EL BATLE DE SESEÑA, CAYO LARA I MANUEL CÀMARA DECLAREN AVUI ALS TRIBUNALS PER LES QUERELLES D’’EL POCERO’  

El Batle de Seseña Manuel Fuentes (qui va ser a Palma fa unes setmanes per parlar sobre la transparència en la gestió pública), el coordinador federal d’IU Cayo Lara i el company de l’executiva d’EUIB Manuel Càmara compareixen avui com a imputats davant el jutjat nº 43 de Madrid per respondre davant una de les querrelles presentades pel polèmic constructor Francisco Hernando “El Pocero” per pressumpta denúncia falsa contra el mateix.
El 2006, els dirigents d’IU (llavors Cayo Lara era coordinador de Castella-La Manxa i Manuel Càmara secretari d’organització federal) presentaren davant la Fiscalia Anticorrupció una denúncia perquè s’investigassin les irregularitats entorn a la tramitació del Pla d’ordenació d’El Quiñón de Seseña, on El pocero planejava construir més de 13.000 habitatges. La denúncia, a pesar de les evidències, no va ser acceptada, no obstant sí que ho va ser, per part de l’Audiència provincial de Madrid, la querella presentada per l’especulador, per denúncia falsa.
Amb la seva compareixença avui als tribunals, els companys d’Esquerra Unida demostren que des de la coalició s’ha defensat sempre la màxima transparència en la gestió pública, i que aquesta querella d’”El Pocero”, com totes les anteriors (que sumen 13), són contra tota l’organització.
Des d’EU volem recolzar els tres companys afectats per la reapertura d’aquest cas, que en el seu intent de denunciar l’especulació i la corrupció ara són víctimes d’una greu injustícia, ja que aquesta denúncia ja fou arxivada en el seu dia perquè l’Audiència va considerar que Fuentes, Lara i Càmara simplement s’havien limitat a posar en coneixement de la Fiscalia una determinada informació. Ara, el poder d’”El Pocero” i els seus advocats d’honoraris milionaris han fet que els companys es tornin a seure davant el jutge. Des d’EUIB, tota la solidaritat amb ells.
CINISME DEL PP EN DEMANAR AL GOVERN SOBRE “EL DEUTE” DE LA CAIB
Per a EU, la intenció del PP de demanar demà al Parlament a l’actual Govern sobre el deute de la Comunitat Autònoma és “tota una manifestació de cinisme”. Segons el coordinador d’EUIB, David Abril, “després de l’assalt que han fet a les arques públiques, s’atreveixen a demanar que perquè estam endeutats, intentant alarmar la població com si això fos Grècia”.
Cal recordar que el deute es correspon tant amb els forats per la mala gestió del PP durant l’anterior legislatura, amb un sobrecost important de determinades infraestructures (Palma Arena, Metro, Son Espases) que ha repercutit en aquesta; com també a les inversions públiques fetes per fer front a la crisi econòmica i a la manca d’ingressos de la CAIB. Si no hi hagués deute públic, que a més s’ajusta als límits marcats per la Llei de Pressuposts, seria impossible, en la nostra opinió, fer front a les necessàries despeses socials per fer front a la crisi.
Per això, des d’EU pensam que els que haurien de donar compte sobre aquest deute són potser els populars, que encara han de donar moltes explicacions sobre la seva gestió.
ESPERANZA AGUIRRE NATURALITZA LA CORRUPCIÓ A LES INSTITUCIONS
Una altra mostra de cinisme la va donar ahir Esperanza Aguirre, en el seu discurs amb motiu del dia de la Comunitat de Madrid, en el qual va afirmar que “la corrupció és una cosa consubstancial a les institucions”. Per a EU, es tracta d’una falsetat que només serveix per justificar els nombrosos casos de corrupció en què està immers el PP, especialment després que s’ha consegut tot el que varen fer a Balears, però també perquè el cas Gürtel, destapat a Madrid, podria significar l’existència d’una trama de finançament il·legal del partit a partir de les Comunitats governades pels populars.
Les afirmacions d’EU són, en la nostra opinió, lesives per a la democràcia, ja que la corrupció és sobretot la demostració d’una falta d’ètica per part de qui exerceix un càrrec públic, que hauria de mirar per l’interès general i no pel seu interès privat, a més d’un desmantetllament de l’Estat, com es demostra a la nostra Comunitat, on els comptes no surten en part per la corrupció i la mala gestió.
GRÈCIA: FLEXIBILITAT AMB LA BANCA I DURESA AMB LA GENT TREBALLADORA
La duresa dels plans d’ajustament econòmic per a Grècia propugnada pel FMI de cara a la gent treballadora és inversament proporcional a la flexibilitat atorgada als bancs.
De fet, el resultat de la reunió extraordinària i d’emergència d’ahir dels Ministres de finances de la UE és que es donaran diners a Grècia (110.000 milions en tres anys), però sobretot per donar liquidesa al seu sistema financer i els seus bancs, que tindran “flexibilitat” per a la seva administració, segons indica el document aprovat, que condiciona a més a més els prèstecs multilaterals als plans de retall que el Parlament grec aprovarà d’aquí a pocs dies, i que a més de contenció salarial, desmantetllament del sector públic amb l’acomiadament del 30% dels treballadors públics, retalls educatius i sanitaris, i pujada de l’IVA, entre d’altres, inclou també el retard en l’edat de jubilació. Una mostra més de la deriva neoliberal de la UE, que és per altra banda una de les causes que ens han duït a l’actual crisi, i que ara es vol tornar a imposar per la via de l’”emergència”.
ORGANITZACIONS ECOLOGISTES RECORDEN QUE ESPANYA NO ESTÀ EXEMPTA DE RISC DE CATÀSTROFE ECOLÒGICA PER LES EXTRACCIONS PETROLIERES
Davant la catàstrofe ecològica provocada per la multinacional BP als Estats Units amb l’extracció de petroli, les organitzacions Oceana i Ecologistas en Acción han recordat aquest cap de setmana que el nostre país tampoc no està exempt d’aquest tipus de riscos.
Concretament, els ecologistes han denunciat que a les costes de Tarragona, Gijón i Vigo s’estan fent prospeccions similars a la que ha provocat l’accident al Golf de Mèxic, i que la mar “està plena” de plataformes petrolieres que sempre poden tenir fugues de cru. També han fet referència a la plataforma petroliera que es vol construir a aigües de les Illes Canàries, on es podria arribar a produnditats similars a les del lloc del desastre, uns 1.500 metres de profunditat.

