Avui vespre tendrà lloc un nou acte informatiu al Teatre Municipal de Capdepera, després de l’èxit de l’acte central a s’Escorxador de Palma, amb intervencions dels secretaris generals de CC.OO, UGT i STEI i l’assistència de més de 250 persones.
Actualització: La convocatòria ha estat un èxit, amb l’assistència d’una cinquentena de persones.
deogracia_castellano-albert_aguilera-manel_carmona
Foto: Deogracia Castellanos, un històric de l’Assemblea d’Esquerra Unida de Capdepera, Albert Aguilera, coordinador d’Esquerra Unida – EAiV i Manel Carmona, responsable d’organització d’Esquerra Unida – EAiV.

Esquerra Unida – EAiV (Esquerra Alternativa i Verda) ha vengut defensant la necessitat d’una Vaga General i, ara, una vegada convocada pels sindicats de classe, treballa perquè sigui un èxit i, així, detenir l’ofensiva del neoliberalisme.
EU-EAiV a més de donar suport constant al treball dels sindicats i de cridar a la seva militància a fer una participació activa a la vaga general del 29S, va anunciar que els seus càrrecs públics entregaran el salari corresponent al seu dia de vaga a les fundacions dels sindicats com un acte de solidaritat i compromís.

A poques hores de la Vaga General, Esquerra Unida – EAiV organitza un darrer acte informatiu on es donarà a conèixer l’alternativa de l’esquerra transformadora per una sortida social de la crisi i les raons de la seva aposta per la mobilització social per a conquistar-la. Serà avui dilluns, al Teatre Municipal de Capdepera, a les 20:00 h. sota el lema “Sobren raons! Nosaltres hi anam!”

La crisi econòmica que estem patint és una crisi del sistema capitalista agreujada per les ànsies especulatives del capital financer (bancs, fons d’inversió, asseguradores.- etc.). En Espanya, la crisi és molt més greu perquè existeix un model econòmic pervers, defensat tant pel PSOE com pel PP, basat en l’especulació i la corrupció, amb baixos salaris i escassa protecció social, pèrdua de drets per als treballadors i les treballadores i endeutament de les famílies i les petites empreses, entre altres coses. Aquesta és la causa principal que l’atur sigui el doble que a Europa.
El gran capital financer aprofita la crisi per a consolidar el seu domini, reduir els salaris i les pensions, retallar encara més el pobre Estat de Benestar que existeix a Espanya, atacant allò públic, i afeblint la democràcia. El Govern de Rodríguez Zapatero s’ha agenollat enfront d’aquestes exigències i aplica un dur programa d’ajustament, que redueïx salaris en el conjunt de la funció pública i congela les pensions; aplica una reforma laboral que abarateix l’acomiadament i ataca conquestes històriques dels treballadors i treballadores, i lliura la meitat de l’estalvi del país als banquers amb la privatització de les Caixes d’Estalvi.
El Govern diu que aquestes mesures són inevitables, però això no és cert. Hi ha altra forma de sortir de la crisi, donant suport l’economia real i creant ocupació.
El Govern diu que ho exigeixen els mercats, però, almenys, hauria d’explicar qui són aquests mercats, perquè tenen noms i cognoms ben concrets. Són els grans banquers (Botí, per exemple, a Espanya), i qui controlen els grans fons d’inversió. Ells especulen contra el deute, controlen el FMI, i imposen el consens de Brussel·les (del que participen tant el PSOE com el PP) per a aplicar les polítiques neoliberals en tots els països de la UE.
I això enfront de la immensa majoria de la població, especialment treballadors i pensionistes. El Govern té una especial responsabilitat perquè traeix a la seva base social i a molts dels quals li han votat. S’ha convertit en “el ganxo d’esquerra” del neoliberalisme contra els treballadors.
Esquerra Unida -EAiV proposa:
• Prioritàriament, treball per a tots amb drets. Plena protecció en cas d’atur.
• Que paguin més qui més tenen per a crear ocupació i finançar serveis, pensions i protecció social, públics i avançats, mitjançant una fiscalitat progressiva.
• Suport a l’economia real, ajudant a petites empreses i autònoms, sota criteris de creació d’ocupació i desenvolupament sostenible, creant i enfortint un sector públic que lideri la transformació del model productiu. La Banca pública com necessitat.
• Regeneració democràtica mitjançant la participació ciutadana. Control democràtic de l’economia i les empreses. Mateixos drets i deures. Cap discriminació. Llei electoral justa.

