logo_eu-verdsEls càrrecs institucionals d’Esquerra Unida – EAiV han comparegut avui en roda de premsa per mostrar el seu suport als sindicats i a la tasca que estan duent a terme en la defensa dels drets de la gran majoria, la classe treballadora.

Han fet pública la quantia total que destinaran als sindicats de classe, equivalent als seus salaris del 29S, que puja fins els 1140,33€. Els beneficiaris d’aquesta aportació seran UGT, CC.OO., STEI-i, USO i CGT.

Han comparegut en roda de premsa el Director General de Immigració, Manolo Cámara, la Directora General de Menors i Família, Xesca Vanrell, el subdirector del Centre Balears-Europa, Manel Carmona, el Tinent de Batlesa de l’Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, el Coordinador General de Benestar Social, Participació Ciutadana i Cultura, Joan Miró, el Director General de Participació Ciutadana, Joan Font, la Directora General d’Ocupació i Formació, Aina Comas, la Directora General de Planificació de Benestar Social, Llúcia Carreras i l’Assessor de Promoció Econòmica i Emprenedors, Alejandro Aparicio. Han excusat la seva presència a la roda de premsa, tot i que també participen d’aquesta iniciativa, el portaveu d’Esquerra Unida-EAiV, Albert Aguilera, el Coordinador General de l’IMFOF, Fernando Galán i la cap de premsa de la regidoria, Irene Moreno. A més, la Directora General de Benestar Social, Marian Feliu, destinarà l’import equivalent al seu salari del 29S a una ONG.

Cal dir que els càrrecs institucionals d’Esquerra de Menorca-Esquerra Unida i els d’Esquerra Unida d’Eivissa, alguns a Eivissa pel canvi, també varen adherir-se a la vaga i varen demanar que la jornada se’ls descomptés de la nòmina.

En total 29 càrrecs públics d’aquesta força política a les Balears varen donar suport a la defensa del drets de la classe treballadora adherint-se a la Vaga General.

Manel Carmona, secretari d’organització, ha anunciat que durant els pròxims dies, Esquerra Unida-EAiV es reunirà amb els principals sindicats de classe per analitzar la repercussió de la Vaga General i de la Reforma Laboral, així com els pròxims atacs previstos als drets dels treballadors i les treballadores, que passen avui dia per la reforma de les pensions.

Des d’Esquerra Unida-EAiV no entenem la necessitat de reformar el sistema de pensions ja que actualment, tot i sa crisi, hi ha un Fons de Garantia de 62.000 milions d’euros i una previsió d’incorporar enguany 4.000 milions més. Entenem que augmentar l’edat de jubilació fins al 67 anys o l’augment de període de càlcul són una retallada de drets que emmascara la voluntat dels bancs i el capital: augmentar els fons de pensions privats.

L’augment del període de càlcul de les pensions de 15 a 25 anys implica una davallada de l’import de la pensió ja que quants més anys s’utilitzin més baixa serà la pensió degut a que els salaris i les cotitzacions més antigues eren també més baixes. Esquerra Unida-EAiV s’oposa frontalment a qualsevol pèrdua en la quantia d’unes pensions aconseguides després de tota una vida treballant, i per tant, del deteriorament de l’Estat del Benestar.

Considerem que el Govern central empara l’augment de l’edat de jubilació en la fal·làcia de l’augment de l’esperança de vida. Aquesta augmenta perquè, en realitat, mideix la mitjana de les persones mortes, i aquesta xifra ha disminuït degut a la baixada a la mortalitat infantil. Amb aquest “joc de mans” el Govern del PSOE intenta justificar aquesta mossegada a les pensions. També cal tenir en compte l’oblit, interessat, de l’augment de la productivitat. Com diu el professor Vicenç Navarro, si avui fan falta 3 treballadors per mantenir a cada pensionista degut a l’augment previsible de la productivitat el 2060 només en farà falta un, o inclús, aquest en podrà mantenir a més d’un. Aquest exemple és el mateix paral·lelisme que quan fa 50 anys el 30% de la població treballava al camp per mantenir a la resta i actualment ho fa u 3%.

En definitiva les mesures del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero estan encaminades a l’austeritat i a la retallada de pressuposts a costa del Drets dels treballadors i treballadores. Per això des de Esquerra Unida-EAiV proposem retallar les partides pressupostàries a la Casa Real i a l’Església Catòlica, incentivar la creació d’ocupació juvenil, garantir una progressivitat real de l’impost de l’IRPF, flexibilitzar l’edat de jubilació de forma voluntària a determinades activitats professionals (jubilació i pensió com a drets enlloc de deures) la incorporació de la dona a la població activa assalariada (universalitzant les escoletes 0-3 anys, amb mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, garantint habitatge digne a preus assequibles…) i, especialment a Balears, combatre l’economia submergida. Els tècnics d’Hisenda estimen que aquesta es troba al 23% del PIB. I en cas que el Sistema Públic de Pensions deixi de ser viable, res impedeix que aquest sigui parcialment finançat amb els impostos del sistema tributari, com ho fa Dinamarca.

Share This