torre_controlEsquerra Unida d’Eivissa i Formentera rebutja la privatització d’algunes torres de control de diversos aeroports espanyols, entre ells el d’Eivissa, tal i com ha anunciat el ministre de Foment.


Creiem que la solució al conflicte dels controladors aeris no pot ser la privatització d’un servei públic essencial per a la ciutadania i que aquesta anunciada privatització pot ser només el començament d’un procés privatitzador més ampli, com ja s’intueix amb l’entrada de capital privat a AENA. Això no farà més que aprofundir el monopoli de facto que ja existeix en l’entrada de passatgers i mercaderies a aquestes illes.


A més, condemnem l’actitud dels controladors durant la passada vaga d’aquest col·lectiu, que coartà el dret a la lliure circulació de passatgers, causant greus danys morals i econòmics a milers de ciutadans. Però a la vegada pensem que això no és causa suficient ni justificada per establir un estat d’alarma i militaritzar les torres de control i, ni molt menys, per prorrogar aquesta situació.


La militarització dels controladors decretada pel govern i l’establiment de l’estat d’alarma -que justifica per sí sola la incapacitat o la no-voluntat del govern de trobar una sortida negociada al conflicte- assenta un greu i perillós precedent, que posa en perill la legalitat vigent.

Share This