Mostra el seu total suport a la vaga general d’empleats públics d’avui 8 de juny i es sumarà a la mobilització prevista per avui a les 19’00h a Pça Espanya

Enfront de les primeres mobilitzacions ja iniciades en resposta a la retallada de drets dels empleats públics, la nostra resposta es donarà també al costat dels empleats públics enfront de l’agressió que reben del Govern. No està en qüestió només una part de la retribució, sinó tot allò públic i el valor d’allò públic com garantia de la democràcia i de servei als ciutadans. A més, aquest pla d’ajustament desplaça la creació d’ocupació com objectiu central de la recuperació econòmica.


Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida rebutja el pla d’ajustament del Govern i exigeixen la seva retirada. Aquest ajustament ‘dur’ proposat per Rodríguez Zapatero, carrega sobre pensionistes, empleats públics, persones depenents i aturats el pes de la reducció del dèficit públic.

Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida considera radicalment injust el RDL 8/2010 en la mesura que demana sacrificis importants  a pensionistes i  treballadors públics,  incomplint així reiterades promeses del govern de l’Estat, i obre la porta a sacrificis dels treballadors i treballadores en general a través de la imminent reforma laboral.

Des de EAiV-EU mostrem el nostre total suport a les mobilitzacions ja convocades pels sindicats, com les concentracions del passat 20 de maig, i la vaga general d’empleats públics d’avui 8 de juny. EAiV-EU coincideix amb el moviment sindical que no ha de descartar-se que davant la imminent reforma laboral, intensificant encara més les mesures contra els drets dels treballadors, pugui convocar-se una vaga general.


El pla d’ajustament presentat pel govern, destinat a reduir dràsticament el dèficit públic, colpeja durament als col·lectius citats, i ho fa, cedint a les exigències del nucli més conservador de la Unió Europea i dels mercats, l’activitat especulativa dels quals va provocar la fallida del sistema financer i de l’economia, fa ara dos anys.

Finalment els càrrecs públics d’EAiV-EU es solidaritzen amb la vaga dels treballadors públics convocada per avui i han sol·licitat que els sigui descomptat de les seves nòmines el dia de vaga com a la resta de treballadors públics.

 

ferratina_vaga_8_juny


Share This