Optimized-alcdia2010_mujerUn centenar de persones de totes les edats varen acudir ahir a la Casa de Cultura d’Alcúdia per participar a la desena edició de l’Homenatge a la Dona que organitza anualment Esquerra Unida d’Alcúdia i al que enguany va comptar amb la intervenció de la nova coordinadora d’Esquerra Unida de Mallorca, Aina Comas.

 

Comas va intervenir posant en valor els avenços fets durant els darrers anys en matèria legislativa a nivell internacional en favor de les dones, però va recordar que la situació global continua essent moltes vegades dramàtica. Així ho evidencien les dades d’Amnistia Internacional, qui estimen que el 70% de les persones pobres del món són dones, el 80% d’analfabetisme en adults pertany a les dones, mentre que produeixen entre el 60 i el 80% de la riquesa només ostenten l’1% de les terres d’Àfrica i Asia degut a que avui les legislacions encara lis impedeixen l’accés al crèdit, a herència i a la possessió de bens.

 

Per posar remei a aquesta situació internacional va proposar la particpació activa, també a la política, de les dones com l’eina fonamental per poder dur a terme els canvis necessaris per la millora de les condicions de vida i que els estats es proposin de manera contundent i efectiva donar suport a les polítiques de gènere.

 

En clau estatal va afirmar que les polítiques de gènere segueixen essent una assignatura pendent ja que les polítiques en favor de les dones són accessòries i prescindibles quant no hi ha abundància econòmica. Va fer així una clara referència a l’eliminació del Ministeri d’Igualtat i la seva reconversió en Secretaria d’Estat. “És una qüestió conceptual: les polítiques d’Igualtat tenen el mateix valor que les de Treball o Sanitat, i aquesta degradació evidencia la manca d’importància que el PSOE li atorga” va dir Comes a un auditori entregat. Va abundar dient que “aquesta degradació del Ministeri d’Igualtat no és per una qüestió econòmica donat que el 2008 el 0,018% del PIB es va destinar a programes d’Igualtat i el 2011 es dedicarà un 0,016%”.

 

Per acabar va recordar que les principals perjudicades de les retallades socials i de la reforma laboral del govern central també són, especialment, les dones donat que formen part dels sectors més vulnerables de la societat.

 

Per concloure l’acte, el coordinador d’EU d’Alcúdia, Carlos Casal, va fer una intervenció a la que va destacar la importància de la presència d’EU a les institucions donat que és l’única força política que garanteix una sortida d’esquerres a la crisi. Per això, va anunciar que es formarà una llista electoral solvent amb la pretensió d’incorporar a EU a l’Ajuntament d’Alcúdia.

Share This