Avui vespre tendrà lloc un nou acte informatiu al Teatre Municipal de Capdepera, després de l’èxit de l’acte central a s’Escorxador de Palma, amb intervencions dels secretaris generals de CC.OO, UGT i STEI i l’assistència de més de 250 persones.
Esquerra Unida – EAiV (Esquerra Alternativa i Verda) ha vengut defensant la necessitat d’una Vaga General i, ara, una vegada convocada pels sindicats de classe, treballa perquè sigui un èxit i, així, detenir l’ofensiva del neoliberalisme.
EU-EAiV a més de donar suport constant al treball dels sindicats i de cridar a la seva militància a fer una participació activa a la vaga general del 29S, va anunciar que els seus càrrecs públics entregaran el salari corresponent al seu dia de vaga a les fundacions dels sindicats com un acte de solidaritat i compromís.
A poques hores de la Vaga General, Esquerra Unida – EAiV organitza un darrer acte informatiu on es donarà a conèixer l’alternativa de l’esquerra transformadora per una sortida social de la crisi i les raons de la seva aposta per la mobilització social per a conquistar-la. Serà avui dilluns, al Teatre Municipal de Capdepera, a les 20:00 h. sota el lema “Sobren raons! Nosaltres hi anam!”

La crisi econòmica que estem patint és una crisi del sistema capitalista agreujada per les ànsies especulatives del capital financer (bancs, fons d’inversió, asseguradores.- etc.). En Espanya, la crisi és molt més greu perquè existeix un model econòmic pervers, defensat tant pel PSOE com pel PP, basat en l’especulació i la corrupció, amb baixos salaris i escassa protecció social, pèrdua de drets per als treballadors i les treballadores i endeutament de les famílies i les petites empreses, entre altres coses. Aquesta és la causa principal que l’atur sigui el doble que a Europa.
El gran capital financer aprofita la crisi per a consolidar el seu domini, reduir els salaris i les pensions, retallar encara més el pobre Estat de Benestar que existeix a Espanya, atacant allò públic, i afeblint la democràcia. El Govern de Rodríguez Zapatero s’ha agenollat enfront d’aquestes exigències i aplica un dur programa d’ajustament, que redueïx salaris en el conjunt de la funció pública i congela les pensions; aplica una reforma laboral que abarateix l’acomiadament i ataca conquestes històriques dels treballadors i treballadores, i lliura la meitat de l’estalvi del país als banquers amb la privatització de les Caixes d’Estalvi.
El Govern diu que aquestes mesures són inevitables, però això no és cert. Hi ha altra forma de sortir de la crisi, donant suport l’economia real i creant ocupació.
El Govern diu que ho exigeixen els mercats, però, almenys, hauria d’explicar qui són aquests mercats, perquè tenen noms i cognoms ben concrets. Són els grans banquers (Botí, per exemple, a Espanya), i qui controlen els grans fons d’inversió. Ells especulen contra el deute, controlen el FMI, i imposen el consens de Brussel·les (del que participen tant el PSOE com el PP) per a aplicar les polítiques neoliberals en tots els països de la UE.
I això enfront de la immensa majoria de la població, especialment treballadors i pensionistes. El Govern té una especial responsabilitat perquè traeix a la seva base social i a molts dels quals li han votat. S’ha convertit en “el ganxo d’esquerra” del neoliberalisme contra els treballadors.
Esquerra Unida -EAiV proposa:
• Prioritàriament, treball per a tots amb drets. Plena protecció en cas d’atur.
• Que paguin més qui més tenen per a crear ocupació i finançar serveis, pensions i protecció social, públics i avançats, mitjançant una fiscalitat progressiva.
• Suport a l’economia real, ajudant a petites empreses i autònoms, sota criteris de creació d’ocupació i desenvolupament sostenible, creant i enfortint un sector públic que lideri la transformació del model productiu. La Banca pública com necessitat.
• Regeneració democràtica mitjançant la participació ciutadana. Control democràtic de l’economia i les empreses. Mateixos drets i deures. Cap discriminació. Llei electoral justa.

Share This