EU: EL PP NO ARRIBA MAI A TEMPS A DONAR DE BAIXA ELS PRESSUMPTES CORRUPTES
El codi ètic de José Ramon Bauzà, per a EU, encara està per aplicar. De fet, en la nostra opinió ha passat amb Cardona el mateix que ha passat amb altres acusats de corrupció, com el propi Matas, on el PP curiosament mai és a temps de donar de baixa ningú, ja que és el propi afectat el que es dóna de baixa. Per tant, es pot dir que més enllà de les paraules, el PP encara no ha fet res per depurar les responsabilitats polítiques derivades dels nombrosos casos de corrupció a les seves files.
En el cas de Cardona, per a EU és intolerable que l’exconseller del PP acusat al cas “Scala”, i a qui s’ha imposat una fiança civil de gairebé 3 milions d’euros, quedi al Parlament, ja que deteriora seriosament la imatge de la cambra. En aquest sentit, aplaudim la iniciativa del Bloc de no permetre el pas de diputats que es donin de baixa del seu grup al grup mixt, de manera que quedin com a diputats no adscrits i així perdin la seva remuneració. Així com la proposta de què amb 2/3 dels vots de la cambra es pugui suspendre temporalment un diputat o diputada acusats de corrupció, i sigui substituït pel següent de la llista.
Segons el coordinador d’EU, David Abril, “no és estrany que Cardona no faci cas al PP, ja que la pressumpta contundència de les ordres de Bauzà són prou contradictòries amb l’actitud laxa mantinguda fins a la data amb la corrupció”.
L’ASSEMBLEA D’EU DE PALMA PER A L’IMPULS DELS REPTES DE FUTUR : LA CULMINACIÓ DEL PROCÉS CONSTITUENT I EL ‘SUS’ A L’ANY PREELECTORAL
Es definiran els elements bàsics del canvi des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda i que serviran de base de cara a l’elaboració del programa electoral de 2011
Avui dimecres dia 5 de maig a les 19.30h tindrà lloc Assemblea d’EU de Palma i una vegada finalitzada celebrarem la inauguració del nou local d’EU, amb l’actuació musical del duet «Neredduna».
Emylse Mas, Coordinadora d’EU-Palma ha assenyalat ‘Aquesta nova assemblea de Palma, la convocam amb l’esperit il·lusionant de la culminació del Procés Constituent que finalitzarà el proper mes de juny, i amb el repte de fer valer la nostra tasca institucional realitzada durant aquesta legislatura i la nostra organització de cara a les eleccions municipals que tindrem gairebé en un any’.
De igual manera, a l’assemblea es presentarà una proposta política general sobre el model de ciutat. Uns eixos principals de debat, que pretenen definir els elements bàsics del canvi des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda. I que ens hauran de servir de base de cara a l’elaboració del programa electoral de 2011.
EU Palma anuncia que aquesta propera assemblea es pretén oberta, no només a l’afiliació i simpatitzants, sinó estan convidats a assistir-hi especialment  totes les persones adherides al Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda que siguin de Palma.
Cal recordar que Esquerra Unida ha canviat recentment de seu social, ara ubicat al carrer Patronat Obrer 23, bxos, i aprofitarà l’ocasió per fer un petit refrigeri a mode d’inauguració després de l’Assemblea d’EU Palma.
GRÀCIES A BENESTAR SOCIAL EL BARRI DE ES JONQUET COMPTA DES D’AHIR AMB UN ESPAI PER A TREBALL GRUPAL I COMUNITARI
Les activitats que es duran a terme dins aquest nou espai serviran per complementar la intervenció individual que ja es realitza al centre de serveis socials de Ponent.
La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma inaugurà ahir un centre social al carrer de Cerdà 12 del barri des Jonquet, el qual serà destinat a la realització d’activitats de caràcter grupal, així com al treball comunitari.
El local ha estat totalment reformat a través dels fons estatal de finançament local (FEILO), el que ha representat una inversió total de 42.115,52 €, a fi d’adequar-lo a l’ús social al qual serà destinat a partir d’ara. Concretament, s’han reformat els tancaments i els aïllaments, s’ha dotat l’espai d’un sistema de climatització i ventilació, s’han adaptat els serveis per  a fer-los accessibles a persones de mobilitat reduïda i s’ha substituït tot el paviment del local, entre d’altres reformes menors.
A aquest nou espai, que en termes de gestió depèn del centre municipal de serveis socials de Ponent, i serà destinat a activitats tals com: el reforç escolar, el treball de les habilitats personals, tallers de promoció social, tallers de memòria per a la prevenció de la dependència, treballs de grup per a dones, treball sobre l’autoestima, entre d’altres.
