La formació està  enllestint una campanya per tal de donar a conèixer les seves Mesures d’Ajustament Alternatives davant la crisi, tot exigint al Govern que retiri el pla d’ajustament i obri un diàleg per a pactar altres mesures més acords a les necessitats del país.

obama-zpEsquerra Unida Illes Balears considera que el govern Zapatero, cedint a les pressions dels mercats i de la Unió Europea anuncia un pla ‘d’ajustament’ que una vegada més colpeja als de sempre, els d’abaix, és a dir les persones pensionistes, aturades, els treballadors públics, els treballadors i treballadores en general, precissament totes aquelles persones que no han generat aquesta crisi però que l’estan suportant sobre les seves espatlles. En conseqüència, demanen al Govern que retiri el pla d’ajustament i obri un diàleg per a pactar altres mesures més acords a les necessitats del país.

Per EU la crisi l’estem pagant tots i totes menys aquells que precissament són els que s’han enriquit en temps de bonança econòmica, és a dir els especuladors, els banquers, les rendes més altes. Quan Zapatero presentava les mesures d’ajustament com ‘un esforç col·lectiu, equitatiu i justificat’ estava faltant a la veritat ; uns sectors es sacrifiquen i d’altres no.

A EU li hauria agradat que davant la crida d’Obama, el president Zapatero en lloc de plegar-se, li comuniqués al president dels EEUU la retirada de tropes a l’Afganistan la qual cosa suposaria també un important estalvi de la despesa pública.

I és que el govern de Zapatero després d’alleujar amb importants recursos els comptes de les entitats financeres privades -sense que el crèdit hagi arribat a empreses i famílies-, ara es dedica a presionar encara més a persones i col·lectius amb dificultats evidents i s’oblida d’altres, els que no tenen treball.

Aquest govern legisla pensant amb els executius del mercat financer del ‘capitalisme de casino’, en els gobernadors dels bancs centrals que promulguen un mercat sense regles, i el que és encara més greu,  a cap d’ells els ha elegit la ciutadania. En definitiva, amb les mesures del govern, perd la democràcia i guanya el mercat a costa de la majoria dels treballadors i treballadores.

 

EU hi ha altra forma d’abordar la crisi per l’esquerra, tenim alternatives

En opinió d’EU hi ha altra forma d’abordar la crisi per l’esquerra es per això que la formación actualment està enllestint una campanya per tal de donar a conèixer les seves Mesures d’Ajustament Alternatives davant la crisi. Entre d’altres, combinarà el treball polític de sensibilització i informació ‘a peu de carrer’ amb la ciutadania, les iniciatives institucionals com la presentació de mocions, la mobilització ciudadana sumant-se a les mobilitzacions convocades pels sindicats davant el ‘tijeretazo’ del govern, previstes pel 20 de maig i la vaga general d’empleats públics del 8 de juny.

Cal recodar que ahir dimecres delegacions d’Esquerra Unida i de CC.OO, encapçalades per les seves màxims dirigents, Cayo Lara i Ignacio Fernández Toxo, respectivament, han mantingut una trobada per a analitzar el pla d’ajustament presentat pel govern i les mobilitzacions convocades a aquest efecte. Fins al moment, ambdues organitzacions han rebutjat les mesures contemplades en el pla d’ajustament, que carreguen sobre pensionistes, empleats públics, persones depenents i parats el pes de la reducció del dèficit públic.  Des d’ambdues organitzacions no es descarta que d’intensificar-se les mesures contra els drets dels treballadors, pugui convocar-se una vaga general.

Share This