EU VALORA POSITIVAMENT QUE L’AUDIÈNCIA NO ATURI LES INVESTIGACIONS A MATAS

En opinió d’EU, és una bona notícia que l’Audiència provincial no hagi admès  el recurs d’apel·lació presentat per l’advocat Gregorio San José, que pretenia arxivar el cas Matas mitjançant la seva desvinculació del cas Palma Arena. Cal recordar que es varen poder reprendre les investigacions perquè el jutge Castro va vincular justament ambdues qüestions, mentre s’investigava el desviament de diners en la construcció del velòdrom.

Per a EU, ja va bastar amb l’intent del Fiscal General de l’Estat d’aturar les investigacions sobre el patrimoni de Matas, quan existien informes de la Guàrdia civil i de l’Agència Tributària que assenyalaven que aquest no podia demostrar l’origen del seu patrimoni.

Si s’hagués admès aquest recurs, amb tota la informació sobre les evidències que té la ciutadania en aquests moments sobre la gestió del contracte del Palma Arena i l’enriquiment personal de Matas, seria un escàndol, i sobretot un atac a la bona feina d’altres jutges i fiscals.


EU PALMA VOLCADA EN EL PROCÉS CONSTITUENT I EN L’APOSTA PER LA UNITAT DE L’ESQUERRA PER TAL D’ACONSEGUIR UN GOVERN PROGRESSISTA PEL 2011

L’Assemblea de Palma que va tenir lloc ahir expressà una clara aposta pel següents eixos polítics: la convocatòria del Procés Constituent a Palma, l’aposta per la reedició del Bloc per Palma, un model de ciutat alternatiu pel 2011 i l’empoderament ciutadà des d’una perspectiva de radicalitat democràtica com a elements cabdals

Ahir dimecres dia 5 de maig va tenir lloc l’Assemblea d’EU de Palma que tractà una proposta política general sobre el model de ciutat. Aquesta proposta és el punt de partida de la formació per tal de començar a definir la proposta programàtica, els elements bàsics del canvi per Palma des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda de cara a les eleccions de 2011.

En la roda de premsa celebrada avui matí Emylse Mas, Coordinadora d’EU Palma ha presentat un balanç dels temes tractats i recollits a l’informe polític que fou presentat ahir a l’Assemblea. L’Esmentat informe parteix de l’anàlisi  de la situació socioeconòmica de les Illes, per tal d’establir el diagnòstic dels canvis a realitzar aterrant a la realitat local de Palma, en un contexte de crisi econòmica molt advers per a la majoria de ciutadans. Mas ha assenyalat al respecte ‘Tot i que els efectes de la crisi no es poden solucionar només a nivell local, la nostra gestió a Cort  indubtablement ha contribuit a pal·iar els seus efectes’.

La dirigent d’EU ha destacat així mateix l’èxit de participació que suposà l’assemblea d’ahir, que es celebrà amb caràcter obert tot destacant l’assistència de nombroses persones adherides al Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda. En paraules de Emylse Mas ‘El fet de que un nombre de fins a 200 persones s’hagin adherit al Procés a Palma és una satisfacció per a la nostra organització, suposa un impuls de cara al futur i sens dubte, redundarà en un reforçament de l’esquerra alternativa i verda per tal d’aconseguir un govern d’esquerres pel 2011.Finalment Mas informà que tal com recull el full de ruta d’EU, l’esmentat procés  culminarà en una Assemblea Constituent interinsular el proper 5 de juny, i que, en el cas de Palma serà el 19 de juny.

Per la seva banda, Joan Miró Responsable de Política Institucional d’EU Palma ha dit al respecte del model de ciutat alternatiu de cara al 2011, que ‘podem i debem gestionar bé els recursos dels ciutadans però el canvi qualitatiu que ha oferit EU Palma des de les seves àrees de gestió a Cort ha estat passar pàgina de l’antic model clientelar i d’instrumentalització del teixit associatiu. Exemples de tot això en la tasca institucional realitzada són, entre d’altres, un nou model de gestió dels Centres Culturals, els Consells de Barri, els Consell Social de la Ciutat, les subvencions a projectes comunitaris…Aquest és el model de ciutat propi de l’esquerra alternativa, una ferme aposta política pel protagonisme ciutadà i la seva participació activa, en la fortalesa del teixit associatiu per reivindicar i actuar’.

