“Per una veu pròpia” es reuneix per segona vegada amb Esquerra Unida-Esquerra Alternativa i Verda per estudiar la confluència dels partits progressistes a una única candidatura d’esquerres.

Normal 0 21

La plataforma d’independents pro unitat de l’esquerra progressista i nacional “Per una veu pròpia” (www.perunaveupropia.cat) es va reunir el passat divendres 15 d’octubre, cinc mesos després, amb diferents membres d’Esquerra Unida-EAiV per compartir la voluntat de la confluència a una única candidatura de les diferents forces progressistes de Mallorca.

Òscar Aguilera i Jaume Burdils, promotors de “Per una veu pròpia” han tancat la segona ronda de contactes amb les forces polítiques progressistes i nacionals mallorquines a una reunió amb Esquerra Unida-EAiV on la cordialitat i la coincidència han estat les seves constants. Han aprofitat l’ocasió per expressar el seu neguit pel futur de les nostres illes i pel panorama electoral que s’està conformant amb els diferents projectes que s’han engegat. Valoren molt negativament el desmembrament del BLOC per Mallorca, una eina essencial per la lluita contra les polítiques conservadores que tornen a amenaçar el nostre país.

Per la banda d’Esquerra Unida-EAiV, Albert Aguilera, portaveu d’aquesta força a Mallorca, Joan Miró, cocoordinador de Palma, Manel Carmona, secretari d’Organització, i Alejandro Aparicio, secretari de Comunicació han expressat la seva voluntat de combatre l’empenta conservadora que recorre Europa, inclosa Espanya, amb propostes progressistes i ecologistes. Han explicat que les actuacions necessàries per aconseguir aquest objectiu passen per la unió de les esquerres, coincidint amb la pràctica totalitat dels principis de “Per una veu pròpia”.

A més, han compartit amb els promotors de la plataforma la carta que es va fer arribar als màxims responsables del PSM, Els Verds i Iniciativa d’Esquerres, on se’ls convidava a facilitar l’apropament de postures per conjugar acords preelectorals que ajudin a consolidar i ampliar les polítiques de Progrés que s’estan duent a terme en la nostra comunitat fonamentats en la “coincidència programàtica” i “el respecte a la sobirania de les parts i a la capacitat de connectar amb els seus respectius electorats”. Una carta que, tot sigui dit, ha tingut una resposta molt asimètrica per part dels diferents partits, impossibilitant així la consecució de l’objectiu establert.


La reunió ha conclòs amb la coincidència de la voluntat de confluència de l’espectre de les forces polítiques progressistes a Mallorca, donant una passa, fins i tot, més enllà del BLOC per Mallorca. Es tractaria d’un exercici de responsabilitat i generositat per prioritzar els interessos de les illes per damunt dels partidistes.

Share This