La tradicional convocatòria lúdico-reivindicativa comptarà enguany amb la presència del Coordinador d’IU Federal
EAiV-EU aprofita els calors estiuencs per organitzar aquest dissabte 17 de juliol una nova edició de la ja tradicional Festa de l’Esquerra. Enguany amb més marxa, més música, més entitats convidades i més reivindicació. I una de les novetats d’enguany, la presència del Coordinador d’IU Federal, Cayo Lara.
Es celebrarà al lloc habitual, l’assecador de xarxes del Portitxol (El Molinar), de Palma, a les 20 h. La convocatòria és lliure i oberta per a tota la ciutadania.
Per a aquesta tretzena edició, a més de l’intervenció de Cayo Lara, i de l’espai de bauxa i trobada, hi haurà actuacions dels grups musicals locals “The Hot Rodders” i “Nuredduna”, una vídeo-projecció feta especialment per a la ocasió, el sorteig d’una bicicleta i la campanya “Mesures per una sortida solidària i sostenible a la crisi” que EAiV-EU està desplegant arreu de l’illa. A l’acte també és podrà menjar i beure a preus populars.

TROBADA AMB ELS SINDICATS PER ESTABLIR LÍNEES CONJUNTES D’ACTUACIÓ

D’altra banda el mateix dissabte al migdia EAiV-EU té prevista al Restaurant Diplomàtic,  una roda de premsa amb les intervencions de Cayo Lara i el coordinador i portaveu interinsular d’EAiV-EU Albert Aguilera.
Tot seguit la formació ha programat una trobada amb els sindicats, amb l’assistència confirmada dels secretaris generals Katiana Vicens de CCOO, Biel Caldentey de L’STE-I, David Díaz d’USO i Lorenzo Bravo per UGT.
L’objectiu de la trobada amb els representants sindicals es establir linees conjuntes d’actuació de cara a la mobilització sindical unitària prevista pel proper 29 de setembre. En aquest sentit EAiV-EU coincideix completament al moviment sindical en la convocatòria de vaga general davant l’agressió als drets de la classe treballadora que suposa l’anunciada reforma laboral.
Així mateix EAiV-EU presentarà als sindicats la seva campanya ‘Mesures per una sortida solidària i sostenible a la crisi’ que inclou un paquet de mesures alternatives al pla d’ajustament del Govern de l’Estat i que permetrien reduir el dèficit públic 2,5 punts anuals recuperant l’Impost sobre el Patrimoni, augmentant la tributació de les rendes més altes i atallant  l’economia submergida entre d’altres.
Cal recordar que la formació inicià el passat mes de maig una recollida de signatures, que s’està presentant arreu de Mallorca contra el pla d’ajustament del Govern per a tractar de conscienciar a la ciutadania de l’actual situació sota el lema ‘Que no et facin pagar la crisi’.
Finalment EAiV-EU denuncia que qui sofriran aquestes mesures seran els de sempre, pensionistes, aturats i  els treballadors i treballadores en general, precisament totes aquelles persones que no han generat aquesta crisi, però que hauran de patir tot el seu pes en les seves esquenes. Segons Albert Aguilera “pagarem la crisis tots menys precisament aquells que s’han enriquit en temps de bonança, és a dir els especuladors, els banquers i les altes rendes”.

Share This