Així mateix es recullen blocs temàtics com la transparència, racionalització i austeritat en la gestió, la necessitat de codis ètics, la reorientació pressupostària cap a les polítiques socials i mediambientals, les noves formes de fer política i sobretot,  una clara aposta per l’empoderament ciutadà des d’una perspectiva de radicalitat democràtica.

EL BLOC X PALMA CRIDA A LA RESPONSABILITAT DE PP I UM PER ASSEGURAR LA VIABILITAT D’EMAYA

EMAYA és l’empresa més important de l’Ajuntament que presta serveis essencials per a la ciutat, que té moltíssims treballadors i treballadores, que està en una situació econòmica molt delicada i que, a més, es troba en una situació d’interinatge en la seva presidència que dificulta encara més de la seva gestió.

El Govern Municipal està en minoria i no pot, per si mateix, acabar amb aquesta situació d’interinitat. PP i UM tenen, per tant, l’obligació política de contribuir a solventar aquesta situació com més aviat possible.

La persona que ocupi la Presidència, la Vice-Presidència o la composició del Consell d’Administració són temes importants i que no poden oblidar tres objectius importants:

1-    Garantir una gestió professionalitzada i eficaç de l’empresa en la prestació del seus serveis a la ciutadania.
2-      Garantir l’estabilitat dels treballadors d’EMAYA i la viabilitat de l’empresa i el seu caràcter públic.
3-    Garantir la màxima transparència sobre el futur,  el present i el passat de l’empresa. En aquest senti, es fa imprescindible l’encàrrec d’una auditoria de gestió de l’empresa durant els darrers tres anys.


EL BLOC CONSIDERA QUE LA PROTECCIÓ D’ES GUIX ÉS INNEGOCIABLE

Si bé inicialment semblava que tothom estava d’acord en eliminar les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial (ARTs), lligades al Pla Territorial, en aquests moments baix investigació judicial, en els darrers dies PP i UM han negociat per la seva banda una possible urbanització parcial d’Es Guix, a Escorca.

El Bloc per Mallorca ja ha advertit que la protecció d’Es Guix és innegociable, i ha instat PP i UM  a assumir la protecció total d’aquests terrenys, tal i com va aprovar el Ple del Consell ara fa dos anys.

Per a EU, resulta curiós que UM parli de regeneració i ara no sols es faci enrera en la protecció d’Es Guix, quan fa dos anys hi va votar a favor, sinó que a pesar que el PTM està baix investigació judicial, es neguen a eliminar les ARTs, quan ja s’han demostrat un bon parell de “pelotazos”. Una manera d’actuar, en la nostra opinió, ben contradictòria a les paraules de Melià després del seu congrés.


NO S’ADMET LA QUERELLA DELS COL·LECTIUS DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA CONTRA ELS JUTGES

El Tribunal Suprem va resoldre ahir no admetre a tràmit les querelles presentades pels col·lectius Memòria de Mallorca i l’Associació catalana per la recuperació de la memporia històrica contra els jutges Varela i Saavedra, els mateixos que acusen el jutge Garzon d’haver prevaricat en el seu intent d’investigar els crims del franquisme.

Per a EU, es tracta d’una mala notícia, que explica per altra banda l’arbitrarietat en l’actuació del Tribunal Suprem, que admet que els jutges en qüestió fins i tot s’adrecin a la Falange per donar-li “facilitats” en la fonamentació de la seva querella contra Garzón, però no admeten la querella dels col·lectius de memòria històrica de manera unilateral.

Cal recordar que els jutges en qüestió no varen admetre cap dels arguments presentats per Garzon en la seva apel·lació, a pesar que estaven fonamentats en el dret internacional i el dret humanitari, i que les associacions encara esperen que el Suprem es pronuncïi sobre qui és competent per investigar les fosses del franquisme, tal i com han demanat ja jutjats com el de Granada i El Escorial.

IU REBUTJA EL PACTE PER L’EDUCACIÓ

IU va rebutjar ahir entregar al govern central un “xec en blanc” per a l’educació, que és en la nostra opinió l’únic que cercava l’Executiu mitjançant la “pantomima” de la recerca d’un Pacte d’Estat per l’Educació “en el qual mai no hi ha hagut una vertadera intenció de negociar.

Loles Dolz, responsable de l’Àrea d’Educació, ha afirmat que IU “ha manifestat la seva voluntat d’arribar a un acord, però cap de les prioritats que plantejàvem no era entre les prioritats del govern socialista”.

