Al llarg de la jornada electoral, membres de la direcció d’Esquerra Unida a les illes Balears han estat permanentment en comunicació amb els seus socis a Catalunya.

Manel Carmona, Coordinador d’Esquerra Unida a les Illes ha felicitat personalment a Jordi Miralles pels resultats obtinguts per la coalició ICV-EUiA i ha fet extensiva aquesta felicitació a Joan Herrera, per haver desenvolupat una campanya, malgrat austera, de proximitat amb la ciutadania. Una campanya que ha comptat amb la participació de dirigents de IU com Cayo Lara, Gaspar Llamazares o Javier Madrazo, que han donat suport a la coalició ICV-EUiA al llarg de la campanya electoral.

S’ha assolit el primer objectiu que era impedir que la dreta nacionalista (CIU) obtingués la majoria absoluta al Parlament Català, el que demostra una vegada més que la ciutadania catalana no vol majories absolutes” ha manifestat Carmona.

En una primera lectura amb l’escrutini al 95% per cent, Carmona ha valorat el fet que ICV-EUiA hagi estat la força del tripartit que ha estat menys castigada per l’electoral català.

També, ha destacat el fet positiu que ICV-EUiA hagi passat a ser la quarta força política de Catalunya superant a ERC.

Si bé és cert que ICV-Esquerra Unida i Alternativa ha baixat dos escons, una dada a ressenyar és el fet que ICV-EUiA ha mantingut gairebé el nombre de vots absoluts, només l’aritmètica de la llei electoral i l’entrada a darrera hora en el recompte d’una nova força, SI, ens ha deixat –per unes dècimes- afora de la circumscripció de Lleida i amb un menys a la de Barcelona. Per –Carmona- a més cal tenir present que aquesta valoració es fa en referència als resultats obtinguts al 2006, que van ser els millors de tota la sèrie històrica dels nostres socis a Catalunya.

Carmona ha considerat preocupant la pujada de PP, un resultat del que el PSOE –en clau estatal- convé que pregui nota que a la dreta –que ha incrementat el seu pes en el Parlament Català- no se l’atura en polítiques febles, ni conservadores.

Finalment, Carmona ha manifestat que l’esquerra que suma i que manté un discurs unitari –ICV-EUiA- és l’esquerra que manté el seu electorat, aquells que han comès la bestiesa de fer un discurs allunyat de les experiències de govern progressista que ha representat el tripartit, el cas del PSC i ERC han estat castigats pels seus propis electorats.

Share This