logo_euib.jpg

EU PALMA VOLCADA EN EL PROCÉS CONSTITUENT I EN L’APOSTA PER LA UNITAT DE L’ESQUERRA PER TAL D’ACONSEGUIR UN GOVERN PROGRESSISTA PEL 2011

 

L’Assemblea de Palma que va tenir lloc ahir expressà una clara aposta pel següents eixos polítics: la convocatòria del Procés Constituent a Palma, l’aposta per la reedició del Bloc per Palma, un model de ciutat alternatiu pel 2011 i l’empoderament ciutadà des d’una perspectiva de radicalitat democràtica com a elements cabdals

 

Ahir dimecres dia 5 de maig va tenir lloc l’Assemblea d’EU de Palma que tractà una proposta política general sobre el model de ciutat. Aquesta proposta és el punt de partida de la formació per tal de començar a definir la proposta programàtica, els elements bàsics del canvi per Palma des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda de cara a les eleccions de 2011.

En la roda de premsa celebrada avui matí Emylse Mas, Coordinadora d’EU Palma ha presentat un balanç dels temes tractats i recollits a l’informe polític que fou presentat ahir a l’Assemblea. L’Esmentat informe parteix de l’anàlisi  de la situació socioeconòmica de les Illes, per tal d’establir el diagnòstic dels canvis a realitzar aterrant a la realitat local de Palma, en un contexte de crisi econòmica molt advers per a la majoria de ciutadans. Mas ha assenyalat al respecte ‘Tot i que els efectes de la crisi no es poden solucionar només a nivell local, la nostra gestió a Cort  indubtablement ha contribuit a pal·iar els seus efectes’.

La dirigent d’EU ha destacat així mateix l’èxit de participació que suposà l’assemblea d’ahir, que es celebrà amb caràcter obert tot destacant l’assistència de nombroses persones adherides al Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda. En paraules de Emylse Mas ‘El fet de que un nombre de fins a 200 persones s’hagin adherit al Procés a Palma és una satisfacció per a la nostra organització, suposa un impuls de cara al futur i sens dubte, redundarà en un reforçament de l’esquerra alternativa i verda per tal d’aconseguir un govern d’esquerres pel 2011.

Mas informà al respecte que tal com recull el full de ruta d’EU, l’esmentat procés  culminarà en una Assemblea Constituent interinsular el proper 5 de juny, i que, en el cas de Palma serà el 19 de juny.

Per la seva banda, Joan Miró Responsable de Política Institucional d’EU Palma ha dit al respecte del model de ciutat alternatiu de cara al 2011, que ‘Podem i debem gestionar bé els recursos dels ciutadans però el canvi qualitatiu que ha oferit EU Palma des de les seves àrees de gestió a Cort ha estat passar pàgina de l’antic model clientelar i d’instrumentalització del teixit associatiu.

Exemples de tot això en la tasca institucional realitzada són, entre d’altres, un nou model de gestió dels Centres Culturals, els Consells de Barri, els Consell Social de la Ciutat, les subvencions a projectes comunitaris…Aquest és el model de ciutat propi de l’esquerra alternativa, una ferme aposta política pel protagonisme ciutadà i la seva participació activa, en la fortalesa del teixit associatiu per reivindicar i actuar’.

Així mateix es recullen blocs temàtics com la transparència, racionalització i austeritat en la gestió, la necessitat de codis ètics, la reorientació pressupostària cap a les polítiques socials i mediambientals, les noves formes de fer política i sobretot,  una clara aposta per l’empoderament ciutadà des d’una perspectiva de radicalitat democràtica.

Share This