Dolz ha destacat que els objectius primordials de la coalició són l’extensió i millora d ella qualitat de l’eduació pública i del sistema educatiu, la millora de la formació i condicions de feina dels professionals de l’educació, així com el foment de l’autonomia pedagògica i organitzativa dels centres educatius amb la participació democràtica… Cap d’elles no eren ni entre les prioritats del govern, ni del seu ministre d’educació.

IU ha criticat un procés que s’ha centrat sobretot en la recerca “d’un acord bipartidista amb el PP, amb qui el govern ha negociat per separat des de fa gairebé un any com a passa prèvia per assolir el pacte”. El distanciament de l’acord per part d’IU, en opinió de Dolz, està perfectament raonat i en cap cas no obeeix a interessos partidistes ni a la recerca de rèdits polítics, com sí passa amb formacions com el PP.


APROVAT EL PLA D’AJUSTAMENT A GRÈCIA ENMIG DE FORTES PROTESTES

Amb milers de persones protestant a les seves portes i enmig de fortes mesures policials, ahir el parlament grec aprovà el Pla d’ajustament imposat per la UE i el FMI a Grècia, a canvi dels prèstecs anunciats en dies passats.

Un pla que ha estat fortament contestat al carrer, ja que suposa un greu atac als drets socials del poble grec, al seu sistema públic educatiu i sanitari, a la protecció per jubilació i va acompanyat d’una pujada indiscriminada dels imposts indirectes, que afectarà greument el poder adquisitiu de les capes socials més desafavorides.

Papandreus va fer servir vots de la dreta per aprovar el pla, mentre alguns dels seus diputats hi varen votar en contra i foren expulsats del grup socialista. Per a EU, l’aprovació d’aquest Pla, impulsada per la presidència espanyola de la UE, és una passa enrera en el procés de construcció europea i en la pròpia concepció de l’Europa social, que ara resulta que són els anomenats “socialistes” els que estan d’acord en desmantetllar, quan no han estat capaços d’impulsar mesures de control dels poders financers ni una política fiscal europea que persegueixi l’especulació que ha provocat situacions com la de Grècia.


EU VALORA POSITIVAMENT QUE L’AUDIÈNCIA NO ATURI LES INVESTIGACIONS A MATAS

En opinió d’EU, és una bona notícia que l’Audiència provincial no hagi admès  el recurs d’apel·lació presentat per l’advocat Gregorio San José, que pretenia arxivar el cas Matas mitjançant la seva desvinculació del cas Palma Arena. Cal recordar que es varen poder reprendre les investigacions perquè el jutge Castro va vincular justament ambdues qüestions, mentre s’investigava el desviament de diners en la construcció del velòdrom.

Per a EU, ja va bastar amb l’intent del Fiscal General de l’Estat d’aturar les investigacions sobre el patrimoni de Matas, quan existien informes de la Guàrdia civil i de l’Agència Tributària que assenyalaven que aquest no podia demostrar l’origen del seu patrimoni.

Si s’hagués admès aquest recurs, amb tota la informació sobre les evidències que té la ciutadania en aquests moments sobre la gestió del contracte del Palma Arena i l’enriquiment personal de Matas, seria un escàndol, i sobretot un atac a la bona feina d’altres jutges i fiscals.


EU PALMA VOLCADA EN EL PROCÉS CONSTITUENT I EN L’APOSTA PER LA UNITAT DE L’ESQUERRA PER TAL D’ACONSEGUIR UN GOVERN PROGRESSISTA PEL 2011

L’Assemblea de Palma que va tenir lloc ahir expressà una clara aposta pel següents eixos polítics: la convocatòria del Procés Constituent a Palma, l’aposta per la reedició del Bloc per Palma, un model de ciutat alternatiu pel 2011 i l’empoderament ciutadà des d’una perspectiva de radicalitat democràtica com a elements cabdals

Ahir dimecres dia 5 de maig va tenir lloc l’Assemblea d’EU de Palma que tractà una proposta política general sobre el model de ciutat. Aquesta proposta és el punt de partida de la formació per tal de començar a definir la proposta programàtica, els elements bàsics del canvi per Palma des de la perspectiva de l’esquerra alternativa i verda de cara a les eleccions de 2011.

