albert_aguilera_080510Avui matí ha tingut lloc una roda de premsa a Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida (EAiV-EU) per tal de fer la valoració política de l’Assemblea Constituent celebrada el passat dissabte per part del portaveu electe per Mallorca, Albert Aguilera en representació de la coordinació col·legiada interinsular que regirà a EAiV-EU fins al mes d’octubre, segona fase del Procés Constituent.

Albert Aguilera ha fet un balanç del Procés com ‘extremadament positiu’ i ha destacat que allò més important, en paraules d’Aguilera és que la formació ‘Ha sortit amb unes directrius clares per volcar-se en fer política al carrer i a la societat, perquè només això identifica i justifica la nostra força política’. Així mateix Albert Aguilera celebra que Esquerra Alternativa i Verda – Esquerra Unida hagi duplicat la seva afiliació com a resultat del procés constituent.
Ha volgut deixar clar que EAiV-EU és ‘Una força absolutament sobirana sense cap tipus de condicionaments. Dit això no podem deixar de banda que en aquest moment que vivim una crisi d’efectes globals, que se’ns escapa a nivell local i que necessita ineludiblement, solucions també globals’.
Continuant amb aquesta reflexió ha assenyalat ‘És el Fons Monetari Internacional qui dicta en aquest moment les mesures econòmiques del senyor zapatero. Zapatero es reuneix amb els ‘Clubs’ –en alusió a Bilderberg- i amb els banquers i són ells i no el govern elegit democràticament per la ciutadania els que prenen decisions que afecten a la vida de tots. Tot això necessita d’una resposta global, i aquesta només serà possible des de la unió de l’esquerra de les Illes, de totes i cadasquna de les Comunitat autònomes, de l’Estat Espanyol i d’Europa’
Per EAiV-EU cal una resposta unitària davant ‘Les agressions del capital econòmic i financer als drets de la classe treballadora en el seu conjunt. Allò més perillós és que la gent s’està acostumant a que des d’afora els dictin allò que s’ha de fer i això no és tolerable en un sistema mínimament democràtic’.

En aquest moment pel que fa al nostre país estem vivint una situació d’atur insostenible amb un plantejament de vaga general per part del moviment sindical que per ara afectarà als empleats públics però que no tenim cap dubte que es traslladarà al conjunt dels treballadors de l’estat. Tal com està la situació ha remarcat ‘Des d’EAiV- EU demanem que tothom es sumi a aquesta vaga general. Sabem que la única resposta que podem donar davant aquesta convocatòria és la unitat dels treballadors i la unitat de totes les forces polítiques d’esquerres’.

Share This