Fotografies de l’acte ja disponibles al final de l’article

 

Els càrrecs públics d’EU entregaran el salari corresponent al seu dia de vaga a les fundacions dels sindicats com un acte de solidaritat i compromís

Esquerra Unida – EAiV va celebrar ahir a Palma el seu acte públic central en suport a la vaga general que comptà amb les intervencions d’Albert Aguilera, coordinador d’EU-EAiV i els secretaris generals Katiana Vicens de CCOO, Biel Caldentey STE-i i Lorenzo Bravo UGT.

29S_HUELGA_GENERAL_okDavant un auditori de 250 persones la formació política va voler deixar palés el seu suport sense fisures al món sindical davant la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre.

En aquest sentit Albert Aguilera, coordinador Esquerra Unida-EAiV manifestà i denuncià la que va ser la reflexió de fons compartida amb els representants de CCOO, UGT i STE-i:

‘Els darrers mesos els sindicats estan essent sotmesos a un autèntic linxament. Linxament que començà anys enrere quan el pensament neoliberal, el pensament ‘neocon’ necessitava netejar el camí per avançar sense el menor obstacle pels seus interessos purament economicistes a costa de la majoria social, la classe treballadora. El continu despreci, el ninguneig, la burla es donava fins i tot quan les centrals sindicals mostraven una docilitat, una flexibilitat i una generositat màxima. Els retrets després han anat variant el seu accent però s’han produit sense pausa fins arribar al dia d’avui, on sense cap disimul es demana quasi la seva liquidació.

Un estat d’opinió aquest, una ofensiva del pensament únic que tristement ha arribat a contagiar a sectors que s’autodenominen a sí mateixos ‘progressistes’. En aquest sentit el coordinador d’Esquerra Unida-EAiV afirmà:

‘És cert que el moviment sindical ha d’actualitzar-se als nous temps…però no més ni menys que l’actual democràcia representativa i els partits polítics, no més que la nostra justicia, no més que les nostres empreses, no més que el nostres mitjans de comunicació, no més que els nostres serveis públics…en definitiva no més que la nostra societat en el seu conjunt’.

Una afirmació clara i rotunda va ser la realitzada per Manolo Cámara, dirigent històric del sindicalisme de les nostres Illes, membre de l’actual direcció d’Esquerra Unida i actual Director General d’Immigració del Govern: ‘Cap dels drets que disfruten avui els treballadors i treballadores s’hagués aconseguit sense els sindicats i no es podran sostenir sense ells. És un moment en el qual el pensament conservador i el capitalisme pretenen dinamitar la resistència i els instruments de defensa de l’estat de benestar que tenen als sindicats com a màxim exponent i per extensió també al que representa Esquerra Unida’.

Per EU-EAiV més enllà de les qüestions concretes que hi ha darrera la reforma es dibuixa un escenari que és l’antesala d’ una continua retallada en la despesa social, tan cacarejada com ‘intocable pel PSOE’. Un exemple d’això és l’anunci per part del govern dels retalls de drets conquerits pells treballadors com el copago en la sanitat, la retallada del dret a una jubilació digna i on a més ja es vislumbra un retall del sistema públic d’educació (amb 57 professors menys a les Illes Balears).

En definitiva sabedors els poders econòmics del que representem l’atac és contra tot allò públic, contra el propi estat de benestar i aquests són els interessos davant els que ZP s’ha doblegat.

EU dona suport al treball dels sindicats i crida a la seva militància a fer una participació activa a la vaga general del 29S fent de ‘piquetes informatius’ al seus respectius referents sindicals.

Eberhard Grosske, càrrec públic d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Palma anuncià ‘Els càrrecs públics d’EU-EAiV entregaran el salari corresponent al seu dia de vaga a les fundacions dels sindicats com un acte de solidaritat i compromís’.

 


{artsexylightbox downloadLink=”true”path=”/galeries/230910/”/}

Share This