logo_eu_palmaLa cocoordinació d’Esquerra Unida – Esquerra Alternativa i Verda de Palma, formada per Joan Miró i Emylse Mas, ha presentat avui el calendari de primàries per triar capçalera de candidatura per les eleccions municipals de 2011 que conclourà dia 5 de novembre.

 

Comença un procés pel qual es comença a treballar per poder continuar amb el canvi de model de ciutat que s’està aconseguint gràcies al paper d’Esquerra Unida – EAiV a Cort, ja que moltes de les actuacions que hem dut a terme fins ara no les hagués executat cap altre partit” ha dit Miró en referència a les diferents mesures dutes a terme durant aquesta legislatura, com ara la creació dels Consells de Barri, el Defensor de la Ciutadania, la inclusió dels agents econòmics i socials al Consell Rector de l’IMFOF, l’augment de la dotació per als serveis socials, la millora i dignificació del SAPS, la lluita contra les infravivendes (carrer Brotad, Son Banya, Canòdrom, Ca n’Angelí, Sínia d’en Gil o el model de gestió de les festes populars consensuat a la Comissió de Festes entre d’altres.

 

Per la seva banda, Emylse Mas esmentat els principals objectius d’aquest procés que són garantir la màxima participació de l’afiliació, el secret del vot i la seguretat del procés per tal de triar a la persona que encapçalarà la candidatura d’EU-EAiV a les properes eleccions municipals. “Dit d’una altra manera, assegurar un procés transparent i democràtic on tothom qui formi part d’aquesta força política pugui triar a la persona que vulgui per dur endavant el projecte de transformació de la Ciutat que vàrem engegar el 2007” ha dit Mas.

 

Després de la fase d’exposició del cens, del període de reclamacions i del tancament definitiu, dia 22 d’octubre es tancarà el període per la presentació de candidatures. Si només hi hagués una es proclamaria al candidat o candidata. En cas de confluir diverses candidatures, dia 5 de novembre es farien les votacions, el recompte i les eventuals reclamacions. La presentació pública del candidat o candidata es faria dia 6 de novembre.

 

Mas ha volgut aclarir que la realització d’aquest procés de primàries no suposa necessàriament la presentació d’Esquerra Unida – EAiV a les pròximes eleccions en solitari ja que encara estam oberts a formar part de coalicions d’esquerres, ja sigui el BLOC o coalicions més amples.

Share This