climàtic que està tenint lloc a Cochabamba, Bolívia.
En l’acte d’obertura, davant 20 mil persones, han intervingut representants de tots els continents del Planeta, entre ells Willy Meyer, en nom del GUE/NGL. Evo Morales, President de l’Estat Plurinacional de Bolívia, va tancar l’acte amb una cridada urgent a un compromís mundial per a salvar el Planeta, per a salvar a la Pachamama.
En la seva intervenció, Willy Meyer, va subratllar el fracàs del Cim de Copenhagen, responsabilitzant als països desenvolupats per aquest fet i plantejant la necessitat de canviar el sistema que està en l’origen de la crisi econòmica, social i mediambiental. “Si no canviem el model econòmic en el qual el mercat imposa les seves lleis, va dir Meyer, no aconseguirem acabar amb les agressions al Planeta ni ajudarem a la Mare Terra Pachamama’. Meyer va destacar que “a diferència de Copenhagen, en els quals es va detenir a milers de manifestants, aquí, en Copenhagen, els pobles del món estan expressant les seves opinions en llibertat”. 
El diputat va assumir el compromís de defensar en el Parlament Europeu les Conclusions de la Conferència i de fer tot el possible per a divulgar les mateixes i contribuir que la Conferència de Cancún sigui l’inici d’un procés del canvi que el planeta i la Humanitat necessiten. 
EU reafirma el seu compromís  amb la necessitat de confluir amb tots els Moviments Socials en la consecució d’una estratègia global de sostenibilitat i lluita contra el Canvi Climàtic.
Share This