Aquestes activitats estan destinades tant per a la infància, com joves, adults, tercera edat, dones, persones discapacitades i altres perfils, que treballaran en grup juntament amb professionals dels serveis socials per complementar l’atenció individualitzada que ja reben als centre. També hi podran intervenir les entitats i serveis del barri, potenciant així el treball en xarxa del territori.
IU/ICV PROPOSEN CREAR UNA FISCALIA ESPECIAL DE SUPORT A LES VÍCTIMES DEL FRANQUISME
El grup parlamentari d’IU/ICV durà al Ple del congrés la propera setmana una moció que insta el govern a avançar de manera decidida en el desenvolupament i millora de la Llei de Memòria Històrica aprovada el 2007. L’objectiu inclou garantir que qui des de l’àmbit judicial decideixi aplicar el seu contingut i investigar les conseqüències de la dictadura franquista emparant-se en la legislació internacional no pugui ser acusat de delictes com el de prevaricació, tal i com ha passat amb Garzón.
La moció reclama també la creació d’una Fiscalia especial de suport a les víctimes del franquisme, que es garanteixi l’ajuda pública i institucional per a la recuperació de fosses o constituir un dia anual per a la commemoració dels represaliats i condemna del règim franquista. Llamazares ha afirmat que el que es cerca també és que el Congrés manifesti clarament que qui investiga els crims del franquisme “no prevarica”, sinó que utilitza els mitjans legals legítims del Dret Internacional i les lleis espanyoles.
També es planteja la creació d’un “Alt comissionat” de suport a les mateixes víctimes, en compliment amb allò establert a la Llei de Memòria històrica, que vetlli pel seu compliment mitjançant actuacions a les diferents administracions i organismes públics i privats.
Aquestes reformes, en opinió d’IU/ICV, tenen per objecte garantir que en cap cas existeixi marge per considerar delicte aquelles actuacions que investiguen els crims imprescriptibles de la dictadura franquista.
IU TEM NOU INTENT DE PRIVATITZAR LES CAIXES
Des de la secretaria d’economia d’IU consideren que la imminent reunió entre ZP i Rajoy té com un dels seus punts centrals assolir un acord per entregar les caixes als bancs i el capital financer. Si aquestes mesures es materialitzen, s’entregarà l’altra meitat del crèdit i de l’estalvi d’aquest país als banquers, que tenen una enorme responsabilitat davant la crisi i estan més preocupats per les seves retribucions i pensions que per fer arribar el crèdit a les empreses i les famílies.
García Rubio, responsable federal d’economia, ha advertit que entre aquestes mesures que manegen PP i PSOE hi ha l’aprovació de quotes participatives amb drets polítics, encara que aquests siguin limitats, la utilització de bancs privats per a l’adquisició de caixes, com en el cas de Caja Castilla-La Mancha, o les fusions i absorcions entre entitats de diferents CCAA.
IU defensarà que les caixes d’estalvi mantenguin la seva naturalesa jurídica. No obstant, si es pren la més mínima decisió privatitzadora, plantejarem la seva transformació en Empreses públiques de caràcter financer.
Pel que fa a l’actual procés de reestructuració, IU proposarà que es realitzi mitjançant un sistema institucional de seguretat únic i d’àmbit estatal, liderat per la pròpia Confederació de Caixes d’Estalvi (CECA) o per un banc públic, filial de l’ICO.
A més a més, la proposta implícita d’aquest “pacte d’Estat” passaria per damunt de les competències de les CCAA i del seu actual dret a vetar la fusió de caixes, la qual cosa es pot considerar com un atac a la sobirania regional.
MOBILITZACIONS SOCIALS A GRÈCIA CONTRA ELS PLANS D’AJUSTAMENT
Avui comença la vaga general de 48 hores convocada pels sindicats grecs, però ahir ja sortiren milers de treballadors públics al carrer, en protesta pels retalls socials anunciats pel president Papandreu.
I és que cada vegada es fa més evident que els prèstecs de la UE i el FMI a Grècia impliquen un seriós deteriorament dels serveis públics i dels drets socials del poble grec, com hem denunciat reiteradament en aquest butlletí.

Amb aquests prèstecs, la UE no ha mostrat la seva solidaritat, sinó la seva insolidaritat amb un poble que ara patirà encara més les conseqüències d’una crisi provocada pels especuladors i beneïda amb el silenci del Banc Central Europeu durant aquests anys. I el pitjor, en opinió d’EU, és que a més s’ha fet baix el mandat de la presidència espanyola de la UE, en mans d’un govern que es reclama socialista.


