El poble sahrauí, sobirà legítim d’un dels territoris més rics del món en recursos naturals, ha passat de la dominació colonial espanyola a la seva ocupació per part del Marroc a partir del 1975. El Marroc és la única potencia regional del Nord d’Àfrica que encara manté ocupat militarment un territori en procés de descolonització, amb accions contundents com la irrupció de les forces de seguretat marroquines d’aquest dilluns.

Eberhard Grosske, tinent de batlessa i regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura ha declarat que “aquest reiterat atac als drets humans és intolerable, i no podem seguir permetent que el Marroc incompleixi tota legalitat internacional impunement”.

Atenent a això, Grosske ha anunciat 3 iniciatives:

1.      La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, responsable de les polítiques municipals de cooperació internacional al desenvolupament, definí l’any 2009 el Sàhara Occidental com una zona d’emergència crònica, per la seva greu situació política i bèl·lica, i ha col·laborat amb el programa Vacances en Pau. Per a l’any 2011 he decidit incrementar el suport en cooperació al poble sahrauí, en virtut de la situació generada Al Aaiun.

2.      Així mateix, l’Ajuntament de Palma considerarà el Sàhara, País Convidat 2011, en el marc de la línia seguida els darrers anys de fer present a la ciutadania de Palma la situació a països del Sud, com ja va succeir amb Bolívia, País Convidat 2009, i aquest any amb Mali, País Convidat 2010.

3.      La Regidoria de Benestar Social portarà al Ple Municipal de l’Ajuntament una moció en suport del poble sahrauí en aquests difícils moments, i instant a la ONU, a la UE i a l’Estat espanyol a assumir les seves responsabilitats en defensa de la legalitat internacional, per al respecte als drets humans i civils i en favor de la salvaguarda de les vides humanes.

Per tal de concretar el programa d’activitats i cooperació que es durà a terme amb el  Sàhara, País Convidat 2011, Aina Comas, responsable del departament de cooperació de l’Ajuntament de Palma, i el tinent de batlessa i regidor de l’Àrea de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske es reuniran properament amb l’Associació d’Amics del poble sahrauí de les Illes Balears.

sahara_map.jpg

Share This