La Responsable d’Organització  d’EUIB, Emylse Mas, considera que el pla del Govern per reduir el dèficit “és injust i ataca de manera directa l’estat del benestar” i empobreix més encara els Ajuntaments


Des d’EUIB es considera insòlit que un Govern que es declara d’esquerres hagi presentat aquestes mesures, i es lamenta que el president del Govern de l’Estat hagi atès només les propostes que defensa el PP i els impulsors de la dura política d’ajust neoliberal a nivell europeu i internacional.


Esquerra Unida denuncia que qui sofriran aquestes mesures seran els de sempre, pensionistes, aturats i  els treballadors i treballadores en general, precisament totes aquelles persones que no han generat aquesta crisi, però que hauran de patir tot el seu pes en les seves esquenes. Segons Mas “pagarem la crisis tots menys precisament aquells que s’han enriquit en temps de bonança, és a dir els especuladors, els banquers i les altes rendes”.


Des d’EU es lamenta de que l’única iniciativa de fiscalitat progressiva en tota la legislatura hagi estat la “Llei Beckam”, aprovada pel Congrès a instàncies d’IU-ICV. I que Zapatero no hagi vingut al Congrés amb propostes sobre fiscalitat progressiva i ambiental, augmentar els impostos a les rendes més altes, lluitar contra el frau fiscal o retirar les tropes d’Afganistan (que mantenir-les anualment suposa una despesa de 400 milions d’euros), en definitiva oferir una sortida a la crisi justa, solidària i sostenible. I enlloc d’això aparegui amb un proposta injusta, insolidària i insostenible.


Des del grup d’IU-ICV ja fa mesos que s’han presentat al Govern propostes d’esquerres per pal·liar els efectes de la crisi. Després de les mesures presentades per Zapatero des del Grup Parlamentari s’ha anunciat una oposició ferma i contudent d’aquestes mesures.


De la mateixa manera, també des d’EUIB, es donarà suport a totes les iniciatives polítiques i ciutadanes, i no només no acompanyarem al PSOE en aquesta aventura, sinó que tindrà una oposició radical, a les institucions i al carrer.

Share This