Continua la campanya de suport anunciada aquesta setmana per Esquerra Unida


cayo_carmona_wikileaksEl coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears, Manel Carmona, ha participat junt al coordinador federal de Izquierda Unida, Cayo Lara, a la manifestació central en favor de Wikileaks, organitzada a Madrid avui «per la llibertat d’expressió i la transparencia informativa a la xarxa».
Carmona espera que aquestes convocatòries ciutadanes serveixin per garantir plenament la transparència a Internet front els qui tracten de silenciar una forma d’exercir el dret a informar de forma lliure, conseqüent, rigorosa i sense manipulacions ideològiques.
Alhora ha recordat que Esquerra Unida de les Illes Balears ha començat una campanya en aquest sentit que compatarà amb actes informatius, iniciatives als grups institucionals (municipis, consells i parlament de les Illes) així com una sèrie d’accions dins la xarxa , tal i com va informar la formació hores després de l’assetjament a Julian Assange.
Per la seva banda, el màxim responsable de IU, Cayo Lara ha expressat el seu rebuig davant la manipulació i l’assetjament organitzat al que s’està sotmetent a Julian Assange, el treball que està portant a terme Wikileaks i l’intent de silenciar les revelacions realitzades mitjançant la publicació de la informació diplomàtica entre l’administració estadounidenca i les seves ambaixades que evidencien la ingerència política i judicial a distints estats, entre els que està l’espanyol.
Per Lara «hi ha poders que veuen la claredat com una amenaça. Contra això, resulta imprescindible que la societat es mobilitzi en defensa dels seus drets i les institucions que les governen. Estam, fins i tot, davant una qüestió de defensa personal».
Tant Cayo Lara com Manel Carmona han valorat positivament la postura empresa perdistints responsables de Nacions Unides a favor del treball d’informació realitzat per Wikileaks, així com les manifestacions realitzades per determinats líders internacionals, com l’encara president brasiler, Lula da Silva, criticant la inculpació de qui ha tret a la llum els compromesos documents. «Lula està entre els qui han posat el dit a la ferida. Estam a un món capgirat en el qual els qui exerceixen el poder en detriment de les nostres llibertats són els que haurien de rendir comptes i no els que tracten de desemmascarar-los».
Share This