portada.jpg

Al llarg d’aquest dematí, Esquerra Unida – Esquerra Alternativa i Verda de Mallorca ha celebrat l’assemblea amb la que dona per tancat a Mallorca el procés de refundació iniciat el 2009 i que es donarà per completat a les Illes Balears el proper dissabte 20 de novembre amb l’assemblea interinsular del procés constituent de l’esquerra alternativa i verda. Una assemblea que, per cert, comptarà amb diferents membres de les organitzacions socials i polítiques progressistes de Balears així com la del coordinador general d’IU Cayo Lara.

64 delegats i delegades acreditats han debatut en assemblea sobre la conjuntura política a Mallorca, sense obviar el procés d’escissió i transfuguisme de la militància d’Esquerra Unida que va abandonar el mencionat procés constituent per acabar, finalment, a Els Verds de Mallorca.

L’Assemblea també ha debatut els principals eixos polítics sobre els quals descansarà el programa electoral, el qual es farà tant amb la participació del conjunt de la militància com amb les aportacions dels moviments socials progressistes de la nostra terra a una assemblea programàtica que es celebrarà a l’inici del primer trimestre de 2011.

Per acabar s’han elegit els membres no nats de la Comissió Política de Mallorca, l’òrgan de direcció més ample després de l’Assemblea i amb potestat per elegir la coordinació. El mètode d’elecció de la Comissió Política de Mallorca és l’habitual d’aquest procés de refundació: el 60% mitjançant llistes proporcionals i el 40% amb llistes obertes (votació directa). Només s’ha presentat una llista que ha obtingunt el suport del 94,2% de l’Assemblea.

L’assemblea ha finalitzat amb la reunió de la Comissió Política de Mallorca que ha elegit a Aina Comas com a coordinadora d’Esquerra Unida de Mallorca per 36 vots a favor i una abstenció.

El proper dimarts es convocarà als mitjans d’informació per una compareixença d’Aina Comas que farà una valoració de l’Assemblea així com dels objectius de l’organització.

Les fotografies de l’Assemblea

<embed type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf” width=”288″ height=”192″ flashvars=”host=picasaweb.google.com&hl=es&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Fpremsaeuib%2Falbumid%2F5539395215256238273%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Des” pluginspage=”http://www.macromedia.com/go/getflashplayer“></embed>

Share This