Així mateix ha advertit del retràs en l’aprovació de la nova ordenança que es pot derivar de l’esmena a la totalitat presentada pel Partit Popular

 

miro_grosske_270710El coordinador d’Esquerra Alternativa i Verda –Esquerra Unida de Palma Joan Miró i el regidor Eberhard Grosske han posat de relleu que la nova ordenança donarà facilitats per intervenir en les grans concentracions de botellot que es donen a la ciutat (una petita part del Passeig Marítim, Platja de Palma i el Polígon de Son Castelló ) però que no afegirà res en les possibilitats de garantir el compliment de les ordenances sobre renous i brutícia allà on el botellot es practica per part de grups petits.

En aquests casos, en les zones del Passeig Marítim on el botellot es practica per part de grups aïllats i als barris de Son Armadams, El Terreno, etc. els portaveus d’EAiV-EU han reclamat una major eficàcia en l’activitat sancionadora i una combinació adequada de les activitats educatives i les activitats sancionadores.

Ara mateix, ha assenyalat el tinent de batlessa Eberhard Grosske, és molt rara la ocasió en que les pràctiques incíviques asociades al botellot acaben amb una sanció . “Cal canviar els protocols d’intervenció i posar policies de paisà que facin les sonometries o detectin la gent que embruta en el moment en què llença el fems a terra. Mentre que embrutar o no deixar dormir continui sent gratis res no canviarà”

“Només una adecuada combinació de l’activitat preventiva i sancionadora és capaç de modificar les conductes socials” ha afirmat també el regidor.

L’aplicació de la nova ordenanza serà útil per evitar les grans concentracions  però tendrà com a efecte colateral DISPERSAR EL FENÒMEN i afectar un nombre encara més gros de barris i de ciutadans D’aquí la necessitat de millorar la gestió del petit botellot i de llençar un missatge clar que el consum d’alcohol en la via pública, ja sigui en un banc públic o en la terrassa d’un bar, ha de ser compatible amb el respecte de les normes elementals de convivencia.

D’altra banda, el coordinador d’EAiV-EU ha manifestat que l’ordenança alternativa presentada pel PP arriba molt tard (tenint en compte que aquest partit la podia haver presentat tant durant els seus anys de govern com durant els primera anys d’aquest mateix mandat) i que, a més, té el perill de retrassar molt l’aprovació de l’ordenança. En efecte, ha afirmat Joan Miró, “l’ordenança fa una distinció molt complicada entre consum d’alcohol en la via pública – que no prohibeix – i “botellot” – que sí prohibeix – que ens fica en un jardí jurídic inextricable sobre el vertader contingut de la paraula botellot”

En aquest sentit, Joan Miró ha apostat per mantenir l’ordenança aprovada en Junta de Govern i en centrar els esforços en la manera com fer efectiu el compliment de les actuals ordenances i i de la que s’aprovarà en un futur.

Share This