Albert Aguilera: Des d’EAiV-EU hem reclamat reiteradament al PP – i el temps i la justícia ens acaba donant la raó- l’assumpció de responsabilitats polítiques, en ares d’una més que necessària regeneració democràtica de les Illes.
Davant la querella presentada per la Fiscalia contra l’exconseller de Turisme del PP Joan Flaquer EAiV-EU  demana la seva dimissió inmediata per la seva responsabilitat política directa i negligència manifesta al Cas Ibatur , actualment investigat per la justicia i amb possibles conexions amb la trama de finançament ilegal del PP coneguda com a trama Gürtel.
Per EAiV-EU en el cas del Sr. Flaquer aquesta dimissió de caràcter ‘cautelar’ té com a objectiu establir un ‘cordó sanitari’ entre la política i la peripècia judicial de la persona interessada. I més quan les seves errades o negligències greus en la gestió han permès l’aparició de comportaments corruptes en àmbits de la seva responsabilitat directa com a conseller de Turisme a l’anterior legislatura.  
Des d’EAiV-EU hem reclamat reiteradament al PP – i el temps i la justícia ens acaba donant la raó- l’assumpció de responsabilitats polítiques, en ares d’una més que necessària regeneració democràtica de les Illes. Unes responsabilitats polítiques òbvies en la majoria dels casos que hi ha ara mateix en instrucció, i que no han anat acompanyades de les dimissions corresponents.
Ens referim directament en aquest cas a la –encara- regidora popular Marina Sans amb el pagament per part de l’EFM, empresa pública funerària de vuit o nou viatges de familiars de la regidora, per un valor de 6800¬, confirmant a la vegada la falsedat del doble pagament apuntat pels responsables del Partit Popular. Així queda en evidència la utilització de fons públics per a interès particular, que tant per la quantia com per com es perllonga en el temps (entre 2004 i 2007), queda clar que no pot tractar-se d’una errada administrativa ni puntual. Per tot això també  Marina Sans ha de dimitir.
Un cas més de responsables polítics del PP del passat govern que s’aprofiten de la seva posició política en benefici personal, emprant recursos de tots pel seu propi interès.
D’altra banda per Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida una de les majors perversions dels discursos que s’estan sentint  actualment entorn als casos de corrupció de les Balears són aquells que es remeten a decisions judicials com a criteri per a l’assumpció de responsabilitats polítiques.
De manera absolutament confusa, observam com l’assumpció de responsabilitats s’associa a l’existència de sentències condemnatòries fermes, de detencions per part dels Cosos de Seguretat,  de simples imputacions o d’acusacions per part del ministeri fiscal.
Una perversió gens ni mica innocent que va en benefici dels corruptes i que  es fonamenta en una premisa tan errònia com indulgent: considerar que les exigències ètiques de la tasca política es poden limitar a no vulnerar el Codi Penal.

És per tot això que Esquerra Unida presentà l’any 2008 la seva  * RESOLUCIO D’ESQUERRA UNIDA DAVANT LA CORRUPCIÓ POLÍTICA A LES ILLES BALEARS on ja es pormenoritzen clarament els supòsits per a l’assumpció de responsabilitats polítiques http://www.scribd.com/doc/33818689/141108-CODI-ETIC-EUIB-DAVANT-LA-CORRUPCIO-POLITICA-A-LES-ILLES


Albert Aguilera: Des d’EAiV-EU hem reclamat reiteradament al PP – i el temps i la justícia ens acaba donant la raó- l’assumpció de responsabilitats polítiques, en ares d’una més que necessària regeneració democràtica de les Illes.
Davant la querella presentada per la Fiscalia contra l’exconseller de Turisme del PP Joan Flaquer EAiV-EU  demana la seva dimissió inmediata per la seva responsabilitat política directa i negligència manifesta al Cas Ibatur , actualment investigat per la justicia i amb possibles conexions amb la trama de finançament ilegal del PP coneguda com a trama Gürtel.
Per EAiV-EU en el cas del Sr. Flaquer aquesta dimissió de caràcter ‘cautelar’ té com a objectiu establir un ‘cordó sanitari’ entre la política i la peripècia judicial de la persona interessada. I més quan les seves errades o negligències greus en la gestió han permès l’aparició de comportaments corruptes en àmbits de la seva responsabilitat directa com a conseller de Turisme a l’anterior legislatura.  
Des d’EAiV-EU hem reclamat reiteradament al PP – i el temps i la justícia ens acaba donant la raó- l’assumpció de responsabilitats polítiques, en ares d’una més que necessària regeneració democràtica de les Illes. Unes responsabilitats polítiques òbvies en la majoria dels casos que hi ha ara mateix en instrucció, i que no han anat acompanyades de les dimissions corresponents.
Ens referim directament en aquest cas a la –encara- regidora popular Marina Sans amb el pagament per part de l’EFM, empresa pública funerària de vuit o nou viatges de familiars de la regidora, per un valor de 6800¬, confirmant a la vegada la falsedat del doble pagament apuntat pels responsables del Partit Popular. Així queda en evidència la utilització de fons públics per a interès particular, que tant per la quantia com per com es perllonga en el temps (entre 2004 i 2007), queda clar que no pot tractar-se d’una errada administrativa ni puntual. Per tot això també  Marina Sans ha de dimitir.
Un cas més de responsables polítics del PP del passat govern que s’aprofiten de la seva posició política en benefici personal, emprant recursos de tots pel seu propi interès.
D’altra banda per Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida una de les majors perversions dels discursos que s’estan sentint  actualment entorn als casos de corrupció de les Balears són aquells que es remeten a decisions judicials com a criteri per a l’assumpció de responsabilitats polítiques.
De manera absolutament confusa, observam com l’assumpció de responsabilitats s’associa a l’existència de sentències condemnatòries fermes, de detencions per part dels Cosos de Seguretat,  de simples imputacions o d’acusacions per part del ministeri fiscal.
Una perversió gens ni mica innocent que va en benefici dels corruptes i que  es fonamenta en una premisa tan errònia com indulgent: considerar que les exigències ètiques de la tasca política es poden limitar a no vulnerar el Codi Penal.

És per tot això que Esquerra Unida presentà l’any 2008 la seva  * RESOLUCIO D’ESQUERRA UNIDA DAVANT LA CORRUPCIÓ POLÍTICA A LES ILLES BALEARS on ja es pormenoritzen clarament els supòsits per a l’assumpció de responsabilitats polítiques http://www.scribd.com/doc/33818689/141108-CODI-ETIC-EUIB-DAVANT-LA-CORRUPCIO-POLITICA-A-LES-ILLES


Share This