La mobilització ha estat convocada per Baldea, Sociedad protectora de animales y plantas de Mallorca, Animanaturalis, Pacma e ICA


Esquerra Alternativa i Verda – Esquerra Unida ha declarat ‘Les autoritats competents han de fer complir la Llei de Protecció Animal 1/92 en la que es prohibeix expressament l’entrada de menors de 16 anys a les plaçes de bous’  

EAiV-EU reclama a les autoritats policials que garanteixin el compliment efectiu per part dels responsables de la plaça de toros de Palma a informar de la Llei de Protecció Animal 1/92  i a fer visible aquesta prohibició a les taquilles i portes d’entrada. Així mateix EAiV-EU Palma proposa que el billetatge de la ‘correguda’ porti ja impresa aquesta prohibició.

La formació roji-verda ha assenyalat ‘EAiV-EU Palma continuarà sumant-se a la concentracions antitaurines i en concret a la convocada per avui horabaixa per a tornar a reclamar que Palma sigui declarada ciutat antitaurina i que, mentres tant exigirem com a mínim a les autoritats competents facin compli la Llei de Protecció Animal 1/92 en la que es prohibeix expressament l’entrada de menors de 16 anys a les places de bous”. La convocatòria ciutadana d’avui ha estat organitzada per Baldea, Sociedad protectora de animales y plantas de Mallorca, Animanaturalis, Pacma e ICA

Cal recordar que des de l’oposició Esquerra Unida va promoure la declaració de Palma com a ciutat antitaurina, i malgrat ara forma part de l’equip de govern, no tenen la majoria necessària per aconseguir aquesta declaració. Malgrat tot, des d’EU es continua fent feina per aconseguir augmentar la consciència ciutadana de cara al respecte i la protecció de la vida i la dignitat dels animals.


EAiV-EU Raons contra la tortura

La Declaració Universal dels Drets de l’Animal, aprovada per la UNESCO i la ONU, afirma textualment:

Article 3. a)
Cap animal serà sotmès a maltractes ni a actes cruels
Article 10
Cap animal ha de ser explotat per a l’esbarjo de l’home
Les exhibicions i espectacles que es serveixin d’animals són incompatibles amb la dignitat de l’animal
Article 11
Tot acte que impliqui la mort d’un animal sense necessitat és un biocidi, és a dir, un crim contra la vida.
La legislació estatal i autonòmica recull perfectament aquests principis i així, a la Llei autonòmica 1/92 de protecció dels animals s’afirma textualment:
Article 3.2.
Es prohibeix torturar, maltractar o infligir danys, patiments o molèsties gratuïtes als animals.

Per tant, les curses de braus només han pogut sobreviure a aquestes disposicions legals en la mesura que s’ha establert una incomprensible i específica excepció destinada a permetre aquestes pràctiques, amparada en una tradició genuïnament “española” de celebrar aquest tipus d’espectacles, l’anomenada “fiesta nacional”.

El caràcter tradicional d’aquests espectacles, però, no ens pot fer perdre de vista que se tracta d’uns actes cruels que suposen un patiment físic i psicològic pels animals, tenint en compte que el brau és un mamífer amb un sistema nerviós de similars característiques al de l’espècie humana, la qual cosa significa que compartim molts aspectes del nostre sistema emotiu.

La biologia del brau és la d’un remugant que davant l’agressió i la tortura simplement preten fugir, no és un animal agressiu. Per tant, cal desmitificar tot el que envolta els toros, ja que el “toro bravo” no és cap espècie diferent al brau reproductor i per tant és un remugant pacífic.

La ciutat de Palma és encara avui en algunes ocasions escenari d’aquests tipus d’espectacles contraris a la dignitat i a la vida dels animals que en ells s’utilitzen, torturant-los i donant-los mort de manera innecessària.
MOBILITZACIONS ANTITAURINES
Convoquen: Baldea, Sociedad protectora de animales y plantas de Mallorca, Animanaturalis, Pacma e ICA.

Palma, divendres 23 de juliol a les 20h, Plaça de toros.
Alcúdia, diumenge 25 de juliol a les 16 h. Plaça de toros.
Inca, diumenge 01 d’agost, a les 16 h. Plaça de toros.
Palma, divendres 13 d’agost, a les 20 h. Plaça de toros

Enllaços relacionats

Grup Facebook ‘Palma antitaurina’ http://www.facebook.com/note.php?saved&&suggest&note_id=451855146412&id=100664901829#!/pages/PALMA-ANTITAURINA/97474134387?ref=ts

Event facebook amb els detalls de l’acció d’avui: PROTESTA ANTITAURINA Y PERFORMANCE PLAZA DE TOROS PALMA http://www.facebook.com/event.php?eid=143521925660084

Share This