EU: EL PP NO ARRIBA MAI A TEMPS A DONAR DE BAIXA ELS PRESSUMPTES CORRUPTES
El codi ètic de José Ramon Bauzà, per a EU, encara està per aplicar. De fet, en la nostra opinió ha passat amb Cardona el mateix que ha passat amb altres acusats de corrupció, com el propi Matas, on el PP curiosament mai és a temps de donar de baixa ningú, ja que és el propi afectat el que es dóna de baixa. Per tant, es pot dir que més enllà de les paraules, el PP encara no ha fet res per depurar les responsabilitats polítiques derivades dels nombrosos casos de corrupció a les seves files.
En el cas de Cardona, per a EU és intolerable que l’exconseller del PP acusat al cas “Scala”, i a qui s’ha imposat una fiança civil de gairebé 3 milions d’euros, quedi al Parlament, ja que deteriora seriosament la imatge de la cambra. En aquest sentit, aplaudim la iniciativa del Bloc de no permetre el pas de diputats que es donin de baixa del seu grup al grup mixt, de manera que quedin com a diputats no adscrits i així perdin la seva remuneració. Així com la proposta de què amb 2/3 dels vots de la cambra es pugui suspendre temporalment un diputat o diputada acusats de corrupció, i sigui substituït pel següent de la llista.
Segons el coordinador d’EU, David Abril, “no és estrany que Cardona no faci cas al PP, ja que la pressumpta contundència de les ordres de Bauzà són prou contradictòries amb l’actitud laxa mantinguda fins a la data amb la corrupció”.
L’ASSEMBLEA D’EU DE PALMA PER A L’IMPULS DELS REPTES DE FUTUR : LA CULMINACIÓ DEL PROCÉS CONSTITUENT I EL ‘SUS’ A L’ANY PREELECTORAL
Es definiran els elements bàsics del canvi des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda i que serviran de base de cara a l’elaboració del programa electoral de 2011
Avui dimecres dia 5 de maig a les 19.30h tindrà lloc Assemblea d’EU de Palma i una vegada finalitzada celebrarem la inauguració del nou local d’EU, amb l’actuació musical del duet «Neredduna».
Emylse Mas, Coordinadora d’EU-Palma ha assenyalat ‘Aquesta nova assemblea de Palma, la convocam amb l’esperit il·lusionant de la culminació del Procés Constituent que finalitzarà el proper mes de juny, i amb el repte de fer valer la nostra tasca institucional realitzada durant aquesta legislatura i la nostra organització de cara a les eleccions municipals que tindrem gairebé en un any’.
De igual manera, a l’assemblea es presentarà una proposta política general sobre el model de ciutat. Uns eixos principals de debat, que pretenen definir els elements bàsics del canvi des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda. I que ens hauran de servir de base de cara a l’elaboració del programa electoral de 2011.
EU Palma anuncia que aquesta propera assemblea es pretén oberta, no només a l’afiliació i simpatitzants, sinó estan convidats a assistir-hi especialment  totes les persones adherides al Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda que siguin de Palma.
Cal recordar que Esquerra Unida ha canviat recentment de seu social, ara ubicat al carrer Patronat Obrer 23, bxos, i aprofitarà l’ocasió per fer un petit refrigeri a mode d’inauguració després de l’Assemblea d’EU Palma.
GRÀCIES A BENESTAR SOCIAL EL BARRI DE ES JONQUET COMPTA DES D’AHIR AMB UN ESPAI PER A TREBALL GRUPAL I COMUNITARI
Les activitats que es duran a terme dins aquest nou espai serviran per complementar la intervenció individual que ja es realitza al centre de serveis socials de Ponent.
La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma inaugurà ahir un centre social al carrer de Cerdà 12 del barri des Jonquet, el qual serà destinat a la realització d’activitats de caràcter grupal, així com al treball comunitari.
El local ha estat totalment reformat a través dels fons estatal de finançament local (FEILO), el que ha representat una inversió total de 42.115,52 €, a fi d’adequar-lo a l’ús social al qual serà destinat a partir d’ara. Concretament, s’han reformat els tancaments i els aïllaments, s’ha dotat l’espai d’un sistema de climatització i ventilació, s’han adaptat els serveis per  a fer-los accessibles a persones de mobilitat reduïda i s’ha substituït tot el paviment del local, entre d’altres reformes menors.
A aquest nou espai, que en termes de gestió depèn del centre municipal de serveis socials de Ponent, i serà destinat a activitats tals com: el reforç escolar, el treball de les habilitats personals, tallers de promoció social, tallers de memòria per a la prevenció de la dependència, treballs de grup per a dones, treball sobre l’autoestima, entre d’altres.