Per a aquestes organitzacions, evitar desastres d’aquesta magnitud passa per establir mecanismes de control a nivell global sobre la indústria del petroli, així com per reduir la dependència del mateix, perquè la seva explotació sigui menor.

EL BATLE DE SESEÑA, CAYO LARA I MANUEL CÀMARA DECLAREN AVUI ALS TRIBUNALS PER LES QUERELLES D’’EL POCERO’  

El Batle de Seseña Manuel Fuentes (qui va ser a Palma fa unes setmanes per parlar sobre la transparència en la gestió pública), el coordinador federal d’IU Cayo Lara i el company de l’executiva d’EUIB Manuel Càmara compareixen avui com a imputats davant el jutjat nº 43 de Madrid per respondre davant una de les querrelles presentades pel polèmic constructor Francisco Hernando “El Pocero” per pressumpta denúncia falsa contra el mateix.
El 2006, els dirigents d’IU (llavors Cayo Lara era coordinador de Castella-La Manxa i Manuel Càmara secretari d’organització federal) presentaren davant la Fiscalia Anticorrupció una denúncia perquè s’investigassin les irregularitats entorn a la tramitació del Pla d’ordenació d’El Quiñón de Seseña, on El pocero planejava construir més de 13.000 habitatges. La denúncia, a pesar de les evidències, no va ser acceptada, no obstant sí que ho va ser, per part de l’Audiència provincial de Madrid, la querella presentada per l’especulador, per denúncia falsa.
Amb la seva compareixença avui als tribunals, els companys d’Esquerra Unida demostren que des de la coalició s’ha defensat sempre la màxima transparència en la gestió pública, i que aquesta querella d’”El Pocero”, com totes les anteriors (que sumen 13), són contra tota l’organització.
Des d’EU volem recolzar els tres companys afectats per la reapertura d’aquest cas, que en el seu intent de denunciar l’especulació i la corrupció ara són víctimes d’una greu injustícia, ja que aquesta denúncia ja fou arxivada en el seu dia perquè l’Audiència va considerar que Fuentes, Lara i Càmara simplement s’havien limitat a posar en coneixement de la Fiscalia una determinada informació. Ara, el poder d’”El Pocero” i els seus advocats d’honoraris milionaris han fet que els companys es tornin a seure davant el jutge. Des d’EUIB, tota la solidaritat amb ells.
CINISME DEL PP EN DEMANAR AL GOVERN SOBRE “EL DEUTE” DE LA CAIB
Per a EU, la intenció del PP de demanar demà al Parlament a l’actual Govern sobre el deute de la Comunitat Autònoma és “tota una manifestació de cinisme”. Segons el coordinador d’EUIB, David Abril, “després de l’assalt que han fet a les arques públiques, s’atreveixen a demanar que perquè estam endeutats, intentant alarmar la població com si això fos Grècia”.
Cal recordar que el deute es correspon tant amb els forats per la mala gestió del PP durant l’anterior legislatura, amb un sobrecost important de determinades infraestructures (Palma Arena, Metro, Son Espases) que ha repercutit en aquesta; com també a les inversions públiques fetes per fer front a la crisi econòmica i a la manca d’ingressos de la CAIB. Si no hi hagués deute públic, que a més s’ajusta als límits marcats per la Llei de Pressuposts, seria impossible, en la nostra opinió, fer front a les necessàries despeses socials per fer front a la crisi.
Per això, des d’EU pensam que els que haurien de donar compte sobre aquest deute són potser els populars, que encara han de donar moltes explicacions sobre la seva gestió.
