L’IMAS l’ha incorporat a quatre nous centres per a unes 250 persones i Cort passarà a gestionar el menjador del Patronat Obrer per a persones en risc d’exclusió

aj_palma_210510_foto1El conseller de Benestar Social i President de l’IMAS, Jaume Garau, juntament amb el Tinent de Batlessa i Regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske i Jesús Mullor, director executiu de serveis socials de l’IMAS, han presentat avui en roda de premsa un augment de les places de menjador social a Palma que multiplicarà per 3’4 les actualment existents.

Així  mateix, aquest increment de places permetrà la separació dels usuaris segons el seu perfil de necessitats, el que representarà una millor i més específica atenció cap a ells.  En aquest sentit, Grosske ha explicat que l’Ajuntament de Palma assumirà la gestió del menjador social ubicat al carrer Patronat Obrer, amb capacitat per 50 places, que serà destinada a atendre a persones en risc d’exclusió social per circumstàncies puntuals diverses. Al mateix temps, els usuaris del servei d’acollida i promoció sociolaboral (SAPS) compten ja amb un servei de menjador al mateix centre, el que significa 40 places més per a persones en situació de risc d’exclusió social.

Per la seva banda, Jaume Garau ha explicat que l’IMAS ha incorporat un servei de menjador a diferents centres de la xarxa d’inserció social, la qual cosa suposa unes 250 places més ofertes pel Consell de Mallorca.

En aquest sentit, des de gener de 2009 l’IMAS ja serveix dinar a Ca l’Ardiaca per a unes 120 persones (i un centenar per sopar), des de juny del mateix any a Sa Placeta (60) i des d’abril d’enguany als usuaris del centre Turmeda (55). Igualment, la vintena d’usuaris de Casa de Família que, de mitjana, anava a dinar al menjador social, a partir de maig de 2010 ja es queden a dinar a Casa de Família, per la qual en aquest centre s’ha ampliat el servei de menjador en 20 places.

Així, en total, el Consell ha passat de tenir 100 places de menjador, a 250, el que suposa un augment del 150 per cent més a Palma.

Aquestes actuacions dutes a terme per l’IMAS del Consell de Mallorca formen part d’un pla iniciat el 2009 per descongestionar el menjador social i acostar als usuaris el servei que utilitzen perquè així hi puguin accedir d’una manera més normalitzada.

Des del moment en què s’obrí el servei de menjador de Ca l’Ardiaca es va notar una certa millora en la descongestió. Aquesta descongestió va permetre que les places que anava alliberant l’IMAS, poguessin esser substituïdes per persones derivades des dels serveis de primària municipals.

En aquest sentit, dels centres o els programes des dels quals es va derivar gent al llarg de 2009 al Menjador de Transeünts, el 31,2% eren del Consell (305 dels 977 usuaris del menjador), mentre que la resta eren municipals o de programes externs a l’IMAS.

Pel que fa a les dades més generals d’aquest menjador social, durant el 2009 l’IMAS hi va atendre 977 persones, un 85% de les quals eren homes. Per edats, un 54% tenia menys de 40 anys i un 46% entre 40 i 69 anys, mentre que per nacionalitats la majoria són d’Espanya, amb 295 persones, seguit de Nigèria (159) i Marroc (72). La mitjana de racions diàries servides durant el 2009 va ser de 99.

Share This