Aquestes activitats estan destinades tant per a la infància, com joves, adults, tercera edat, dones, persones discapacitades i altres perfils, que treballaran en grup juntament amb professionals dels serveis socials per complementar l’atenció individualitzada que ja reben als centre. També hi podran intervenir les entitats i serveis del barri, potenciant així el treball en xarxa del territori.
IU/ICV PROPOSEN CREAR UNA FISCALIA ESPECIAL DE SUPORT A LES VÍCTIMES DEL FRANQUISME
El grup parlamentari d’IU/ICV durà al Ple del congrés la propera setmana una moció que insta el govern a avançar de manera decidida en el desenvolupament i millora de la Llei de Memòria Històrica aprovada el 2007. L’objectiu inclou garantir que qui des de l’àmbit judicial decideixi aplicar el seu contingut i investigar les conseqüències de la dictadura franquista emparant-se en la legislació internacional no pugui ser acusat de delictes com el de prevaricació, tal i com ha passat amb Garzón.
La moció reclama també la creació d’una Fiscalia especial de suport a les víctimes del franquisme, que es garanteixi l’ajuda pública i institucional per a la recuperació de fosses o constituir un dia anual per a la commemoració dels represaliats i condemna del règim franquista. Llamazares ha afirmat que el que es cerca també és que el Congrés manifesti clarament que qui investiga els crims del franquisme “no prevarica”, sinó que utilitza els mitjans legals legítims del Dret Internacional i les lleis espanyoles.
També es planteja la creació d’un “Alt comissionat” de suport a les mateixes víctimes, en compliment amb allò establert a la Llei de Memòria històrica, que vetlli pel seu compliment mitjançant actuacions a les diferents administracions i organismes públics i privats.
Aquestes reformes, en opinió d’IU/ICV, tenen per objecte garantir que en cap cas existeixi marge per considerar delicte aquelles actuacions que investiguen els crims imprescriptibles de la dictadura franquista.
IU TEM NOU INTENT DE PRIVATITZAR LES CAIXES
Des de la secretaria d’economia d’IU consideren que la imminent reunió entre ZP i Rajoy té com un dels seus punts centrals assolir un acord per entregar les caixes als bancs i el capital financer. Si aquestes mesures es materialitzen, s’entregarà l’altra meitat del crèdit i de l’estalvi d’aquest país als banquers, que tenen una enorme responsabilitat davant la crisi i estan més preocupats per les seves retribucions i pensions que per fer arribar el crèdit a les empreses i les famílies.
García Rubio, responsable federal d’economia, ha advertit que entre aquestes mesures que manegen PP i PSOE hi ha l’aprovació de quotes participatives amb drets polítics, encara que aquests siguin limitats, la utilització de bancs privats per a l’adquisició de caixes, com en el cas de Caja Castilla-La Mancha, o les fusions i absorcions entre entitats de diferents CCAA.
IU defensarà que les caixes d’estalvi mantenguin la seva naturalesa jurídica. No obstant, si es pren la més mínima decisió privatitzadora, plantejarem la seva transformació en Empreses públiques de caràcter financer.
Pel que fa a l’actual procés de reestructuració, IU proposarà que es realitzi mitjançant un sistema institucional de seguretat únic i d’àmbit estatal, liderat per la pròpia Confederació de Caixes d’Estalvi (CECA) o per un banc públic, filial de l’ICO.
A més a més, la proposta implícita d’aquest “pacte d’Estat” passaria per damunt de les competències de les CCAA i del seu actual dret a vetar la fusió de caixes, la qual cosa es pot considerar com un atac a la sobirania regional.
MOBILITZACIONS SOCIALS A GRÈCIA CONTRA ELS PLANS D’AJUSTAMENT
Avui comença la vaga general de 48 hores convocada pels sindicats grecs, però ahir ja sortiren milers de treballadors públics al carrer, en protesta pels retalls socials anunciats pel president Papandreu.
I és que cada vegada es fa més evident que els prèstecs de la UE i el FMI a Grècia impliquen un seriós deteriorament dels serveis públics i dels drets socials del poble grec, com hem denunciat reiteradament en aquest butlletí.

Amb aquests prèstecs, la UE no ha mostrat la seva solidaritat, sinó la seva insolidaritat amb un poble que ara patirà encara més les conseqüències d’una crisi provocada pels especuladors i beneïda amb el silenci del Banc Central Europeu durant aquests anys. I el pitjor, en opinió d’EU, és que a més s’ha fet baix el mandat de la presidència espanyola de la UE, en mans d’un govern que es reclama socialista.

Share This