ESPERANZA AGUIRRE NATURALITZA LA CORRUPCIÓ A LES INSTITUCIONS
Una altra mostra de cinisme la va donar ahir Esperanza Aguirre, en el seu discurs amb motiu del dia de la Comunitat de Madrid, en el qual va afirmar que “la corrupció és una cosa consubstancial a les institucions”. Per a EU, es tracta d’una falsetat que només serveix per justificar els nombrosos casos de corrupció en què està immers el PP, especialment després que s’ha consegut tot el que varen fer a Balears, però també perquè el cas Gürtel, destapat a Madrid, podria significar l’existència d’una trama de finançament il·legal del partit a partir de les Comunitats governades pels populars.
Les afirmacions d’EU són, en la nostra opinió, lesives per a la democràcia, ja que la corrupció és sobretot la demostració d’una falta d’ètica per part de qui exerceix un càrrec públic, que hauria de mirar per l’interès general i no pel seu interès privat, a més d’un desmantetllament de l’Estat, com es demostra a la nostra Comunitat, on els comptes no surten en part per la corrupció i la mala gestió.
GRÈCIA: FLEXIBILITAT AMB LA BANCA I DURESA AMB LA GENT TREBALLADORA
La duresa dels plans d’ajustament econòmic per a Grècia propugnada pel FMI de cara a la gent treballadora és inversament proporcional a la flexibilitat atorgada als bancs.
De fet, el resultat de la reunió extraordinària i d’emergència d’ahir dels Ministres de finances de la UE és que es donaran diners a Grècia (110.000 milions en tres anys), però sobretot per donar liquidesa al seu sistema financer i els seus bancs, que tindran “flexibilitat” per a la seva administració, segons indica el document aprovat, que condiciona a més a més els prèstecs multilaterals als plans de retall que el Parlament grec aprovarà d’aquí a pocs dies, i que a més de contenció salarial, desmantetllament del sector públic amb l’acomiadament del 30% dels treballadors públics, retalls educatius i sanitaris, i pujada de l’IVA, entre d’altres, inclou també el retard en l’edat de jubilació. Una mostra més de la deriva neoliberal de la UE, que és per altra banda una de les causes que ens han duït a l’actual crisi, i que ara es vol tornar a imposar per la via de l’”emergència”.
ORGANITZACIONS ECOLOGISTES RECORDEN QUE ESPANYA NO ESTÀ EXEMPTA DE RISC DE CATÀSTROFE ECOLÒGICA PER LES EXTRACCIONS PETROLIERES
Davant la catàstrofe ecològica provocada per la multinacional BP als Estats Units amb l’extracció de petroli, les organitzacions Oceana i Ecologistas en Acción han recordat aquest cap de setmana que el nostre país tampoc no està exempt d’aquest tipus de riscos.
Concretament, els ecologistes han denunciat que a les costes de Tarragona, Gijón i Vigo s’estan fent prospeccions similars a la que ha provocat l’accident al Golf de Mèxic, i que la mar “està plena” de plataformes petrolieres que sempre poden tenir fugues de cru. També han fet referència a la plataforma petroliera que es vol construir a aigües de les Illes Canàries, on es podria arribar a produnditats similars a les del lloc del desastre, uns 1.500 metres de profunditat.

Per a aquestes organitzacions, evitar desastres d’aquesta magnitud passa per establir mecanismes de control a nivell global sobre la indústria del petroli, així com per reduir la dependència del mateix, perquè la seva explotació sigui menor.

Share This