En la roda de premsa celebrada avui matí Emylse Mas, Coordinadora d’EU Palma ha presentat un balanç dels temes tractats i recollits a l’informe polític que fou presentat ahir a l’Assemblea. L’Esmentat informe parteix de l’anàlisi  de la situació socioeconòmica de les Illes, per tal d’establir el diagnòstic dels canvis a realitzar aterrant a la realitat local de Palma, en un contexte de crisi econòmica molt advers per a la majoria de ciutadans. Mas ha assenyalat al respecte ‘Tot i que els efectes de la crisi no es poden solucionar només a nivell local, la nostra gestió a Cort  indubtablement ha contribuit a pal·iar els seus efectes’.

La dirigent d’EU ha destacat així mateix l’èxit de participació que suposà l’assemblea d’ahir, que es celebrà amb caràcter obert tot destacant l’assistència de nombroses persones adherides al Procés Constituent de l’Esquerra Alternativa i Verda. En paraules de Emylse Mas ‘El fet de que un nombre de fins a 200 persones s’hagin adherit al Procés a Palma és una satisfacció per a la nostra organització, suposa un impuls de cara al futur i sens dubte, redundarà en un reforçament de l’esquerra alternativa i verda per tal d’aconseguir un govern d’esquerres pel 2011.Finalment Mas informà que tal com recull el full de ruta d’EU, l’esmentat procés  culminarà en una Assemblea Constituent interinsular el proper 5 de juny, i que, en el cas de Palma serà el 19 de juny.

Per la seva banda, Joan Miró Responsable de Política Institucional d’EU Palma ha dit al respecte del model de ciutat alternatiu de cara al 2011, que ‘podem i debem gestionar bé els recursos dels ciutadans però el canvi qualitatiu que ha oferit EU Palma des de les seves àrees de gestió a Cort ha estat passar pàgina de l’antic model clientelar i d’instrumentalització del teixit associatiu. Exemples de tot això en la tasca institucional realitzada són, entre d’altres, un nou model de gestió dels Centres Culturals, els Consells de Barri, els Consell Social de la Ciutat, les subvencions a projectes comunitaris…Aquest és el model de ciutat propi de l’esquerra alternativa, una ferme aposta política pel protagonisme ciutadà i la seva participació activa, en la fortalesa del teixit associatiu per reivindicar i actuar’.

Així mateix es recullen blocs temàtics com la transparència, racionalització i austeritat en la gestió, la necessitat de codis ètics, la reorientació pressupostària cap a les polítiques socials i mediambientals, les noves formes de fer política i sobretot,  una clara aposta per l’empoderament ciutadà des d’una perspectiva de radicalitat democràtica.

EL BLOC X PALMA CRIDA A LA RESPONSABILITAT DE PP I UM PER ASSEGURAR LA VIABILITAT D’EMAYA

EMAYA és l’empresa més important de l’Ajuntament que presta serveis essencials per a la ciutat, que té moltíssims treballadors i treballadores, que està en una situació econòmica molt delicada i que, a més, es troba en una situació d’interinatge en la seva presidència que dificulta encara més de la seva gestió.

El Govern Municipal està en minoria i no pot, per si mateix, acabar amb aquesta situació d’interinitat. PP i UM tenen, per tant, l’obligació política de contribuir a solventar aquesta situació com més aviat possible.

La persona que ocupi la Presidència, la Vice-Presidència o la composició del Consell d’Administració són temes importants i que no poden oblidar tres objectius importants:

1-    Garantir una gestió professionalitzada i eficaç de l’empresa en la prestació del seus serveis a la ciutadania.
2-      Garantir l’estabilitat dels treballadors d’EMAYA i la viabilitat de l’empresa i el seu caràcter públic.
3-    Garantir la màxima transparència sobre el futur,  el present i el passat de l’empresa. En aquest senti, es fa imprescindible l’encàrrec d’una auditoria de gestió de l’empresa durant els darrers tres anys.


EL BLOC CONSIDERA QUE LA PROTECCIÓ D’ES GUIX ÉS INNEGOCIABLE

Si bé inicialment semblava que tothom estava d’acord en eliminar les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial (ARTs), lligades al Pla Territorial, en aquests moments baix investigació judicial, en els darrers dies PP i UM han negociat per la seva banda una possible urbanització parcial d’Es Guix, a Escorca.

El Bloc per Mallorca ja ha advertit que la protecció d’Es Guix és innegociable, i ha instat PP i UM  a assumir la protecció total d’aquests terrenys, tal i com va aprovar el Ple del Consell ara fa dos anys.

