palau_de_congressos

Davant l’acord consensuat entre tots els grups municipals per continuar les obres del Palau de Congressos, Esquerra Unida de Palma considera que és una bona notícia que es recondueixi el projecte cap a un major control públic d’aquest equipament.


El Palau de Congressos va constituir un dels projectes faraònics del final de la legislatura de Jaume Matas, qüestionable des de molts punts de vista,però quie que ara mateix, constitueix una realitat irreversible.


Un dels seus factors negatius del projecte Matas era la gestió del palau per quaranta anys per part de Centre de Palau de Congressos SA (participada al 95% per Grupo Barceló i al 5% per Acciona) en que les administracions publiques quedarien al marge de l’explotació.


Al llarg d’aquesta legislatura han estat molts els entrebancs que no han permès la finalització d’aquest equipament. Tot i que els 30 milions d’euros que avalarà l’Ajuntament és una xifra molt elevada, des d’Esquerra Unida de Palma considerem que és la millor opció per poder finalitzar les obres i deixar de tenir a la Façana Marítima l’esquelet fantasmagòric d’una construcció a l’espera a convertir-se en runes.


Cal remarcar que que l’Ajuntament només avalarà a l’empresa pública Palacio de Congresos SA perquè s’endeuti en 30 milions d’euros i que en cap cas es destinarà pressupost municipal per aquesta finalitat.


A més a més, posem en valor que el que ha invertit l’Ajuntament de Palma es començarà a amortitzar des del primer dia donat que, amb la rescissió de mutu acord amb el Grup Barceló, no haurem d’esperar 40 anys per començar a cobrar per la gestió del Palau de Congressos sinó que es farà des del moment en que es resolgui el concurs per la seva explotació.


En conclusió, Esquerra Unida de Palma considera que aquesta és la solució amb més avantatges donada l’actual conjuntura, si bé el model d’aquesta organització hagués estat un altre.

Share This