LA PATRONAL DE LA CONSTRUCCIÓ HAURIA DE TENIR UN CODI DEONTOLÒGIC, A MÉS D’EXIGIR PRESSUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA

Davant el comunicat emès per l’Assocaciació de Constructors de Balears, en què es reclama el dret a l’anonimat i la pressumpció d’innocència dels empresaris que són detinguts en casos de corrupció, des d’EU consideram que no és la resposta que calia esperar d’ells si el que volen és, justament, netejar la imatge del col·lectiu.
Des d’EU no compartim el tò victimista del comunicat, ja que no hi ha “ideologies” que els demonitzin, sinó què més bé han estat alguns d’ells els que s’ho han guanyat a pols, i no es pot obviar  que apart dels polítics corruptes, hi ha hagut gent que se n’ha beneficiat, d’aquesta corrupció, i que hi ha participat activament, i molts han estat promotors o constructors.
Per tant, com en el cas dels polítics, paguen justs per pecadors, però per a EU, allò que hauria de defensar la patronal de la construcció és més celeritat de la justícia, l’esclariment dels casos de corrupció oberts però sobretot, presentar un codi deontològit del sector, que marcàs unes pautes de comportament ètic dels empresaris i servís per recuperar la credibilitat d’un sector en el qual, evidentment, hi ha molta gent que es guanya la vida dignament.
ÈXIT DE LES MOBILITZACIONS CONTRA LA IMPUNITAT AQUEST CAP DE SETMANA
Més d’un milenar de persones participaren dissabte horabaixa a la concentració contra la impunitat dels crims del franquisme convocada a Palma pels col·lectius de memòria històrica i a travès de les xarxes socials, i que va comptar amb l’adhesió d’EU.
La Plaça d’Espanya fou un clam que s’uní al de moltes altres ciutats d’arreu de l’Estat i del món on els ciutadans i ciutadanes que lluiten per la democràcia han denunciat activament que seure el jutge Garzón al banquet per haver intentat fer justícia amb els crims del franquisme és un atac a l’Estat de dret.
Per a EU, els vertaders demòcrates “eren en aquestes concentracions, i no al revès, com defensa el PP, que ara afirma que la participació d’alguns membres del PSOE a aquestes mobilitzacions posa en perill la democràcia”. Cal recordar al PP que el que posa en perill la democràcia és el desmantetllament del sector públic que propugna el PP, la corrupció que buida les arques públiques i que ha protagonitzat el PP, i el seu silenci còmplice amb els grups d’ultradreta, ara amb la querella presentada contra Garzón, però també en moltes altres ocasions.
NAOMI KLEIN DEFENSA L’ACORD DELS POBLES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
L’activista internacional Naomi Klein ha defensat la cimera contra el canvi climàtic i pels drets de la mare terra promoguda pel president bolivià Evo Morales, i ha qualificat de “nou moviment” contra el canvi climàtic”, basat en els quatre punts proposats per Evo: que s’haurien de reconèxier drets a la naturalesa, que la protegeixin de l’aniquilació dels ecosistemes (una declaració universal dels drets de la mare terra); que aquells que violin aquests drets i altres acords ambientals internacionals seran jutjats per això (un tribunal de justícia climàtica); que els països empobrits han de rebre compensacions per una crisi que han d’enfrontar però que poc hi han tengut a veure en la seva creació (deute climàtic); i que hi hauria d’haver un mecanisme perquè la gent al món expressi els seus punts de vista sobre aquests temes (un referèndum mundial dels pobles sobre el canvi climàtic).
Podeu trobar l’Acord dels Pobles sobre el Canvi Climàtic aprovat a la cimera de Cochabamba al web d’IU federal: http://www.izquierda-unida.es/node/7231.
NOU ASSASSINAT A COLÒMBIA DE DEFENSOR DELS DRETS HUMANS RECORDA EL GENOCIDI QUE ES VIU AL PAÍS I EL SILENCI DE LA COMUNITAT INTERNACIONAL
Fa uns dies va ser assassinat a Colòmbia Diego Fernando Escobar Múnera, sindicalista i Jutge que sempre s’havia distingit per la seva transparència, honestedat i entrega a la causa de la justícia. Una mort de la qual  banquers, narcotraficants, terratinents i sicaris se’n beneficien, i que ens recorda que Colòmbia és el país més perillós del món per exercir el sindicalisme i la defensa dels drets humans.
Un genocidi silenciós que ja compta amb més de 200.000 víctimes amb la connivència (quan no amb la participació directa) de l’Estat colombià, que es reparteix amb els paramilitars a parts iguals els crims perpetrats contra víctimes innocents, sempre amb l’excusa de la lluita contra el terrorisme o la “guerrilla”.
Fa només uns mesos, es va trobar a la Macarena, al departament del Meta, una fossa amb més de 2.000 cadàvers de persones “desaparegudes” que l’exèrcit ja ha reconegut com a obra seva dels darrers anys, i això no ha merescut la portada de cap mitjà de comunicació internacional, una mostra de com es tracta la informació sobre Colòmbia, però sobretot de les xarxes d’interessos econòmics que van més enllà del propi país.
IU TORNA A DEMANAR LA SUSPENSIÓ DE L’ESTATUT AVANÇAT UE-MARROC
L’eurodiputat Willy Meyer s’ha tornat a adreçar a la Comissió Europea i al Consell europeu davant l’empitjorament de la salut dels presos polítics saharauís en vaga de fam des de fa 35 dies, especialment d’Alí Salem Tamek, que duu uns dies hopsitalitzat.

