Els cartells indicaven“Corruptes de l’Ajuntament: bon estiu i de les vacances no cal que torneu. Corruptes fora de les institucions” en clara al·lusió a Marina Sans.

corrupcio_300710Una desena de persones encapçalades per Albert Aguilera, portaveu d’Esquerra Alternativa i Verda – Esquerra Unida, s’han presentant una vegada més a l’Ajuntament de Palma per denunciar in situ els diferents casos de corrupció a la nostra terra. En aquesta ocasió s’han exhibit uns cartells, orientats cap al grup municipal popular, on es podia llegir: “Corruptes de l’Ajuntament: bon estiu i de les vacances no cal que torneu. Corruptes fora de les institucions” en clara al·lusió a Marina Sans.

Aprofitant el darrer ple de l’Ajuntament, EAiV-EU ha volgut acomiadar-se del curs polític amb el que ha estat la tònica general d’enguany: continuar la tasca d’enfrontament i denúncia de la corrupció a un dels casos més lamentables de les nostres institucions.

La conducta de na Marina Sans, obviant qualsevol responsabilitat ètica i política i emparant-se a l’espera de la decisió de la Justícia, continua essent un exemple molt negatiu i que la ciutadania percep amb rebuig i desafecció cap a les institucions i els polítics, universalitzant la idea que tots els polítics són iguals. Sota el nostre punt de vista aquest principi es fonamenta en la dita popular que una mentida repetida cent vegades acaba per ser una veritat, de la qual els principals partits esquitxats per la corrupció (el tàndem PP-UM) en treuen profit ja que es pressuposa la corrupció de qui governa. Un concepte que va en contra de la mateixa Constitució.

Des d’EAiV-EU entenem que aquestes pràctiques contràries a l’ètica necessària a la gestió pública (cal recordar que Marina Sans va fer ús de 6.800€ de l’EFM per viatjes privats per ella i la seva família) atempten contra els principis democràtics a més dels legals, i per tant, hauria de dimitir per responsabilitat política, independentment del que resolgui la Justícia.

Albert Aguilera ha volgut respondre a les paraules de José Ramón Bauzá, qui ha dit que “la izquierda estorba”. “L’esquerra molestarà sempre on la dreta i la corrupció siguin presents, perquè ja n’hi ha prou de que alguns vulguin governar afavorint els interessos d’uns pocs en lloc de governar pels interessos de la majoria” ha dit el portaveu d’EAiV-EU.

Finalment, el dirigent d’EAiV-EU ha anunciat que la formació política no descansarà durant l’estiu ja que durà a terme al llarg de les pròximes setmanes noves protestes contra la corrupció a altres institucions de les illes en el que considerem una lluita contínua per la regeneració democràtica i la dignificació de la política com a servei ciutadà.

Share This