logo_euibFront les declaracions del Sr. Melià, en qualitat de president d’UM, que s’han fet públiques a diferents mitjans de comunicació, Esquerra Alternativa i Verda – Esquerra Unida:

1) Qualifica d’estratègia lamentable el intent de generalitzar les pràctiques que s’han descobert als partits esquitxats per la corrupció.

2) Desmentim l’afirmació de que tots els partits facin pràctiques clientelars, sense oblidar el qualificatiu de “corrupció” que és constituent de delicte. Afirmació que produeix rebuig i a la vegada allunyament de la política per part de la ciutadania amb el corresponent debilitament de la Democràcia. Els que lluitem per una major qualitat d’aquesta Democràcia mai deixarem de denunciar aquestes pràctiques que tant mal fan a la relació entre la política i la ciutadania.

3) Resulta doblement ofensiu l’especial al•lusió de clientelisme respecte a les associacions d’immigrants, en primer lloc perquè contribueix a criminalitzar un dels sectors de la nostra població que rep tal apel•latiu de forma més injusta i generalista. En segon lloc, perquè ho entenem com una ofensa directe a l’honor i a la gestió que han dut a terme els responsables polítics d’Esquerra Unida durant dues legislatures (1999-2003 i 2007-2010), essent actualment Director General d’Immigració Manuel Cámara, dirigent de la nostra formació política.

4) Li recordem al Sr. Melià que estam parlant d’un presumpte delicte, com ho és la compra de vots, pel que no pot acceptar la impunitat sobre la base de “tirar pilotes fora” i proposar-se, pel bé de la política, el regenerar de veres la seva formació i deixar enrere una etapa vergonyosa que, juntament amb altres, ha embrutat la vida pública.

Share This