Meyer ha instat la UE a suspendre l’Estatut Avançat UE-Marroc davant les reiterades i flagrants violacions dels drets humans per part d’aqeust país. De la mateixa manera, ha exigit a la UE que adopti mesures “per salvaguardar les seves vides i assolir el seu alliberament”.

LA PATRONAL DE LA CONSTRUCCIÓ HAURIA DE TENIR UN CODI DEONTOLÒGIC, A MÉS D’EXIGIR PRESSUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA

Davant el comunicat emès per l’Assocaciació de Constructors de Balears, en què es reclama el dret a l’anonimat i la pressumpció d’innocència dels empresaris que són detinguts en casos de corrupció, des d’EU consideram que no és la resposta que calia esperar d’ells si el que volen és, justament, netejar la imatge del col·lectiu.
Des d’EU no compartim el tò victimista del comunicat, ja que no hi ha “ideologies” que els demonitzin, sinó què més bé han estat alguns d’ells els que s’ho han guanyat a pols, i no es pot obviar  que apart dels polítics corruptes, hi ha hagut gent que se n’ha beneficiat, d’aquesta corrupció, i que hi ha participat activament, i molts han estat promotors o constructors.
Per tant, com en el cas dels polítics, paguen justs per pecadors, però per a EU, allò que hauria de defensar la patronal de la construcció és més celeritat de la justícia, l’esclariment dels casos de corrupció oberts però sobretot, presentar un codi deontològit del sector, que marcàs unes pautes de comportament ètic dels empresaris i servís per recuperar la credibilitat d’un sector en el qual, evidentment, hi ha molta gent que es guanya la vida dignament.
ÈXIT DE LES MOBILITZACIONS CONTRA LA IMPUNITAT AQUEST CAP DE SETMANA
Més d’un milenar de persones participaren dissabte horabaixa a la concentració contra la impunitat dels crims del franquisme convocada a Palma pels col·lectius de memòria històrica i a travès de les xarxes socials, i que va comptar amb l’adhesió d’EU.
La Plaça d’Espanya fou un clam que s’uní al de moltes altres ciutats d’arreu de l’Estat i del món on els ciutadans i ciutadanes que lluiten per la democràcia han denunciat activament que seure el jutge Garzón al banquet per haver intentat fer justícia amb els crims del franquisme és un atac a l’Estat de dret.
Per a EU, els vertaders demòcrates “eren en aquestes concentracions, i no al revès, com defensa el PP, que ara afirma que la participació d’alguns membres del PSOE a aquestes mobilitzacions posa en perill la democràcia”. Cal recordar al PP que el que posa en perill la democràcia és el desmantetllament del sector públic que propugna el PP, la corrupció que buida les arques públiques i que ha protagonitzat el PP, i el seu silenci còmplice amb els grups d’ultradreta, ara amb la querella presentada contra Garzón, però també en moltes altres ocasions.
NAOMI KLEIN DEFENSA L’ACORD DELS POBLES CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
