foto29s_1Esquerra Unida – EAiV manifesta la seva satisfacció pel resultat de la Vaga General ja que ha superat les previsions més optimistes. En paraules d’Eberhard Grosske “no només ha estat un èxit, ha estat un miracle” tot referint-se a la campanya mediàtica despietada en contra del sindicalisme.

Albert Aguilera, portaveu de la formació rojiverda, s’ha pronunciat en la mateixa línia denunciant el silenciament que ha sofert aquesta organització però que no ha estat suficient per desmobilitzar als treballadors i treballadores cansats de veure que han de pagar una crisi que no han provocat.

A més ha manifestat l’orgull de formar part del partit polític que ha donat suport a la Vaga General des de el primer moment, tal i com han reconegut al llarg dels dies previs al 29S els líders sindicals Katiana Vincens i Lorenzo Bravo.

Per acabar ha repetit, una vegada més, que el 29S no és el final del camí sinó el inici de les mobilitzacions permanents que durà a terme Esquerra Unida – EAiV per aconseguir que la sortida de la crisi sigui d’esquerres enlloc del tarannà neolliberal que ofega les butxaques de la majoria d’espanyols i espanyoles: la classe obrera.

“Si el president Rodríguez Zapatero no rectifica, la ciutadania el rectificarà a les pròximes eleccions” ha dit Manel Carmona, secretari d’organització d’EU-EAiV, i ha recordat que fins i tot en José María Aznar va rectificar 5 mesos després de la vaga general del 20 de juny de 2002. “És imprescindible una rectificació que creï ocupació i llocs de treballs segurs en lloc de facilitar l’acomiadament o la precarietat amb les ETT”.

Així mateix ha anunciat que tots els càrrecs públics d’Esquerra Unida – EAiV es varen sumar a la vaga, evidenciant així quins eren els partits polítics que estan d’acord amb la retallada de drets laborals. Ha matisat que degut a la responsabilitat de la gestió i a la possibilitat d’atendre urgències, els membres amb responsabilitats institucionals varen estar localitzables durant tota la jornada i que, fins i tot, es varen complir uns serveis mínims, com va ser el cas de l’assistència del regidor de Palma d’aquesta formació a la Junta de Govern.

També ha volgut anunciar que el salari íntegre del 29S d’aquestes persones serà destinat a entitats que defensin els drets laborals, encara que no ha especificat quines a l’espera de que siguin els òrgans de direcció d’Esquerra Unida – EAiV qui ho decideixi.

En darrer terme Xavier Galan, co-coordinador de Joves d’Esquerra Unida, ha volgut manifestar-se sobre l’impecable labor dels piquets informatius a les nostres illes, dels quals en formaven part tant membres de Joves d’Esquerra Unida com quadres polítics d’EU-EAiV, ja que no s’han produït incidents destacats. “És una pena que els excessos d’alguns siguin les protagonistes a l’hora de referir-se als piquets informatius. Això és el que es generalitza i el que crea repulsa d’una tasca tan important” ha declarat. Ha afegit que “les represàlies, tant de la policia com dels esquirols no n’hagin tengut el mateix protagonisme als mitjnans i que, a més a més, són justificats i quedin en la més absoluta impunitat” i que “és lamentable que no hagi quedat reflectit enlloc el piquet empresarial que els patrons han fet durant els dies previs al 29S, on les coaccions i l’amenaça constant de la no renovació d’uns contractes laborals tant febles i precaris com necessaris per subsistir han estat, lamentablement, molt més protagonistes que tots els desperfectes ocasionats”.

Share This