taxirrrrrEsquerra Unida – Esquerra Alternativa i Verda de Palma creu que la Regidoria de Mobilitat ha incomplert les “regles del joc” amb l’eliminació dels torns dels taxis durant el 29S

Esquerra Unida – EAiV de Palma qualifica de interferència inadmissible en l’exercici del dret a vaga l’aprovació del decret 15.856 que va permetre, només durant el 29S, que qualsevol taxi pogués estar actiu independentment del seu torn de descans. Aquesta mesura suposa que es substitueixen els serveis dels treballadors i treballadores en vaga de l’EMT pels dels autònoms del autotaxi.


Esquerra Unida – EAiV de Palma creu que el paper de l’Ajuntament durant aquesta jornada és el de posicionar-se en l’equidistància i assegurar el compliment dels serveis mínims enlloc de fomentar, de forma excepcional per motius de vaga, l’assistència laboral.


Amb intervencions com aquesta es trenca amb el respecte cap a la vaga que les institucions democràtiques han d’assumir.


No obstant això, aquesta mesura no és nova ja que va ser adoptada durant la Vaga General del 20J el 2002 quan el consistori estava governat pel PP.


Des d’Esquerra Unida – EAiV considerem que la Regidoria de Mobilitat ha deixat passar una bona ocasió per esmenar els fets del 2002 i de defensar els drets dels treballadors i treballadores tot respectant els principis de la Vaga General.

Share This