L’activista internacional Naomi Klein ha defensat la cimera contra el canvi climàtic i pels drets de la mare terra promoguda pel president bolivià Evo Morales, i ha qualificat de “nou moviment” contra el canvi climàtic”, basat en els quatre punts proposats per Evo: que s’haurien de reconèxier drets a la naturalesa, que la protegeixin de l’aniquilació dels ecosistemes (una declaració universal dels drets de la mare terra); que aquells que violin aquests drets i altres acords ambientals internacionals seran jutjats per això (un tribunal de justícia climàtica); que els països empobrits han de rebre compensacions per una crisi que han d’enfrontar però que poc hi han tengut a veure en la seva creació (deute climàtic); i que hi hauria d’haver un mecanisme perquè la gent al món expressi els seus punts de vista sobre aquests temes (un referèndum mundial dels pobles sobre el canvi climàtic).
Podeu trobar l’Acord dels Pobles sobre el Canvi Climàtic aprovat a la cimera de Cochabamba al web d’IU federal: http://www.izquierda-unida.es/node/7231.
NOU ASSASSINAT A COLÒMBIA DE DEFENSOR DELS DRETS HUMANS RECORDA EL GENOCIDI QUE ES VIU AL PAÍS I EL SILENCI DE LA COMUNITAT INTERNACIONAL
Fa uns dies va ser assassinat a Colòmbia Diego Fernando Escobar Múnera, sindicalista i Jutge que sempre s’havia distingit per la seva transparència, honestedat i entrega a la causa de la justícia. Una mort de la qual  banquers, narcotraficants, terratinents i sicaris se’n beneficien, i que ens recorda que Colòmbia és el país més perillós del món per exercir el sindicalisme i la defensa dels drets humans.
Un genocidi silenciós que ja compta amb més de 200.000 víctimes amb la connivència (quan no amb la participació directa) de l’Estat colombià, que es reparteix amb els paramilitars a parts iguals els crims perpetrats contra víctimes innocents, sempre amb l’excusa de la lluita contra el terrorisme o la “guerrilla”.
Fa només uns mesos, es va trobar a la Macarena, al departament del Meta, una fossa amb més de 2.000 cadàvers de persones “desaparegudes” que l’exèrcit ja ha reconegut com a obra seva dels darrers anys, i això no ha merescut la portada de cap mitjà de comunicació internacional, una mostra de com es tracta la informació sobre Colòmbia, però sobretot de les xarxes d’interessos econòmics que van més enllà del propi país.
IU TORNA A DEMANAR LA SUSPENSIÓ DE L’ESTATUT AVANÇAT UE-MARROC
L’eurodiputat Willy Meyer s’ha tornat a adreçar a la Comissió Europea i al Consell europeu davant l’empitjorament de la salut dels presos polítics saharauís en vaga de fam des de fa 35 dies, especialment d’Alí Salem Tamek, que duu uns dies hopsitalitzat.

Meyer ha instat la UE a suspendre l’Estatut Avançat UE-Marroc davant les reiterades i flagrants violacions dels drets humans per part d’aqeust país. De la mateixa manera, ha exigit a la UE que adopti mesures “per salvaguardar les seves vides i assolir el seu alliberament”.

Share This