Per a EU, resulta curiós que UM parli de regeneració i ara no sols es faci enrera en la protecció d’Es Guix, quan fa dos anys hi va votar a favor, sinó que a pesar que el PTM està baix investigació judicial, es neguen a eliminar les ARTs, quan ja s’han demostrat un bon parell de “pelotazos”. Una manera d’actuar, en la nostra opinió, ben contradictòria a les paraules de Melià després del seu congrés.


NO S’ADMET LA QUERELLA DELS COL·LECTIUS DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA CONTRA ELS JUTGES

El Tribunal Suprem va resoldre ahir no admetre a tràmit les querelles presentades pels col·lectius Memòria de Mallorca i l’Associació catalana per la recuperació de la memporia històrica contra els jutges Varela i Saavedra, els mateixos que acusen el jutge Garzon d’haver prevaricat en el seu intent d’investigar els crims del franquisme.

Per a EU, es tracta d’una mala notícia, que explica per altra banda l’arbitrarietat en l’actuació del Tribunal Suprem, que admet que els jutges en qüestió fins i tot s’adrecin a la Falange per donar-li “facilitats” en la fonamentació de la seva querella contra Garzón, però no admeten la querella dels col·lectius de memòria històrica de manera unilateral.

Cal recordar que els jutges en qüestió no varen admetre cap dels arguments presentats per Garzon en la seva apel·lació, a pesar que estaven fonamentats en el dret internacional i el dret humanitari, i que les associacions encara esperen que el Suprem es pronuncïi sobre qui és competent per investigar les fosses del franquisme, tal i com han demanat ja jutjats com el de Granada i El Escorial.

IU REBUTJA EL PACTE PER L’EDUCACIÓ

IU va rebutjar ahir entregar al govern central un “xec en blanc” per a l’educació, que és en la nostra opinió l’únic que cercava l’Executiu mitjançant la “pantomima” de la recerca d’un Pacte d’Estat per l’Educació “en el qual mai no hi ha hagut una vertadera intenció de negociar.

Loles Dolz, responsable de l’Àrea d’Educació, ha afirmat que IU “ha manifestat la seva voluntat d’arribar a un acord, però cap de les prioritats que plantejàvem no era entre les prioritats del govern socialista”.

Dolz ha destacat que els objectius primordials de la coalició són l’extensió i millora d ella qualitat de l’eduació pública i del sistema educatiu, la millora de la formació i condicions de feina dels professionals de l’educació, així com el foment de l’autonomia pedagògica i organitzativa dels centres educatius amb la participació democràtica… Cap d’elles no eren ni entre les prioritats del govern, ni del seu ministre d’educació.

IU ha criticat un procés que s’ha centrat sobretot en la recerca “d’un acord bipartidista amb el PP, amb qui el govern ha negociat per separat des de fa gairebé un any com a passa prèvia per assolir el pacte”. El distanciament de l’acord per part d’IU, en opinió de Dolz, està perfectament raonat i en cap cas no obeeix a interessos partidistes ni a la recerca de rèdits polítics, com sí passa amb formacions com el PP.


APROVAT EL PLA D’AJUSTAMENT A GRÈCIA ENMIG DE FORTES PROTESTES

Amb milers de persones protestant a les seves portes i enmig de fortes mesures policials, ahir el parlament grec aprovà el Pla d’ajustament imposat per la UE i el FMI a Grècia, a canvi dels prèstecs anunciats en dies passats.

Un pla que ha estat fortament contestat al carrer, ja que suposa un greu atac als drets socials del poble grec, al seu sistema públic educatiu i sanitari, a la protecció per jubilació i va acompanyat d’una pujada indiscriminada dels imposts indirectes, que afectarà greument el poder adquisitiu de les capes socials més desafavorides.

Papandreus va fer servir vots de la dreta per aprovar el pla, mentre alguns dels seus diputats hi varen votar en contra i foren expulsats del grup socialista. Per a EU, l’aprovació d’aquest Pla, impulsada per la presidència espanyola de la UE, és una passa enrera en el procés de construcció europea i en la pròpia concepció de l’Europa social, que ara resulta que són els anomenats “socialistes” els que estan d’acord en desmantetllar, quan no han estat capaços d’impulsar mesures de control dels poders financers ni una política fiscal europea que persegueixi l’especulació que ha provocat situacions com la de Grècia.

Share This