logo_euibEl coordinador d’EAiV-EU de Palma, Joan Miró, i el responsable d’organització d’EAiV-EU de Palma, Alejandro Aparicio, han donat a conèixer avui dematí la posició de la seva formació política sobre la reforma de la Platja de Palma.

Miró ha anunciat que tal i com es va signar des del BLOC, EAiV-EU hi està d’acord amb l’esperit de la Llei de mesures per a la reforma integral de la Platja de Palma però que ara s’hi donen incoherències. A més, ha afegit que “ens preocupa que dintre del pla es fa èmfasi a les mesures socials lligades al treball i l’ocupació però queden molt desdibuixades les que fan referència a temes fonamentals per la qualitat de vida com per exemple les escoles de 0 a 3 anys”.

Per la seva part Aparicio ha explicat la reunió que ahir varen mantenir membres de la direcció d’EAiV-EU amb l’Associació de Veïnats de Can Pastilla i de la Plataforma de veïnats de Cala Estància – Can Pastilla afectats pel pla de reconversió integral de la Platja de Palma. D’aquesta se n’extreuen les següents conclusions:

1) L’esbucament de l’illa en qüestió no forma part d’una operació d’esponjament (ja que no es troba a la zona amb major grau de densitat) sinó que es tracta d’una operació relacionada amb mobilitat i urbanització.

2) El projecte de bulevard duu implícit el projecte d’un aparcament soterrani, que lligat amb un nou vial de dos carrils que substituirà l’actual que uneix l’autopista amb Can Pastilla – Cala Estància. Aquesta operació es tradueix en un augment molt significatiu del flux de vehicles i la massificació del nucli urbà.
3) El sòl que existeix entre aquest nou vial i el nucli urbà esdevindria urbà en lloc de rural com fins ara. Això implicarà noves promocions immobiliàries.

En funció d’aquestes conclusions EAiV-EU opina que el projecte és incoherent amb l’esperit que vol reflectir el Pla ja que amb l’augment del trànsit rodat no respecta la identitat singular de poble tranquil que caracteritza Can Pastilla – Cala Estància, ni l’idea de poble mediterrani, ni el necessari procés d’esponjació que ha de donar més qualitat de vida als veïnats, ni tampoc el principi de sostenibilitat ja que fomenta l’ús de vehicles privats en lloc dels transports públics (bus, taxi i tramvia) i alternatius (bicicleta).

Per aquests motius EAiV-EU es posiciona al costat de les reivindicacions veïnals en el que creiem que és una lluita per consolidar un model sostenible de ciutat i no només l’esbucament de 91 habitatges. A més a més, aposta per reorientar la reforma a Can Pastilla – Cala Estància amb un cúmul de petites actuacions que aportin qualitat de vida en contraposició del model d’infraestructures mastodòntiques de dubtosa necessitat.

Per acabar, EAiV-EU proposa a les entitats veïnals que convoquin un Consell de Barri on hi participin les àrees de l’Ajuntament implicades i el Consorci de la Platja de Palma que serveixi com a fòrum per debatre aquestes incidències i evitar-ne el debat multilateral que s’està produint.

A més, suggereix a les entitats veïnals que, front a la nostra preocupació pel possible retrocés tàctic post electoral al que es poden apuntar algunes forces polítiques que avui els hi donen suport, elaborin un document de compromís amb aquesta causa i que el facin signar a les persones que encapçalin les candidatures a les eleccions municipals de 2011. EAiV-EU manifesta la seva voluntat i disposició per signar-lo quan acabi el procés d’elecció de candidat/ata.

Share This